Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη: Ν΄ αποσυρθεί η τροπολογία για τηλεργασία σε νοσούντες και περικοπή μισθού σε γονείς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Την απόσυρση της ντροπιαστικής τροπολογίας που επιβάλλει τηλεργασία για τους νοσούντες από κορονοϊό και μείωση μισθού για τους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, ζήτησε ο Μανώλης Συντυχάκης επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα ακόμα «δωράκι» στην εργοδοσία εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Προστατεύετε τα “ιερά και τα όσια” της εργοδοσίας, για την προστασία της ανταγωνιστικότητας, την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, που διέπουν την καπιταλιστική οικονομία» επισήμανε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε την κυβέρνηση που κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία, την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα των νοσοκομείων και το εισόδημά του ροκανίζεται από το “τσουνάμι” της ακρίβειας που είναι σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε πως είναι η συνέχεια της τροπολογίας που πέταξε έξω από το ΕΣΥ με αναστολή εργασίας, 6.000 υγειονομικούς, εν μέσω πανδημίας και με τα νοσοκομεία να πιέζονται από τις αυξημένες ανάγκες.
Η επίκληση του ανταγωνισμού είναι ωμός εκβιασμός προς τους εργαζόμενους

Ο κομμουνιστής βουλευτής μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό του δήθεν δίκαιου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας, επισήμανε ότι υγιής και δίκαιος ανταγωνισμός δεν υπάρχει. Ουσιαστικά είναι ωμός εκβιασμός προς τους εργαζόμενους με το ψευτοδίλημμα «ή αυξάνετε την ανταγωνιστικότητα ή χανόμαστε και μειώνονται οι μισθοί».

«Στην ανταγωνιστικότητα μπήκε η ΔΕΗ αλλά ο κόσμος κρυώνει και ζει όλο και περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια, στην ανταγωνιστικότητα μπήκε ο ΟΤΕ και η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία έχουν τις ακριβότερες υπηρεσίες» τόνισε. Οι κανόνες ανταγωνισμού που επιβάλλουν ελληνικές κυβερνήσεις και ΕΕ ουσιαστικά είναι κανόνες ανάμεσα στα μονοπώλια και δεν βελτιώνουν σε τίποτα τη ζωή των εργαζομένων.

Αναφορικά με τις Επιτροπές που υπάρχουν για τη ρύθμιση του ανταγωνισμού ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι καμία από αυτές δεν είναι ανεξάρτητη. Ολες κινούνται αυστηρά από τους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού και το πλαίσιο που καθορίζουν κυβερνήσεις και ΕΕ και λειτουργούν προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Για του λόγου το αληθές, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα: Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την επιτροπή ανταγωνισμού όταν η Aegean αγόραζε για πενταροδεκάρες την Ολυμπιακή, όταν γινόταν εξαγορά τραπεζών, καμία κουβέντα δεν είπε καμία επιτροπή για τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων, όπως επίσης για τα τεστ και τα εμβόλια και τα αμύθητα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών σε βάρος των λαών, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολες αυτές οι επιτροπές, είναι τμήμα της κρατικής διοίκησης και στυλοβάτες της καπιταλιστικής οικονομίας. Οσον αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της δίνει υπερεξουσίες ακριβώς για την διαφύλαξη των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και μάλιστα σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, τις οποίες έτσι κι αλλιώς η ΕΕ, τις θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα.

Στην Επιτροπή παρέχεται το ακαταδίωκτο για κάθε τους πράξη, καταρτίζεται πρόγραμμα καταδοτισμού για όσους παραβαίνουν τους νόμους του ανταγωνισμού, ενώ οι υπάλληλοι της επιτροπής θα μπορούν να ασκούν καθήκοντα φορολογικού ελεγκτή.

Ο λαός της χώρας μας αλλά και οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τον ανταγωνισμό και δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε αυταπάτες ότι με ορισμένες ρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Ο λαός να ξεπεράσει αυτές τις αντιλήψεις και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την βελτίωση της ζωής του. Μόνο ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, με κεντρικό σχεδιασμό, εργατική λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

Τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ

Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, λεηλατούνται οι μισθοί και έχουν σημειωθεί χιλιάδες θάνατοι από την πανδημία, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα άνοιγαν χθες σαμπάνιες για την έλευση των Rafale, τα οποία πλήρωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα είναι ενταγμένο στην ευρύτερη συμφωνία που υπέγραψε η χώρα με τη Γαλλία και στο κέντρο στο κέντρο της βρίσκεται η συμπληρωματική ικανότητα της Ευρώπης να δρα με το ΝΑΤΟ και να έχει μια στρατηγική αυτονομία στους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα στην περιοχή.

Συνεπώς, υπογράμμισε, οι εξοπλισμοί αυτοί δεν αφορούν στην άμυνα της χώρας, ούτε στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά είναι ενταγμένοι στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ακόμα, κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα σκεπτόμενος σε τι συμφέρει τον ελληνικό λαό να πληρώνει για να γίνονται αποστολές εκτός συνόρων, να μετατρέπεται η χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, όπως στην Αλεξανδρούπολη.

Θύμισε επίσης το παράδειγμα του αγωγού East Med για τον οποίο πριν λίγα χρόνια οι κυβερνήσεις άνοιγαν πάλι σαμπάνιες γιατί δήθεν θα κατοχύρωνε τα δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά σήμερα που οι ΗΠΑ «γύρισαν το χαρτί» και επιδιώκουν τη διατήρηση της Τουρκίας στο στρατόπεδό τους, πήγε περίπατο.

2. Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Η αγορά των Rafale δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα αντίθετα τα αμφισβητεί

https://youtu.be/IylvIKMIeso

Την άσφαιρη αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα «Rafale», αφού και οι δύο ψήφισαν την αγορά τους, όπως και το ΚΙΝΑΛ, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 20 Γενάρη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1.

Τσακώνονται τώρα, γιατί θέλουν να κρύψουν τη σύγκλισή τους στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην περιοχή και την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αγορά των Rafale πρόσθεσε, εξηγώντας ότι εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, αυτοί οι σύμμαχοι, ΗΠΑ, Γαλλία κλπ τραβάνε το χαλί στην Ελλάδα, ακυρώνοντας την κατασκευή του EastMed, για να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία.

Η αγορά των Rafale δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα αντίθετα τα αμφισβητεί, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός ανέπτυξε πλούσιο και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο σε πεδία όπως η Χημεία και η Ασφάλεια Τροφίμων, η Ραδιοχημεία, η Χημεία Περιβάλλοντος και η Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και μετέπειτα επιστημονικός συνεργάτης, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων (ΕΕΠΕ).

Για πολλά χρόνια, ο Νίκος Κατσαρός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και στήριξε το Κόμμα “που με συνέπεια και θυσίες αγωνίζεται διαχρονικά για τα δίκαια του λαού μας”. Με το έργο και τη δράση του, έκανε πράξη αυτό που τόνιζε σε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ, που συνυπέγραψε με δεκάδες άλλες επιστήμονες και εργαζόμενους σε Ερευνητικά Κέντρα το 2015: “Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που δίνουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το επιστημονικό και το εργατικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Το να τεθούν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού, απελευθερωμένα από τη μέγγενη της μονοπωλιακής κερδοφορίας, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για το λαό προοπτική”.

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός συμμετείχε δραστήρια στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, διατελώντας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, αποκαλύπτοντας και με την επιστημονική του ιδιότητα πολλά απ’ τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού σε μια σειρά χώρες, όπως το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και τη Γιουγκοσλαβία.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

ΑΘΗΝΑ 20/01/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.