ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ INNOVAGRO


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, δια ζώσης και διαδικτυακά, διακρατικό συνέδριο στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού έργου Innovagro. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι το Επιμελητήριο Χανίων. Το Innovagro στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο.

Το συνέδριο ξεκίνησε με το βίντεο προβολής του έργου, όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για την αξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και από τα οποία προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, όπως εργαλεία, στρατηγικές, νέες θέσεις εργασίας για καταρτισμένο προσωπικό, τριβή με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, γνώση και εμπειρία για τα στελέχη της Περιφέρειας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης για Ευρωπαϊκά – Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης, η συντονίστρια του προγράμματος Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και ο Λυμπινάκης Γεώργιος τεχν. γεωπόνος οικονομικός διαχειριστής του προγράμματος. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο κ. Κώστας Φωτάκης πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας & πρώην Πρόεδρος του Ι.Τ.Ε.. Ακόμη  συμμετείχαν εκπρόσωποι εταίρων του προγράμματος από την Αλβανία, Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Insuleur).

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες και προγραμματισμένες Ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές για την προώθηση της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο καθώς και οι εκδηλώσεις δικτύωσης και εξωστρέφειας από όλους τους εταίρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στα φιλόξενα Χανιά και ανέφερε ότι “ο πρωτογενής τομέας στήριζε και στηρίζει την οικονομία της Κρήτης. Στην Περιφέρεια με την συνεργασία και συνεργία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε με τις δράσεις τα ποιοτικά μας προϊόντα με τον τουρισμό”.

O Αντιπεριφερειάρχης επί Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στην περαιτέρω εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα, «καθώς μέσα από το πρόγραμμα INNOVAGRO, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει τους παραγωγούς, τις γεωργικές επιχειρήσεις και τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, ως μια διακρατική αλυσίδα».

Ένα από τα αποτελέσματα του έργου είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία παρέχει υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό & τουριστικό κλάδο με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των ικανοτήτων τους να καινοτομούν και να δρουν σε διεθνές περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις για το έργο Innovagro συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με την παρουσίαση του έργου, του σχεδίου αξιοποίησης του και καλών πρακτικών δικτύωσης.

Παράλληλα την ίδια μέρα πραγματοποιείται Κοινή Συνάντηση Ενδιαφερομένων Φορέων του Θεματικού Cluster No 3 “Περί της βιωσιμότητας των αειφόρων πολιτιστικών και φυσικών τουριστικών προορισμών” του προγράμματος ΑDRI0N.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.