Ολοκληρώνεται η μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Με αρκετά θέματα προς συζήτηση μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Γιώργος Ασπραδάκης.

Το θέμα της δημοσίευσης σε ΦΕΚ της απόφασης για περιορισμό της επισκεψιμότητας φέτος στη Χρυσή ήταν κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ασπραδάκης, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή βρίσκει αντίθετη την δημοτική αρχή και θα γίνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί.

Παράλληλα αναφορά έγινε και στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο έργο και σύντομα όπως είπε ο αντιδήμαρχος θα είναι έτοιμη, και θα παρουσιαστεί η μελέτη. Σε σχέση με την προμελέτη που είχε δοθεί προς διαβούλευση ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε πως μια βασική αλλαγή είναι πως αφαιρέθηκε η κατασκευή κτιρίου που προβλεπόταν αφού είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις κατά τη διαδικασία διαβούλευσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζητούμενο είναι να μπορέσει το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί και για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και αναμένεται να ανοίξει ένα πρόγραμμα για να φανεί αν θα ενταχθεί εκεί.

Για τις εργασίες κατασκευής του ύφαλου κυματοθραύστη ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως το έργο προχωρά με την πρώτο τμήμα του ύφαλου μήκους 100 μέτρων να έχει κατασκευαστεί και τώρα να είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του δεύτερου που βρίσκεται πιο ανατολικά. Εκεί έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα 20-30 μέτρα και μένουν ακόμα περίπου 200.

Μετά την ολοκλήρωση θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου που αφορά την δημιουργία μιας παραλίας κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της οδού Μαρκοπούλου. Παραλία με πλάτος 40 μέτρα όπως ανέφερε ο κ. Ασπραδάκης στην οποία εφόσον θέλουν οι καταστηματάρχες θα μπορεί να προσφερθεί και για εμπορική εκμετάλλευση και σίγουρα θα αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

12

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.