ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού απόψε στη Νέα Σμύρνη.

Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα.

Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί.

Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα.

Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται.

Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΛΟΠ, ΤΑ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά επίθεσης στους αστυνομικούς της ομάδας Δράσης. Δεν εκφράζουν κανέναν και καμία μας!

Ζητάμε άμεσα την αποκλιμάκωση της έντασης, της τεχνητής πόλωσης και του διχασμού που σκοπίμως καλλιεργεί εδώ και καιρό η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, αδιαφορώντας για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Ζητάμε άμεσα να δοθεί τέλος στα περιστατικά κρατικής βίας που γεννούν τα σημερινά θλιβερά γεγονότα.

Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία με ειρήνη, αλληλεγγύη και πρόοδο, όχι σε έναν κόσμο που θα ορίζεται από τα γκλοπ, τα καδρόνια και τις κουκούλες.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Ανακοίνωση Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για τις συντάξεις των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο

Για τρίτη φορά το Κίνημα Αλλαγής, δια μέσω του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομεάρχη και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, συνεχίζοντας τις Κοινοβουλευτικές και Νομοθετικές του πρωτοβουλίες για την άρση των αδικιών στις συντάξεις των ασφαλισμένων ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση  στη Βουλή.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται να δεσμευτεί για το χρόνο επαναφοράς της Εθνικής Σύνταξης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας.

Για μια ακόμα φορά αρνείται να καταργήσει την απαράδεκτη διάταξη του Νόμου Τσίπρα – Κατρούγκαλου, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η υποχρεωτική διαμονή για 40 χρόνια στην Ελλάδα για το δικαίωμα της πλήρους Εθνικής Σύνταξης για τους ομογενείς μας είναι αντικειμενικά ανέφικτη, δεδομένου ότι ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998.

Για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αρνείται να τηρήσει την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευσή του για την κατάργηση της άδικής αυτής διάταξης όταν θα έφερνε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και φαίνεται περίτρανα ότι οι υποσχέσεις του  είχαν ως μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων των ομογενών μας.

Ενάμισι σχεδόν χρόνο μετά, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας, το αρμόδιο Υπουργείο δια του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου, συνεχίζοντας την πολιτική του προηγούμενου Υπουργού κ. Βρούτση παραπέμπει την επίλυση του ζητήματος στις καλένδες. Αρνείται η Κυβέρνηση να δεσμευτεί για το χρόνο αποκατάστασης αυτής της αδικίας σε βάρος των ομογενών μας με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του covid-19.

Κύριε Μητσοτάκη, μην στερείτε από τους ομογενείς μας τα ελάχιστα που ορίζονται ως αξιοπρεπή διαβίωση δια μέσου της Εθνικής Σύνταξης καθώς και το δικαίωμα στην Ισονομία.

Μη διαιωνίζετε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μην εμπαίζετε άλλο τους ομογενείς μας και επιτέλους υλοποιήστε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας και θα συνεχίσει  με τις Κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες να διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιου για θέματα Βορειοηπειρωτών και Ποντίων

Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Τ/Σ KONTRA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «KONTRA NEWS» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ


Για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο τραυματισμό του αστυνομικού:

Μπορούμε να πούμε με απόλυτη καθαρότητα, ότι προχθές είμασταν με τα παιδιά της πλατείας που δέχθηκαν αναίτια υπέρμετρη βία από εκείνους που έχουν ορκιστεί να τους προστατεύουν και σήμερα είμαστε με τον αστυνομικό που δέχθηκε επίσης άγρια επίθεση από τους τυφλούς οπαδούς της βίας και των ακροτήτων.

Λέω ότι δεν έχει ξεκινήσει σήμερα αυτή η ιστορία, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν το περίμενε όλο αυτό. Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα απόλυτα συγκροτημένα και συντεταγμένα στήνεται ένα σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης και μιας ακραίας όξυνσης, για να μην συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, την πανδημία και τις οικονομικές και κοινωνικές της επιπτώσεις.

