Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα δίπλα στο Μύρτος – Ο σχεδιασμός της αντιπεριφέρειας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 21 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τον σχεδιασμό της αντιπεριφέρειας Λασιθίου το επόμενο διάστημα μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Γιάννης Γουλιδάκης με αφορμή την επίσκεψή του στη γέφυρα Κρυοποτάμου, κοντά στο Μύρτος, στην οποία τα έργα αποκατάστασης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως για τη γέφυρα Κρυοποτάμου η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές στο θεμελίωμά της από τις πλημμύρες του 2019, τα έργα είναι σχεδόν έτοιμα με τα τελευταία μπετά να έχουν «πέσει» και σήμερα θα φανεί τι άλλες μικροεργασίες απομένουν ώστε το έργο να είναι έτοιμο για παράδοση.

Πέρα όμως από όσα εκεί έχουν γίνει η ευρύτερη περιοχή στον ποταμό κοντά στη γέφυρα, χρειάζεται επίσης πολύ σοβαρές παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης, έργα τα οποία είναι σε γνώση και του Περιφερειάρχη και πρόκειται να προγραμματιστούν.

Ο κ. Γουλιδάκης μίλησε επίσης και για ανάλογα έργα που πραγματοποιούνται στον ποταμό Παντέλη στη Σητεία ο οποίος επίσης είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις πλημμύρες του 2019 τα οποία πρέπει να επιλυθούν αφού ο συγκεκριμένος ποταμός έχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα λόγω του μεγέθους του και το ότι εκβάλλει σχεδόν μέσα στη Σητεία.

Έχουν πέσει τα τελευταία μπετά, σήμερα θα γίνει μια αυτοψία να δούμε τι άλλες εργασίες έχουν μείνει ώστε να γίνει σύντομα η παραλαβή του έργου. Η περιοχή γύρω από τη γέφυρα χρειάζεται γενικότερα πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις, κάτι που έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, και θα γίνουν μελλοντικά.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί 1 εκατ. για Ιεράπετρα και 1 εκατ. για Σητεία, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ, όλα τα έργα γίνονται με χρήματα της περιφέρειας

ποταμός παντελής, τεράστιος ποταμός, ανάλογος με αυτός του Μύρτου, με τη διαφορά ότι αυτός καταλήγει στην πολη της Σητείας και είναι πολύ πιο επικίνδυνος

Για το κομμάτι Μάλλες Μύθοι που είναι ένας δρόμος που κλείνει πολλές φορές το χειμώνα, έχει εγκριθεί ένα κονδύλι για έργα, το ίδιο και για ένα τμήμα που θα ενώνει το Μύρτος με τα Γδόχια

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.