Ολοκαίνουριο Κέντρο Αποστείρωσης στο Νοσοκομείο Χανίων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Με κόστος 400.000 ευρώ! Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες

Ένα έργο πνοής, οι εργασίες για την αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης, με κόστος 400.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν:
1. Η αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος ήταν απαρχαιωμένος καθώς είχε τεθεί σε λειτουργία το 2000 και προκαλούσε αρκετά προβλήματα δυσλειτουργίας στα χειρουργεία του νοσοκομείου.
2. Ο έλεγχος και η αντικατάσταση των δικτύων σωληνώσεων και
3. Η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας (LED).

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό:
– Αντικαταστάθηκαν τρεις πεπαλαιωμένοι κλίβανοι αποστείρωσης ατμού και τρία πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων με νέα μηχανήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας και
– Αντικαταστάθηκε ένας παλαιός κλίβανος για θερμοευαίσθητα υλικά με έναν υπερσύγχρονο κλίβανο πλάσματος.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Αποστείρωση είναι θεμελιώδους σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου καθώς όλα τα υλικά αλλά και τα χειρουργικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται περνούν από αυτήν και αποστειρώνονται.

Με την αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης και την τοποθέτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού σε αυτήν, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επιτυγχάνει:

1. Καλύτερη ποιότητα και έλεγχο της ποιότητας της αποστείρωσης των υλικών και εργαλείων, προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια στους ασθενείς. Η ασφάλεια των ασθενών μεταφράζεται σε μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, μείωση των μετεγχειρητικών επιπλοκών και των ημερών νοσηλείας.
2. Δυνατότητα αποστείρωσης καθημερινώς μεγαλύτερου όγκου υλικών και εργαλείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η δυνατότητα αύξησης του ημερήσιου αριθμού των χειρουργείων.
3. Ταχύτερη διεκπεραίωση των εργασιών.
4. Σύστημα ιχνηλασιμότητας και παρακολούθησης της διαδικασίας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.