Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020. Η εν λόγω δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης(ΕΦΕΠΑΕ).

Ισχυρότατο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδειξαν οι επιχειρήσεις της Κρήτης αφού υποβλήθηκαν 1.952 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 23.771.693,16€ και αιτούμενης επιχορήγησης 23.573.768,70€. Σημαντικό ήταν επίσης το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις ποσοστού 63,5% επί της αιτούμενης επιχορήγησης υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις του Τουριστικού Τομέα (τουριστικά καταλύματα) ενώ αιτήσεις ποσοστού 13,1% αφορούν στο λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών. Ακολουθούν το Λιανικό εμπόριο super market, το Χονδρικό εμπόριο ελαιόλαδου, οι Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι Εργασίες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, το Χονδρικό εμπόριο λιπασμάτων και αγροχημικών προϊόντων, οι Υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων κλπ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η αξιολόγηση των προτάσεων από τις αρμόδιες  υπηρεσίες (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και Αναπτυξιακή Κρήτης(ΕΦΕΠΑΕ).

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.