Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση στη βουλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό.

Έναν λαό που πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής, έχοντας από τη μια μεριά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα, στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις, και από την άλλη τη Ρωσία που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανίας και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα.

            Η δική μας πυξίδα στις εξελίξεις είναι:

-Το συμφέρον του ουκρανικού λαού,

-όπως και το συμφέρον του ρωσικού λαού που θα φορτωθεί το οικονομικό κόστος, τόσο του πολέμου, όσο και των οικονομικών κυρώσεων κι αντιποίνων.

Αυτοί οι δυο λαοί, που για δεκαετίες έζησαν μαζί, προόδευσαν μαζί, στο πλαίσιο του σοσιαλισμού, πολέμησαν μαζί το ναζισμό – φασισμό, τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, είναι που πρέπει να βγουν νικητές.

Και να στρέψουν τον αγώνα τους σε τέτοια κατεύθυνση, ώστε -όσο γίνεται πιο σύντομα- να απαλλαγούν, τόσο από κυβερνήσεις τύπου Πούτιν και τύπου Ζελένσκι, όσο και από τους νεόκοπους ολιγάρχες καπιταλιστές, που ξεφύτρωσαν μετά το 1991, με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού και στις δυο χώρες, κλέβοντας στην κυριολεξία τον κόπο δεκαετιών του ενωμένου σοβιετικού λαού.

Ολιγάρχες – καπιταλιστές, που μάλιστα, την κρίσιμη ώρα την κοπανάνε, αφήνοντας το λαό στην τύχη του, όπως κάνουν τώρα οι Ουκρανοί ολιγάρχες – καπιταλιστές. Όπως έχει γίνει άπειρες φορές στην ιστορία. Και στη δική μας ιστορία.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και οι δύο πλευρές ξερνάνε αντικομουνισμό. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η εθνικιστική υστερία των πολεμικών ιαχών, θα πρέπει να σκεπάσει την συλλογική ιστορική μνήμη δύο λαών, οι οποίοι ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι.

Είναι αυτό που είπε πρόσφατα σε ένα ελληνικό κανάλι μια Ουκρανή: «Δεν έχω καταλάβει τι πόλεμος είναι αυτός. Εμείς που ζούμε εδώ, μεγαλώσαμε σε μία ηρεμία, ξέρετε, επί Σοβιετικής Ένωσης».

 

Κυρίες και κύριοι,

 

30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, μπορεί κάποιος από όλους εσάς, που πανηγυρίζατε τότε, να απαντήσει;

Κάποιος από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Συνασπισμό, ΣΥΡΙΖΑ τώρα, που έσερνε μάλιστα και το χορό των πανηγυρισμών εκείνη την εποχή, μπορεί να απαντήσει, με το χέρι στην καρδιά, αν ο κόσμος έγινε «πιο ασφαλής», πιο «ειρηνικός», πιο «δίκαιος»;

Φυσικά και δεν μπορεί, γιατί αυτό που ζούμε είναι ένα ακόμη δράμα, μια τραγωδία με θύματα λαούς και γυναικόπαιδα.

Είναι ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ένας ακόμη πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Είπατε κύριε Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη συνάντησή σας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και το επαναλάβατε σήμερα, επί λέξει τα εξής: «Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος»!

Μιλάτε σοβαρά κύριε Μητσοτάκη; Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία τι ήταν; Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999, με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τότε, τι ήταν; Παρεμπιπτόντως να πω, γιατί ακούσαμε και τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να λέει ότι παραβιάστηκε για πρώτη φορά η τελική πράξη του Ελσίνκι! Η Συμφωνία του Ελσίνκι παραβιάστηκε για πρώτη στη Γιουγκοσλαβία. Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία το 1999.

            Παραπέρα. Η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο τι ήταν; Δεν ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος αυτοί οι πόλεμοι και αυτές οι εισβολές; Για να μη μιλήσουμε για τους δεκάδες άλλους πολέμους κι επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Φτάσατε στο σημείο -και εσείς και κάποιοι άλλοι- να αποσιωπήσετε τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, την Κύπρο, αλλού, μόνο και μόνο για να στηρίξετε τη ΝΑΤΟϊκη αφήγηση της ιστορίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες. Ξεχείλισε η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός!

Κροκοδείλια δάκρυα και ανακοινώσεις όλο αγανάκτηση, μασκαρεμένη λόγω ημερών, από εκπροσώπους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ για την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας και το «απαραβίαστο των συνόρων»!!!

Πού ήταν αλήθεια, η ευαισθησία όλων αυτών, όταν τσαλαπατούσαν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης;

Τότε ήταν άλλα τα προσχήματα.

-Ήταν τα χημικά όπλα του Σαντάμ και του Καντάφι, που ακόμη τα ψάχνουμε.

-Ήταν ο πόλεμος κατά των Ταλιμπάν, που όμως, όλως τυχαίως, ήταν δικά τους παιδιά, δικά τους δημιουργήματα.

-Ήταν η υπεράσπιση της περίφημης αραβικής άνοιξης, που γέννησε τα τοξικά λουλούδια του Ισλαμικού κράτους και των τζιχαντιστών.

