Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας στις σεισμόπληκτες περιοχές


Τελευταία ενημέρωση 31 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας στις σεισμόπληκτες περιοχές

Την υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Θερμό χειροκρότημα από πολίτες και υποδοχή από φορείς

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρόεδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας.

Η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε διαδοχικά τις Αγίες Παρασκιές και τις Μελέσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν στις δράσεις που εξελίσσονται για τον πλήρη έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ακόμα έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων περιοχών.

Στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο με θερμό χειροκρότημα ενώ είχε στηθεί μπουφές με κρητικό κέρασμα προς τιμήν της προέδρου.

Ακολούθησε η επίσκεψη στις Μελέσες όπου  περιόδευσε στο κέντρο του χωριού κι επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο.

Στο Αρκαλοχώρι

Κατά την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι την Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης κι τοπικοί φορείς παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου. Η πρόεδρος ξεναγήθηκε στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου και είδε από κοντά τις ζημιές ενώ στη συνέχεια μετέβη στα λυόμενα σπίτια που έχουν στηθεί δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο, είδε τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Περιφέρεια, ο Δήμος, τα αρμόδια υπουργεία και οι τοπικοί φορείς.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της επίσκεψης στα λυόμενα επεσήμανε ότι «η συνεργασία που αναπτύχθηκε από την πρώτη μέρα ανάμεσα στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το Υπουργείο οδήγησε στην έγκαιρη τοποθέτηση των οικισκών».  Παράλληλα σημείωσε πως οι συνέργειες όλων των φορέων θα βοηθήσει την επίλυση όλων των προβλημάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στη δήλωσή της από το Αρκαλοχώρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε:

«θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι Πρόσφατοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης σε περιοχές και χώρια. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους που μέσα σε μία στιγμή έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Είδα με χαρά και συγκίνηση πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης λειτούργησε. Δήμαρχοι, Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή μαζί με τους εθελοντές και την κοινωνία των πολιτών βοήθησαν ώστε να μη χαθεί ο έλεγχος. Να οργανωθούν και να ανταποκριθούν στις πρώτες τους ανάγκες οι άνθρωποι. Τα προβλήματα είναι σημαντικά. Τα σχολεία από ότι ακούω και στις τρεις περιοχές που πήγα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα και όπως είπα ανοιχτά σχολεία είναι όλο το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, είναι το πιο θετικό μήνυμα. Παρόλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν και είμαι βέβαιη ότι και με τη στήριξη της πολιτείας που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι να μπορέσουν να γυρίσουν στην κανονική τους ζωή στα σπίτια τους στο χρόνο που θα χρειαστεί και η όμορφη περιοχή αυτή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.