Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μακρακώμης


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουλίου 2022 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μακρακώμης ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια, την Παρασκευή 15 Ιούλη και ώρα 21:00, στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Μακρακώμη.

Θα ακολουθήσει συναυλία όπου θα τραγουδήσουν η Γλυκερία, ο Χάρης Μακρής και η Χριστιάνα Γαλιάτσου.

 

ΑΘΗΝΑ 14/07/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας

Την ίδια ώρα που ο λαός ζει έναν Γολγοθά και πληρώνει πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην Ενέργεια. Αυτό  κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου.

Καταδεικνύοντας την ταξική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε πως την ίδια ώρα που παρουσιάζονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές, οι εφοπλιστές με την ψήφο των αστικών κομμάτων παίρνουν ως δώρο, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές και απολαμβάνουν το αφορολόγητο στα καύσιμα ενώ δρομολογούν πλοία – σαπάκια στα νησιά.

Σημείωσε πως δεν μπορεί από τη μία να ψηφίζεις τη μονιμοποίηση των φόρων στην Ενέργεια και από την άλλη να δίνεις κάποια ψίχουλα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αφορμή τα powerpass.

Υπογράμμισε πως μία  ολοκληρωμένη πολιτική Ενέργειας, προϋποθέτει να φύγουμε από το χρηματιστήριο ενέργειας και ρύπων, να σταματήσει η  πολιτική απολιγνιτοποίησης που έχει καταστήσει πανάκριβο τον λιγνίτη και μας αναγκάζει να εισάγουμε το φθηνό έως τώρα ρωσικό φυσικό αέριο από το πανάκριβο αμερικάνικο LNG και να μην συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Προϋποθέτει ρήξη με την πολιτική της ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ένα άμεσο μέτρο που μπορεί να εφαρμόσει τώρα η κυβέρνηση για την ανακούφιση του κόσμου, είναι η κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε και στην απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Δ. Λιγνάδη σημειώνοντας πως δεν συνάδει με την απόφαση για την 12ετή φυλάκισή του.

Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ ONE: Το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια είναι οπισθοδρομικό και αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς

Το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια «πατάει» πάνω στους προηγούμενους νόμους των κυβερνήσεων, με τους οποίους η έρευνα υποτάσσεται και χειραγωγείται από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων επεσήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιούλη, στο «One tv».

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι οπισθοδρομικό και αντί να εξυπηρετήσει το βάθεμα στη γνώση, στην έρευνα και στις δημιουργικές δυνατότητες του νέου ανθρώπου, αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στην ακρίβεια επισημαίνοντας ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά «φταίνε πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα βλέπουμε το επίδικο». Πρόσθεσε ότι διαμορφώθηκε ένα πολύ ακριβό ενεργειακό μείγμα, το οποίο εκτινάχθηκε λόγω των ανταγωνισμών που μας έφτασαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των ενεργειακών διαδρομών.

επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Γκιόκα, επισκέφτηκε σήμερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Σωματείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή σχεδίου νόμου για τη λεγόμενη «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από το σχέδιο νόμου, τονίζοντας την ανάγκη καθολικά και μαχητικά να απορριφθεί.

Το νομοσχέδιο περιέχει, μεταξύ άλλων, εκτρωματικές διατάξεις που προβλέπουν απόλυση όλων των εργαζομένων και κούρεμα δεδουλευμένων οφειλών για διάστημα τουλάχιστον 10 μηνών. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των υπολοίπων δεδουλευμένων πέρα από αόριστες υποσχέσεις, όπως «το συντομότερο δυνατόν» και αφού ο νέος επενδυτής αναλάβει «ικανό αριθμό έργων». Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για επαναπρόσληψη των απολυμένων, πολύ περισσότερο με τους όρους, τις συμβάσεις και τα δικαιώματα που αυτοί έχουν σήμερα. Επιπλέον, οι απαιτήσεις των εργαζομένων αποχαρακτηρίζονται και δεν θεωρούνται πλέον «εργατικές», δηλαδή εξομοιώνονται με αυτές οποιουδήποτε πιστωτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ικανοποίησή τους.

Ουσιαστικά το σχέδιο νόμου διαμορφώνει ένα «εργατικό δίκαιο» κατά περίπτωση, όπως συνέβη και με άλλες επιχειρήσεις, π.χ. ΛΑΡΚΟ και Ναυπηγεία Σκαράμαγκα, κατά παράβαση ακόμη και της σημερινής πετσοκομμένης εργατικής νομοθεσίας. Διαμορφώνονται νόμοι κατά παραγγελία των επενδυτών, στους οποίους παραδίδονται επιχειρήσεις απαλλαγμένες από χρέη προς εργαζόμενους και δημόσιο, αλλά και από τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «πειραματόζωα» και δημιουργεί εργασιακά μοντέλα, τα οποία θα γενικευτούν και σε άλλους χώρους δουλειάς. Άσκησε κριτική στη στάση των άλλων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που τηρούν ουσιαστικά στάση ανοχής απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να μην δεχθούν τετελεσμένα και εκβιασμούς, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και τις δουλειές τους, βάζοντας στο επίκεντρο το ζήτημα και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Ναυπηγείων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τα κέρδη των επενδυτών, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

 

 

ΑΘΗΝΑ 14/7/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.