Πού ήταν αλήθεια η ευαισθησία όλων αυτών για το απαραβίαστο των συνόρων, όταν έκαναν κομματάκια τη Γιουγκοσλαβία;

Πού είναι η ευαισθησία τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα στην Κύπρο;

Μήπως θέλετε να θυμηθούμε τι έλεγαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, για να επιτεθούν στη Γιουγκοσλαβία;

Επικαλούνταν την εθνοκάθαρση των Κοσοβάρων από τον Μιλόσεβιτς και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των εθνών.

Το ίδιο ακριβώς που επικαλείται και κάνει σήμερα ο Πουτιν με τις λεγόμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Βλέπετε πώς οι ιμπεριαλιστές εναλλάσσουν ρόλους και προσχήματα και πώς ο ένας τελικά νομιμοποιεί την πρακτική του άλλου;

Όχι κυρίες και κύριοι.

Εμείς δεν θα διαβάσουμε τη σημερινή πραγματικότητα και την ιστορία ούτε με βάση τις υπαγορεύσεις των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, ούτε με βάση την αντικομμουνιστική παραχάραξη και την αφήγηση του Πούτιν. Στην οποία μάλλον συμφωνείτε κ. Μητσοτάκη απ’ ό,τι ακούσαμε σήμερα.

Είπατε, επίσης, κύριε Μητσοτάκη, ότι «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αυξημένων κινδύνων και ότι η αντίθεση αυτής της νέας εποχής θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της δημοκρατίας από τη μία και τις δυνάμεις του αυταρχισμού και του αναθεωρητισμού από την άλλη»!

Αλήθεια, όλοι οι παραπάνω που σας ανέφερα που εξαπέλυσαν πολέμους κι επεμβάσεις, που αναθεώρησαν σύνορα και διεθνείς συνθήκες, που τσαλαπάτησαν ακόμη κι αυτό το διεθνές δίκαιο που διαμορφώθηκε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με την καθοριστική συμβολή του σοσιαλισμού, σε ποια ακριβώς κατηγορία ανήκουν;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας και τις εκτιμήσεις σας όλοι αυτοί οι σφαγείς είναι περίπου δημοκράτες, δεν έχουν διόλου αυταρχισμό, ούτε αναθεωρητισμό, και γι΄ αυτό συντάσσεστε, λέτε, μαζί τους.

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι τίποτε περισσότερο, παρά ένας ακόμη κρίκος σε αυτήν την αιματηρή αλυσίδα των πολέμων και των ανταγωνισμών, που δυνάμωσαν ιδιαίτερα μετά το 1991 και που δε μπορούν πλέον να διευθετηθούν με προσωρινές συμφωνίες και εύθραυστους συμβιβασμούς.

Αυτό το κοσμοϊστορικό πισωγύρισμα για τους λαούς τότε, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Αυτό στη πραγματικότητα ήταν που εγκαινίασε μια σχετικά νέα εποχή, έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον ιμπεριαλισμό, απελευθέρωσε τις δολοφονικές του μηχανές, όπως το ΝΑΤΟ, οδηγώντας σε τεράστια εγκλήματα.

Ο περίφημος δυτικός σας κόσμος ήταν αυτός που ανέτρεψε το σοσιαλισμό και έβαλε πλάτη να αναδειχτούν οι διάφοροι Πούτιν, και Σια. Άνθρωποί σας ήταν, άνθρωποι του ήταν, του δυτικού κόσμου…

Και δεν έχουν δει τίποτε ακόμα τα μάτια μας.

            Σας προειδοποιούσαμε τότε. Όσοι αποσιωπάτε αυτή την ιστορία, δεν το κάνετε από άγνοια, αλλά γιατί πολύ απλά έχετε συστρατευθεί με το ένα στρατόπεδο των παγκόσμιων ληστών εναντίον του άλλου.

Φυσικά η τυπική έναρξη του νέου πολέμου ήταν η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης κι εκμετάλλευσης των λαών, και γι’ αυτό το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή την καταδίκασε απερίφραστα.

Όμως, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, ούτε φυσικά πολύ περισσότερο να συμφωνήσουμε μαζί σας, που αποκρύπτετε ότι αυτό το εύφλεκτο υλικό του πολέμου, συσσωρεύεται εδώ και χρόνια, με ευθύνη περισσότερων παικτών και όχι μόνο της Ρωσίας.

Δεν το ξέρετε;

Δεν ξέρετε ότι εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, μεθοδεύουν και προωθούν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, επεμβαίνοντας, κουβαλώντας ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις του θανάτου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά;

Δεν ξέρετε ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν περιορίστηκε, πολύ περισσότερο δεν διαλύθηκε μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, όπως όλοι σας εδώ μέσα λέγατε τότε, αλλά αντίθετα συνεχώς διευρύνεται, προσαρτώντας άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ότι στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις και σύγχρονα όπλα, εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία πέριξ της Ρωσίας;

Δεν ξέρετε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν πολεμικά σχέδια και διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια στη Βόρεια Θάλασσα, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική με συγκεκριμένο στόχο;

Δεν ξέρετε ότι το 2014 το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ήταν αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία -την λεγόμενη πορτοκαλί «επανάσταση»- με τη στήριξη φασιστικών ομάδων και παραστρατιωτικών μηχανισμών, που εδώ στην Ελλάδα τη χαιρετίσατε μάλιστα συμμετέχοντας σε αυτήν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις;

Και αν δεν τα ξέρετε ή κάνετε πως δεν τα θυμάστε, μπορεί να σας ενημερώσει και να σας τα θυμίσει ο Αμερικάνος πρέσβης, ο κύριος Πάιατ, που τότε ήταν πρέσβης στην Ουκρανία και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του πραξικοπήματος από ό,τι έχει γραφτεί σε έγκυρες εφημερίδες και μέσα διεθνώς και δεν έχει διαψευστεί.