Το είδαμε από τον τρόπο χειρισμού της Κυβέρνησης στο θέμα Κουφοντίνα, το είδαμε από την ακραία καταστολή όλο το τελευταίο διάστημα, στα οποία φυσικά ακολουθεί και ο Σύριζα με τις ιδεοληπτικές του εμμονές. Και φτάνουμε να θέτουμε πλασματικά διλλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ατζέντα της κοινωνίας.

Δεν αντιλαμβάνομαι πως γίνεται να κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός για τα επεισόδια – σαν να είναι έτοιμος από καιρό – και να κλείνει το διάγγελμα του λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει. Εγώ θέλω να τον συγχαρώ γιατί θέλει γενναιότητα να καταγγέλλεις τον εαυτό σου.

Για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης:

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Να σας αναφέρω, ότι χθες ο κ. Αλιβιζάτος σε ανάρτηση του, δήλωσε ότι, εδώ και έναν χρόνο, δεν λειτουργεί η Επιτροπή που είχε άτυπα αναλάβει ως επικεφαλής για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, διότι όταν κατέθεσε πόρισμα με συγκεκριμένες συστάσεις, η πολιτική ηγεσία του είπε με τρόπο ότι δεν την ενδιαφέρει. Και από την άλλη ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης επίσης επεσήμανε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 75% τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Αυτό λέει πολύ απλά ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ο τρόπος που θα αναληφθούν αφορά την Κυβέρνηση.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής με τον Πρόεδρο κ. Λύσανδρο Τσιλίδη και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FEDHATTA). Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, Τομεάρχης Τουρισμού, και τα μέλη της Γραμματείας του Τομέα Τουρισμού.

Από την πλευρά της FEDHATTA συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Ενώσεων-μελών της από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου που, αν και ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία, καθώς παραμένει χωρίς αντικείμενο ενασχόλησης εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχει λάβει επαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Εκφράστηκε η αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση αλλά και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, στην οποία συντελεί η απουσία σχεδίου και σαφούς πλαισίου από την κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες τόνισαν, ότι είναι ώρα η Πολιτεία να περάσει από τα οριζόντια σε εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, πράγμα που εξασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Ουσιώδης κρίνεται η διασφάλιση της ρευστότητας των τουριστικών γραφείων και η ένταξή τους στα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων δωδεκάμηνης λειτουργίας (π.χ επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών), ενώ η στήριξη θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά και στα διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας FEDHATTA, όπως η επίλυση προβλημάτων σχετικά με τη ναύλωση επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, τη λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων, προβλήματα με τον ΕΦΚΑ, κ.ά.

Σε συνέχεια της έμπρακτης υποστήριξης του Κινήματος Αλλαγής προς τον  τουριστικό τομέα όλο το διάστημα της κρίσης, μέσω καίριων νομοθετικών πρωτοβουλιών και κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και  η Γραμματεία του Τομέα Τουρισμού, δεσμεύθηκαν να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ομοσπονδία και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Βουλής, στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Η κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΠΡΕΠΕ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να έχει κάνει το διάγγελμά του την Κυριακή

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στους Δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα δήλωσε ότι, «εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι καλλιεργείται μία ένταση, η οποία αφενός είναι ιδιαιτέρως τοξική για τις βάσεις της κοινωνικής ειρήνης και δικαιοσύνης και από την άλλη δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα κάθε Έλληνα πολίτη, την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να είναι εδώ με όλες τις συνέπειες, εντελώς απλωμένες.

Από το υγειονομικό σκέλος όπου χθες είχαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, μέχρι το οικονομικό σκέλος και φυσικά το ψυχολογικό σκέλος, πρέπει να σταθούμε και σε αυτό, γιατί τόσο καιρό ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο lock down εδώ και πάρα πολύ καιρό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας.

Κατά την άποψή μας έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να έχει κάνει το διάγγελμα αυτό την Κυριακή ή τουλάχιστον χθες, να αναφερθεί και στα απαράδεκτα γεγονότα της Κυριακής. Δεν μπορεί να διχάζεται η ελληνική κοινωνία με αυτό τον τρόπο και να θεωρούμε ότι υπάρχει έστω και ψήγμα θετικής αντίδρασης στο κομμάτι της βίας.