Όμως δεν χρειάζεται. Τα ξέρετε πολύ καλά…

Και τα ξέρετε καλά γιατί όλες -μα όλες- οι ελληνικές κυβερνήσεις -και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ- στηρίξατε αυτές τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και εμπλέξατε τη χώρα μας σε αυτόν τον επικίνδυνο ανταγωνισμό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προωθούνται στην Ανατολική Ευρώπη, μέσω της στρατιωτικής βάσης της Αλεξανδρούπολης και του Στεφανοβίκειου.

Είναι οι βάσεις που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που σήμερα η ΝΔ επεκτείνει και τις μονιμοποιεί, δίνοντας γην και ύδωρ…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προχθές αποφασίσατε και τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού με c-130 στην Ουκρανία, αναβαθμίζοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και μετατρέποντας τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε πιθανό στόχο αντιποίνων, όταν μάλιστα σας είναι γνωστές οι σχετικές προειδοποιήσεις Ρώσων αξιωματούχων.

Εκτός όμως από την εμπλοκή σας στον ρωσο-ουκρανικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την αποστολή καλάσνικοφ στην Ουκρανία, άραγε δεν εμπλέκεστε σε τίποτε άλλο;

Γιατί είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ ήδη ενεργοποίησε τη Δύναμη Αντίδρασης (NATO RESPONSE FORCE)…

Κι εσείς θέλετε να μας πείτε ότι μένετε απ’ έξω;

Δηλαδή ούτε χερσαία μονάδα, ούτε πολεμικό πλοίο ή αεροσκάφος δεν θα δώσετε;

Μήπως ήδη έχετε έτοιμη καμιά μονάδα για να φύγει προς τα εκεί;

Μην τολμήσετε να ενεργήσετε κρυφά από τον ελληνικό λαό!

Να σταματήσει αμέσως κάθε ελληνική εμπλοκή! Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί!

Δυστυχώς, από όσα είπατε, η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση γενίκευσής της, παραπάνω από υπαρκτός.

Γι’ αυτό προειδοποιούμε. Θα έχετε εγκληματικές και ιστορικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό να σέρνετε την Ελλάδα σε αυτή την ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Κι εσείς ως κυβέρνηση σήμερα και όλοι όσοι πριν από εσάς έβαλαν τις υπογραφές τους στις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και σε στρατιωτικό προγεφύρωμα.

Σταματήστε εδώ και τώρα την οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που μπορεί να αποκτήσει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Πάνω από όλα, απευθυνόμαστε και καλούμε τον ελληνικό λαό, να προβληματιστεί και να γυρίσει την πλάτη σε όλα αυτά προσχήματα που του αραδιάζει και η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Τι του λέτε; Ότι δήθεν, με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιούνται οι θέσεις της χώρας έναντι της Τουρκίας, ότι θωρακίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά!!!

Ψέματα, επιχειρήματα που έχουν χρεοκοπήσει ουκ ολίγες φορές. Και το ξέρετε και συνειδητά ψεύδεστε.

Δεν πιστεύουμε ότι είστε αφελείς ή ανίκανοι να αντιληφθείτε αυτή την πραγματικότητα.

-Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι η διαχρονική στήριξη που έχουν προσφέρει οι ελληνικές κυβερνήσεις στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, συνυπάρχει με την αναβάθμιση των διεκδικήσεων της τουρκικής ηγεσίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι σε όλες τις επιθετικές ενέργειες και τις προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως «Πόντιος Πιλάτος»;

-Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι αυτό που κυριαρχεί στους ΝΑΤΟϊκούς κύκλους -στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα- είναι η διατήρηση πάση θυσία της συνοχής του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα παζάρια που κάνουν με την Τουρκία;

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια άλλη «Ουκρανική Εκστρατεία», στο πλευρό των ιμπεριαλιστών το 1919, για την κατάπνιξη της νεαρής τότε σοβιετικής εξουσίας, προκειμένου να γίνει δήθεν πιο αρεστή στους δυτικούς υποτίθεται συμμάχους της, οι οποίοι της γύρισαν την πλάτη, ενώ συνοδεύτηκε και από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη μεγάλη τραγωδία που βίωσε ο ελληνισμός λίγα χρόνια αργότερα.

Τώρα τελευταία μάλιστα, βρήκαμε καινούριο χαβά: Ένας καινούριος όρος έχει ενταχθεί στη φρασεολογία του ΝΑΤΟ. Το έχετε ακούσει. Ποιος είναι αυτός; Μιλάνε για ΝΑΤΟϊκό έδαφος, για ΝΑΤΟϊκά εδάφη…

Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί ένα τέτοιο πράγμα.

Το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει «νατοϊκό έδαφος»;

Αντιλαμβάνεστε που οδηγεί η υιοθέτηση αυτού του όρου;

Αύριο μεθαύριο θα σου πουν, όπως το λένε ήδη για τις θαλάσσιες και εναέριες ζώνες, ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ένα ενιαίο ΝΑΤΟϊκο έδαφος, οπότε λύστε τις διαφορές σας, κόψτε το κεφάλι σας, με συνδιαχείριση και με το ΝΑΤΟ επιδιαιτητή, ακόμα και παραχωρώντας κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα.

Μιλάτε για τις «εγγυήσεις των ισχυρών μας συμμάχων».

Και στον Ζελένσκι παρόμοιες εγγυήσεις έδιναν και κάποιοι δίνουν ακόμα.

            Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Και ο νοών νοείτω…

Μιλάτε για την «Ελλάδα που μετατρέπεται σε ένα διεθνή κόμβο», κάτι που θα ωφελήσει τον ελληνικό λαό.

Το παράδειγμα της Ουκρανίας όμως είναι κάτι παραπάνω από διδακτικό.

Αυτή η χώρα, φιλοξενεί στο έδαφός της ένα τεράστιο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και παίζει ρόλο – «κλειδί» στη μεταφορά του από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Αντίστροφα, αποτελεί κόμβο για τα εμπορεύματα της Δύσης που προορίζονται για τη ρωσική αγορά.

Είναι δηλαδή, αυτό που λέμε, ένας ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, με μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική θέση.

Όλα αυτά τα «προσόντα» όμως, όχι μόνο δεν της εξασφάλισαν καμία σιγουριά, ούτε εγγυήθηκαν την ασφάλεια του λαού της, αλλά αντίθετα, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, αποτέλεσαν την αιτία να βρεθεί η Ουκρανία στο μάτι του κυκλώνα.

Όσο για τη φτώχεια, αυτή είναι μόνιμη συντροφιά για μεγάλο κομμάτι του λαού της, που δεν μπορούσε να γευτεί τα «καλά» από τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο ούτε και πριν την επέμβαση.

Ας τα σκεφτεί καλά όλα αυτά ο λαός στην Ελλάδα, που διαθέτει πλέον την πείρα να δει καθαρά ότι κανένα συμφέρον δεν έχει να στοιχίζεται πίσω από τα οράματα της αστικής τάξης και ότι αντίθετα, στο κυνήγι του κέρδους μέσα στο δάσος των ανταγωνισμών, αυτός είναι το θήραμα.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού.

Με την απόδοση ευθύνης μονομερώς στη Ρωσία, «ξεπλένει» εντελώς τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Σπέρνετε αυταπάτες και συγχύσεις, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ρόλο της ΕΕ…

Η ΕΕ δεν είναι «άφωνη» και «αμέτοχη» στις εξελίξεις -όπως λέτε- αλλά συμμετέχει ενεργά εδώ και χρόνια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εν προκειμένω στον σχεδιασμό περικύκλωσης της Ρωσίας.

Ενώ αρκετοί ηγέτες της αρχίζουν να τη βλέπουν Κάιζερ Γουλιέλμοι, όπως ο καγκελάριος της Γερμανίας, που αποφάσισε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ για πρώτη φορά μετά την πτώση του Χίτλερ και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου…

Και μάλιστα, οι λεγόμενες προοδευτικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη είναι που πρωτοστατούν. Όπως εδώ στην Ελλάδα τα κόμματα- παραρτήματά τους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, πρωτοστατούν σε πολεμικές ιαχές, όπως έκαναν και το 1999, ειδικά εσείς κ. Κατρίνη, όχι προσωπικά, το κόμμα σας, με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι…

Προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ότι «δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα», που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ήταν η ίδια η κυβέρνησή του που πρωτοστάτησε στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων, εγκαινιάζοντας τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, με ξεκάθαρο στόχο τη Ρωσία.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας πριν λίγες ημέρες δήλωνε στη Βουλή τα εξής: «Ήταν πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, όχι όμως να ενταχθεί σε αμερικανικές επιχειρήσεις και να έχουμε κάθε μέρα δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας».

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!

Γιατί ξέρατε πολύ καλά ότι η βάση στην Αλεξανδρούπολη -και όχι μόνο- θα αξιοποιούνταν για επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ρωσίας. Από την πρώτη στιγμή σας το είχαν ξεκαθαρίσει οι Αμερικάνοι και σε σας και σε όλους.

Άλλες αντιφάσεις σας που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων. Και τη δική σας…

Από τη μία λέτε -και σωστά- ότι κακώς στάλθηκε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, από την άλλη ο κύριος Τσίπρας βγαίνει και λέει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όταν η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και μέσω της χορήγησης στρατιωτικού υλικού, είναι ακριβώς αποτέλεσμα και αυτών των δεσμεύσεων.

Άκουσα τον κ. Τσίπρα σήμερα όχι να καταδικάζει, αλλά να διατυπώνει κάποιες ανησυχίες για την αποστολή του στρατιωτικού υλικού και να λέει ότι δεν έγινε με απόφαση διεθνών οργανισμών, εκτός απ’ το ότι δεν ρωτήθηκε και ο ίδιος ή άλλα κόμματα. Δηλαδή αν αύριο αποφασίσει το ΝΑΤΟ, αποφασίσει η ΕΕ να στείλουν όπλα, μάχιμες δυνάμεις, να στείλουν στρατό, τότε, προφανώς για εσάς, για τον κ. Τσίπρα δεν θα υπάρχει και κανένα πρόβλημα.