Το Σάββατο βρέθηκα στην τελετή μνήμης των 138 αστυνομικών, που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Στο μνημείο έξω από τη ΓΑΔΑ. Την Κυριακή ένιωσα, μαζί με χιλιάδες ακόμα, αποτροπιασμό για τα γκλοπ του αυταρχισμού και τις εικόνες βίας, με έναν συμπολίτη μας να ούρλιαζε ότι πονάει, ανάμεσα σε οικογένειες με τα παιδιά τους. Και χθες το βράδυ, ήμουν στο 401, ως εκπρόσωπος της παράταξης, για να μάθω από κοντά, πως ήταν ο αστυνομικός που είδαμε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Η εικόνα που αντίκρυσα, είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι η Δημοκρατία μας δεν έχει άλλο δρόμο από το σεβασμό στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει χαμένες ανθρώπινες ζωές, σπασμένα πλευρά και κεφάλια. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει γκλοπ και ρόπαλα. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει και πολλά ακόμα πράγματα, αλλά… αυτά θα έπρεπε να είναι η ατζέντα των συζητήσεων για τη Δημοκρατία στη Βουλή.

Για καθέναν από όσους καλλιεργούν το φόβο και το σκοτάδι της μισαλλοδοξίας, θα υπάρχουμε πολλοί περισσότεροι που θα πιστεύουμε στο φως της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, με κοινωνική ειρήνη, πρόοδο και δικαιοσύνη. Αυτή είναι η δική μας μάχη».

Παράλληλα σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν ξέρουν γενικά τους ταραχοποιούς οι αρχές αλλά δεν κάνουν τίποτα τόσα χρόνια, ο κ. Χρηστίδης απάντησε «ότι αυτό προφανώς είναι κάτι το οποίο έχει πληγώσει τη δημοκρατία μας, έχει πληγώσει την κοινωνική ειρήνη και ισορροπία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι έχει συμβεί στην πατρίδα μας όχι το 1950 και 1960 αλλά το 2010 και το 2011, τον νέο-εμφυλιακό διχασμό και την ακραία πόλωση και αυτά τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε ακόμα πάρα πολύ ακριβά.

Επομένως, και η Νέα Δημοκρατία που αυτή τη στιγμή κυβερνά τον τόπο, και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι η ευκαιρία να βγάλουν τα πολιτικά μαχαίρια και να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, με τους όρους που τους είχανε αφήσει ενδεχομένως το 2010 και το 2011. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουν όλοι πίσω τον διχασμό και να δημιουργήσουν εάν μπορούν, ένα πλαίσιο ορθολογισμού, επιχειρηματολογίας και ανταλλαγής επιχειρημάτων. Θυμίζω ότι λίγες μέρες πριν κάναμε μία συζήτηση στη Βουλή για δύο hastags και κάποια tweets, ώρα να γίνει μια γόνιμη και σοβαρή συζήτηση για το μοντέλο και την θωράκιση της δημοκρατίας μας.

Επίσης ο κ. Χρηστίδης προσδιόρισε ότι «είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων να αντιλαμβάνονται πότε κάτι πράγματι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε μέσα στη Βουλή και να του δίνουμε την κατάλληλη σημασία και πότε όλα αυτά γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, γιατί εκτός από κάποιες άναρθρες κραυγές που ακούσαμε στην υπόθεση του κυρίου Λιγνάδη, στη συζήτηση για τα hastags, σήμερα που μιλάμε, μήπως πήραμε κάποια πρωτοβουλία εκτός από κάποιο κυβερνητικό site που δημιουργήθηκε και κάποιες επικοινωνιακές κορώνες για την αντιμετώπιση της βίας παντού σε κάθε χώρo; άραγε ποιά απτά μέτρα έλαβε η κυβέρνηση; Mήπως έχουμε συζητήσει τα ζητήματα για το πώς η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της διασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα και την προστασία των πολιτών;

Υπάρχει ένας βέβαιος δρόμος για να καταρρεύσουν οι κοινωνίες μαζί με τα προβλήματα της πανδημίας, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι υποχρεωμένες να αναζητούν τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας. Αυτός είναι ο δρόμος που καλούνται να ακολουθήσουν οι κρατικοί μηχανισμοί, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανισμών προστασίας της ασφάλειας του πολίτη, αλλά και τα κοινωνικά κινήματα.