Κάνετε αυτό που κάνατε πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Υιοθετείτε πρακτικά τα προσχήματα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Από τη Γιουγκοσλαβία, για το δικτάτορα Μιλόσεβιτς, τότε ο Συνασπισμός…

Στο Αφγανιστάν, που λέγατε «όχι στον πόλεμο – όχι στην τρομοκρατία»…

Μέχρι την «αραβική άνοιξη» και την «πορτοκαλί επανάσταση» που βγήκατε πρώτοι – πρώτοι να τις χαιρετίσετε…

Τρικυμία εν κρανίω;

Όχι κύριοι, απόλυτα συνειδητές οι επιλογές σας. Απλά δε θέλετε να αφήσετε και πολύ ξεκρέμαστο ένα προοδευτικό, αριστερό σας ακροατήριο, θέλετε απλώς να του χαϊδεύετε λίγο τα αυτιά, γιατί αλλιώς θα σας γυρίσει την πλάτη, όπως ήδη ως ένα βαθμό το έχει κάνει…

Είναι πλέον φανερό ότι οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διεθνώς επικίνδυνα, με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς.

Είναι πλέον έκδηλο ότι έχει προ πολλού ξεπροβάλλει ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ-Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Και η ιστορία έχει αποδείξει ότι η αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης δεν γίνεται ποτέ αναίμακτα.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με βίαια στρατιωτικά μέσα, ξεπηδά από τον ληστρικό καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Βλέπουμε ισχυρά κράτη, όπως είναι για παράδειγμα η Γερμανία, να απογειώνει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά αποφασίστηκαν κι εξαγγέλθηκαν, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ήταν σχέδια γνωστά, δημοσιευμένα και στον Τύπο, που απλά τώρα μπήκαν πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά σε εφαρμογή και με το στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση στην κάθε χώρα. Και κάτι απ’ αυτά τα γνωστά σχέδια τα ομολόγησε -δεν ξέρω αν το συνειδητοποίησε- ο κ. Πρωθυπουργός σήμερα, λέγοντας ότι τα “Μπελαρά” και τα “Ραφάλ”, να που χρειάζονται τώρα, δηλαδή τα αγοράσαμε τότε, πληρώνει ο ελληνικός λαός για να έχουμε τη Ρωσία αντίπαλο. Άρα δεν ήταν στο Αιγαίο, δεν ήταν ο Ερντογάν και η Τουρκία…

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση είναι τα προεόρτια όσων πρόκειται να ακολουθήσουν, εάν οι λαοί δεν καθορίσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις, ο κάθε λαός στη χώρα του.

Είναι τα προεόρτια εξελίξεων που οι λαοί θα πληρώσουν με περισσότερες τραγωδίες, περισσότερο αίμα, εκμετάλλευση και φτώχεια.

Ήδη ο ελληνικός λαός, αλλά κι οι άλλοι λαοί, πληρώνουν βαρύ οικονομικό φόρο με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, τους εξοπλισμούς.

Και μην προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τις αντιλαϊκές σας επιλογές με άλλοθι τον πόλεμο, όπως ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν υπουργοί της κυβέρνησής σας.

Εκτός όλων των άλλων η «ουκρανική» κρίση χύνει πολύ λάδι στην ήδη δυνατή φωτιά της ενεργειακής φτώχειας, αφού πάνω απ’ το 1/3 του φυσικού αερίου που καταναλώνει η ΕΕ και το 40% της ελληνικής κατανάλωσης προέρχεται απ’ τη Ρωσία.

Η εκτίναξη των τιμών, βέβαια, ξεκίνησε πολύ πριν την ουκρανική κρίση.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τη νέα μεγάλη επιβάρυνση του λαού που φέρνει η υλοποίηση της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, αφού οι αυξήσεις είναι το συνδυασμένο αποτέλεσμα της εφαρμογής των κατευθύνσεων και των δεσμεύσεων που οδήγησαν στην εγκατάλειψη των εγχώριων ορυκτών καυσίμων και στην ανάδειξη του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε στρατηγικό καύσιμο.

Δεσμεύσεις που αφορούν την αποδοχή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του εμπορίου δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, των «πράσινων» φόρων, της «απελευθέρωσης» του τομέα ενέργειας.

Για να μην επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση πρέπει ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του για να μην πληρώσει ξανά για τα κέρδη του κεφαλαίου και τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τη Ρωσία.

Απαιτώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως:

–           Η κατάργηση των φόρων στα καύσιμα βαδίζοντας το δρόμο της ανατροπής για να πάψουν η Ενέργεια, τα τρόφιμα και η ίδια η εργατική δύναμη να αποτελούν “εμπορεύματα”.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι λαοί χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη στα προσχήματα που χρησιμοποιούνται κάθε φορά.

Οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν, στις αστικές τάξεις που διευθύνουν και τις κυβερνήσεις τους, που μας σέρνουν στον πόλεμο ή τους επιβάλλουν μια δήθεν «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δεν βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία.

Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή, ανεξάρτητη γραμμή, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό λαό, αυτός ο αγώνας δεν έχει καμία σχέση με τα ευχολόγια και τις κοινοτοπίες των άλλων κομμάτων, που λέγονται για να λέγονται, περί «ειρηνικής λύσης» και «διπλωματίας» και άλλα εύηχα, χωρίς όμως καμιά ουσία, αλλά σημαίνει πρακτικά τα εξής:

– Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

– Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

– Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

– Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τον λαό πραγματικά στο τιμόνι της εξουσίας.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, ώστε ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί να ξεμπερδέψουν τελικά με το σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

ΑΘΗΝΑ 1/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση στη βουλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Kύριε Μητσοτάκη, όταν έχετε καταπιεί αμάσητο όλο αυτό το ΝΑΤΟϊκό αφήγημα αναθεώρησης της ιστορίας, φτάνοντας στο σημείο να αποσιωπάτε εντελώς εδώ μέσα και τα εγκλήματα σε Γιουγκοσλαβία ακόμη και στην Κύπρο, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από εσάς εκτός από παραχάραξη και για την ιστορία της τέως Σοβιετικής Ένωσης.

Πάντως, ίσως χωρίς να το καταλάβετε, επιβεβαιώσατε αυτό που είπα, ότι ο ουκρανικός και ο ρώσικος λαός έδωσαν μαζί πολλές μάχες και έζησαν μαζί πολλά χρόνια αδερφωμένοι.

Και για να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία και για να αποκρούσουν αρχικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση το ’19, στην οποία πήρε μέρος και η Ελλάδα που ήθελε να τους ανατρέψει, μαζί με όλη τη Δύση και για να γλυτώσουν το βιος τους από τους πλούσιους που κατέστρεφαν τα τρόφιμα και την παραγωγή, γιατί δεν ήθελαν να κάνουν κουμάντο στα χωράφια τους άλλοι, αλλά οι ίδιοι οι αγρότες. Αυτός είναι και ο μύθος του λιμού που ξεφουρνίζετε αναφερόμενοι στο 1933. Αλλά έστω ας πούμε κι αν είναι τα μισά απ’ αυτά που λέτε ή και όλα ακόμα χάριν της συζήτησης, να έχουν κάποια δόση αληθείας για εκείνο το χρόνο. Μετά πάλι, 60 χρόνια μετά, ξαναέζησαν αδερφωμένοι, αντιμετώπισαν μαζί το ναζισμό – φασισμό, μεγάλες επιθέσεις, παρήγαν στάρι, τρόφιμα, τα ξέρετε πολύ καλά και έζησαν όλοι οι λαοί της περιοχής απ’ την παραγωγή αυτή.

Βέβαια τα παπαγαλάκια της αμερικάνικης και λοιπών πρεσβειών, δεν αναφέρομαι φυσικά εδώ μέσα, αναφέρομαι σε διάφορα ΜΜΕ, μαζί με τους διάφορες ινστρούχτορες κυβερνητικούς, το έχουν παρακάνει τις τελευταίες μέρες. Δεν τους νοιάζει καθόλου αν εκτίθενται, αρκεί να βγάλουν την αντιΚΚΕ χολή τους.

Και γίνεται όλες τις μέρες. Για παράδειγμα, την ώρα που η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, 7.000 άτομα έδινε η αστυνομία, πάνω από 10.000 ήταν στην πραγματικότητα, βρίσκονταν έξω από τη ρώσικη πρεσβεία και γινόντουσαν οι ομιλίες και οι δηλώσεις ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας, του Πούτιν, στην Ουκρανία, αυτοί καλούσαν το ΚΚΕ απ’ τα κανάλια να σταματήσει να βλέπει παντού το ΝΑΤΟ και να καταδικάσει τη ρώσικη εισβολή!!!

Ούτε διάβασαν τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, ούτε άκουσαν τις τοποθετήσεις μας, τίποτε. Αλλά και αν δεν τα ήξεραν όλα αυτά, δεν ξέρουν ότι το ΚΚΕ διαδηλώνει και θα διαδηλώνει και έξω από τη ρώσικη πρεσβεία και έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και όποια άλλη πρεσβεία ή οργανισμό ανήκει σε στρατόπεδο ληστών;

Γιατί το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ είναι: «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών»!

Ενώ το δικό σας σύνθημα μάλλον είναι: «Εμείς διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη ελπίδα η επίθεση των ευρωαταλαντικών»!

Όταν ξεμπροστιάστηκαν από αυτές τις ανοησίες στη συνέχεια, όσοι παρακολουθήσατε, το γύρισαν λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν καταδικάζει επί της ουσίας τη ρώσικη επίθεση, αφού όταν το κάνει την παρουσιάζει σαν αποτέλεσμα και της πολιτικής του ΝΑΤΟ!!!

Βγάζουν σπυριά επειδή το ΚΚΕ λέει στον ελληνικό λαό να μην διαλέξει ιμπεριαλιστικό πόλο και να χαράξει τη δική του αυτοτελή – ανεξάρτητη γραμμή ενάντια σε όλους αυτούς συμμετέχουν στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους.

Τους ενοχλεί που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει όλα τα επεισόδια του σήριαλ που λέγεται «ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί», δείχνοντας ότι η σημερινή τραγική εξέλιξη δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι και συνέπεια της καύσιμης ύλης που συσσωρεύεται χρόνια τώρα.

Προπάντων, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ τους γκρεμίζει όλα τα άλλοθι, με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν στο λαό ότι είναι δήθεν αναγκαία και συμφέρουσα η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας. Να κρύψουν ότι αυτή γίνεται για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, ενώ οδηγεί το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια, να παλέψει κάτω από σημαίες ξένες.

Είναι πρόκληση για το λαό μας το παραμύθι ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τη θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι είναι τα σχέδια περί «διασφάλισης της ΝΑΤΟϊκής συνοχής», αυτά που βάζουν ιδέες και για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, με την κατοχή της Κύπρου με τις πλάτες τους, μέχρι το γκριζάρισμα του Αιγαίου, με τα Ίμια και τις συμφωνίες που ακολούθησαν.

Η πείρα δείχνει ότι όσο ανέβαινε και αναβαθμιζόταν η Ελλάδα στα αμερικάνικα και ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τόσο ανέβαιναν και οι τούρκικες διεκδικήσεις, φτάνοντας μέχρι να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, εκεί όπου και το ΝΑΤΟ, ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει σύνορα, αφού τα θεωρεί κοινό ΝΑΤΟϊκό έδαφος, λέει.

Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο, μετά την ρώσικη εισβολή, καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός εισέρχεται σε νέα φάση.

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει για πρώτη φορά Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης στην Ανατολική Ευρώπη, και συγκεντρώνει ακόμα περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σχεδιάζει να φέρει πιο κοντά χώρες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Φινλανδία και η Σουηδία.

Κι εδώ πρέπει να έχουμε υπόψη ότι:

– Σε Μολδαβία και Γεωργία υπάρχουν εδάφη που έχουν αποσχιστεί με τη στήριξη της Μόσχας, όπου υπάρχουν ισχυρές ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις.

– Η Φινλανδία και η Σουηδία περιλαμβάνονται στις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας, σχετικά με τις κινήσεις παραπέρα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ…

Την ίδια ώρα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πούτιν την ίδια στιγμή διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής της χώρας του να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς πολεμικής ετοιμότητας.

Ενώ, ο Λευκορώσος πρόεδρος Λουκασένκο είπε πως θα ζητήσει από τη Ρωσία να της επιτρέψει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοια όπλα σε Πολωνία και Λιθουανία. Είναι ο ίδιος που δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν μας διαφεύγει ότι ένα από τα επιχειρήματα της ρώσικης πλευράς για την εισβολή στην Ουκρανία, που μπορεί επίσης κάποια τέτοια επιχειρήματα να συμπαρασύρουν αγνούς έντιμους ανθρώπους, είναι η ύπαρξη και δράση ναζιστικών ακροδεξιών ομάδων που συνδέονται με την κυβέρνηση και το ουκρανικό κράτος.

Προφανώς η επίκληση του αντιφασισμού από τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά σχέδιά της στην περιοχή, είναι προσχηματική, αφού στοχεύει στα έντονα αντιφασιστικά αισθήματα των Ρώσων και όλων των λαών που πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρών την πάλη ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.

Όπως δεν μας διαφεύγει και το γεγονός ότι η ίδια η Ρωσία σήμερα πρωτοστατεί στον αντικομουνισμό, διατηρεί φιλικές σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.

Ωστόσο, η προσπάθεια που γίνεται από αρκετούς εδώ στην Ελλάδα να υποστηρίξουν ότι δράση και ύπαρξη ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων, υπό την καθοδήγηση μάλιστα των ευρωατλαντικών, δεν υπάρχει ή είναι μύθος που δημιουργήθηκε από τη ρώσικη προπαγάνδα, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και θολώνει τη μνήμη των γεγονότων που ζήσαμε το 2014, με το περίφημο «Ευρωμεϊντάν».

Φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες υπήρχαν στην Ουκρανία και υπάρχουν. Από το 1922 ακόμα και σε συνέχεια την περίοδο της φασιστικής κατοχής συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, οι συμμορίες τους ήταν υπεύθυνες για τις φρικιαστικές διώξεις και τους χιλιάδες θανάτους κομμουνιστών της Ουκρανίας, Εβραίων και Πολωνών. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου συνέχισαν την φασιστική δράση τους πλέον με τη στήριξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και την αμερικάνικη ΣΙΑ.

Στην πλατεία Μειντάν, το 2014, έδρασαν στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου τότε της Ουκρανίας, άσκησαν πογκρόμ βίας, τρομοκρατίας και δολοφονικών επιθέσεων κατά πολιτών που δεν συμφωνούσαν με τη ΝΑΤΟποίηση της Ουκρανίας. Δικό τους έργο είναι η σφαγή 100 ανθρώπων τον Μάη του 2014, στη λεγόμενη γνωστή -διεθνώς και στη χώρα μας- «σφαγή της Οδησσού». Δεν σας είδαμε τότε κ. Μητσοτάκη να θυμηθείτε τους Έλληνες ομογενείς, την Οδησσό, τη Φιλική Εταιρεία και την Επανάσταση του 1821.

Δικό τους είναι το «Τάγμα Αζόφ», που καμαρώνει με τα σύμβολα των Ες-Ες και είχαν συνεργασία εδώ, όπως ξέρετε όλοι σας, με την εγκληματική «Χρυσή Αυγή». Η ομάδα αυτή πρωτοστατεί και σήμερα μέσα από τον κρατικό μηχανισμό του Ζελένσκι στις επιθέσεις κατά ρωσόφωνων κ.ά. Σήμερα, το Τάγμα αυτό συμμετέχει στις σφοδρές μάχες με τις ρωσόφωνες πολιτοφυλακές.

Να σας πουν οι Έλληνες ομογενείς κ. Δένδια της Ανατολικής Ουκρανίας, για τους οποίους τάχα κόπτεσθε, ποιος είναι ο ρόλος και τι κάνουν αυτά τα φασιστικά καθάρματα και σε βάρος της ελληνικής ομογένειας!!! Ιδιαίτερα περισσότερο όσοι είναι ρωσόφιλοι απ’ αυτούς, που δεν είναι όπως ξέρετε και λίγοι.

Συνεπώς, είναι υποκρισία όσων κάνουν πως δεν ξέρουν, μόνο και μόνο για να υπηρετούν την πολεμική προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι με τις ευλογίες της ΕΕ έχουν νομιμοποιηθεί και δικαιωθεί ιστορικά όλοι αυτοί που πολέμησαν στο πλευρό των ναζί στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι διάφοροι απόγονοι των Ταγμάτων Θανάτου των Ες-Ες κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι κομμουνιστές και άλλοι αντιφασίστες στην Ουκρανία διώκονται.

Και μια και μίλησαν για πολεμική προπαγάνδα. Σε κάθε πόλεμο θα μου πείτε έτσι γίνεται. Δυστυχώς, όμως, επειδή έτσι γίνεται ο κόσμος πρέπει να ξέρει και τα ψέματα που του σερβίρουν. Γιατί και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά.

Δεν είναι τυχαία επιλογή. Στόχος είναι να φτιαχτεί κλίμα που να στηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης για ενεργό εμπλοκή με την πλευρά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην οξυμένη τους αντιπαράθεση και στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Και μην κάνετε πως δεν τα ξέρετε, άσχετα αν δεν τα λέτε. Έχουν δημοσιευτεί και στον Ριζοσπάστη και σε άλλα έγκυρα φύλλα, εφημερίδες και στην Ελλάδα και έξω.

Ξέρετε για παράδειγμα ότι πολλά πλάνα που δείχνουν πλευρές της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αποδείχτηκε ότι ήταν πλάνα από… βιντεοπαιχνίδι. Τα βίντεο αυτά χρησιμοποιήθηκαν και από Ρώσους και από Ουκρανούς. Αυτό μάλιστα που έγινε viral πριν 3 μέρες, που έδειχνε στρατιωτικό αεροπλάνο να βομβαρδίζει και να αποφεύγει τα πυρά, αποδείχτηκε ότι ήταν από παιχνίδι στρατιωτικής προσομοίωσης, «Άρμα 3» λέγεται.

Πλάνα που προβλήθηκαν σε κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, πριν μέρες, δεν έχουν σχέση με την Ουκρανία. Όπως καταγγέλθηκε στο βίντεο -και αποδείχτηκε- διαδραματίζονταν σκηνές από παλιό ατύχημα, που είχε γίνει στον αστικό σιδηρόδρομο της Ρώμης το 2018, στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού του μετρό με οπαδούς της CSKA Μόσχας, που πήγαιναν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Εμφανίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν ουκρανικά στρατεύματα με θάρρος και αντοχή να αντιμετωπίζουν Ρώσους στρατιώτες που επιτίθενται σε στρατιωτική βάση. Στην πραγματικότητα το βίντεο αυτό τραβήχτηκε το 2014, κατά την προσάρτηση της Κριμαίας και γυρίστηκε στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη. Το ίδιο πλάνο είχε μεταδοθεί τότε από την τούρκικη τηλεόραση και από το BBC.

Αν τα λέμε αυτά είναι γιατί ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην λούμπα καμιάς προπαγάνδας πολεμικής, καμίας πλευράς.

Γιατί απλά, υπάρχει ο πόλεμος της προπαγάνδας και υπάρχει και η προπαγάνδα του πολέμου…

Και δεν είναι μόνο η προπαγάνδα, εδώ φτάσατε στο απίστευτο σημείο γελοιότητας η υπουργός σας, η Μενδώνη να ακυρώσει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι και τη συνεργασία με ρώσικους πολιτιστικούς ομίλους… Έλεος! Έλεος! Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει.

Είναι και πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε.

            Ακούσαμε και τον κ. Τσίπρα να λέει “κάντε το όπως οι Ισπανοί”. Να στείλετε, λέει, ανθρωπιστική βοήθεια γιατί τέτοια στείλανε μόνο οι Ισπανοί. Μάλλον δεν είναι καλά ενημερωμένος και πρέπει να τον ενημερώσετε, γιατί έφυγε τώρα, δεν είναι εδώ. Η Ισπανία έχει στείλει 784 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λετονία έχει άρματα μάχης, στρατιώτες, τεθωρακισμένα άρματα. Έστειλε επίσης 4 μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες στη Μαύρη Θάλασσα. Κι έχει ξεκινήσει αυτή η δουλειά και από την Κριμαία και σταδιακά και τώρα. Ωραία ανθρωπιστική βοήθεια είναι αυτή! Αν εσείς έτσι αντιλαμβάνεστε κ. Τσίπρα το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», τότε τι να σας πούμε; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες μέσω πολεμικών αποστολών δηλαδή, αφού προτείνετε να το κάνουμε όπως η Ισπανία και εμπλοκές εκτός συνόρων, πολεμικές εμπλοκές κατά άλλων λαών.

Εμείς λέμε καθαρά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων, στο όνομα των δήθεν «συμμαχικών υποχρεώσεων». Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθήκον να υπερασπίζουν τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Να απεμπλακούμε, λοιπόν, εδώ και τώρα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από όλες τις πλευρές.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 1/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.