Η βία είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό και συντηρητικό υπάρχει στην κοινωνία μας, γιατί περιορίζει την ελευθερία επιλογών. Και καμιά μορφή βίας δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή από την κοινωνία μας και τους πολίτες.

Άκουσα τον κ. Κρικέτο ο οποίος έβαλε τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι, λέγοντας ότι είναι ντροπιαστικές εικόνες για το σώμα της ελληνικής αστυνομίας αυτό που είδαμε εκείνη την Κυριακή. Πιστεύω πως όσοι είδαμε τις εικόνες της Κυριακής ανατριχιάσαμε.

Δεν θα κάτσουμε ,λοιπόν, τώρα να νομιμοποιήσουμε τις όποιες ισχνές μειοψηφίες οι οποίες νομίζουν ότι κάνουν πολιτική, όταν ένας άνθρωπος έχει ανοίξει το κεφάλι του και αναφέρομαι κυρίως στο συνάδελφο τους τον αστυνομικό, και επειδή όπως σας είπα πήγα, είδα και ενημερώθηκα από τους γιατρούς, είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ζωή του δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορούν κάποιοι από την ασφάλεια που τους δίνει ένα γραφείο και ένα πληκτρολόγιο, να κάνουν πολιτική, πάνω στο γεγονός ότι αυτός ο αστυνομικός όπως και εκατοντάδες άλλοι αστυνομικοί, αγωνιούν αυτοί και οι οικογένειές τους, για το πως θα ξεπεράσουν αυτά τα πράγματα. Κανείς δεν θέλει να δημιουργηθεί μια χωροφυλακή της δεκαετίας του 1950, που όποιος τους συναντάει στο δρόμο, πρέπει να αλλάζει πεζοδρόμιο. Η φωνή που έχουμε οι πολύ ψύχραιμοι και νηφάλιοι παρατηρητές της όλης αυτής κατάστασης, είναι σε μία κατεύθυνση, που πολλές φορές τα κόμματα δεν υπηρετούν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων.

Σας επαναλαμβάνω ότι είναι αδιανόητο και το λέω και ως ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική, ότι αν πάμε σε μία συζήτηση σαν της προηγούμενης εβδομάδας, με ακραίες φράσεις όπου ένας θα είναι τρομοκράτης και ο άλλος θα είναι χουντικός, ο μόνος που θα κερδίσει είναι η βία και ο διχασμός, η αμφισβήτηση του πολιτεύματος, η αμφισβήτηση της κοινωνικής ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και όλων των θεσμών που μας καθιστούν μία ευνομούμενη κοινωνία και όχι μία ζούγκλα.

Γιατί τώρα διαπραγματεύονται οι δυο πλευρές με όρους ζούγκλας, όπου μπορεί ο καθένας να βγαίνει σε μία τηλεόραση και να λέει για 2-3 γκλοπιές, ή να φοράει μία κουκούλα και να καταδίδει έναν συμπολίτη του επειδή είναι αριστερός η δεξιός είτε να νομιμοποιούμε την βία επειδή κάποιος είναι αριστερός ή δεξιός. Είναι ώρα να σκεφτούμε και να ενδυναμώσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Τώρα όχι χθές. Θέλουμε και απαιτούμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία με ειρήνη, αλληλεγγύη και πρόοδο, όχι σε έναν κόσμο που θα ορίζεται από τα γκλοπ, τα καδρόνια και τις κουκούλες».

ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΝΑ ΠΆΨΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΊΟΥΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΩΣ ΠΙΌΝΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΆ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ

Αντί η κυβέρνηση να κάνει μια σωστή καταγραφή αναγκών και προγραμματισμό προσλήψεων, τινάζει στον αέρα την κινητικότητα και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβαν μέρος σε αυτή. Υπάλληλοι των οποίων τα αιτήματα κινητικότητας είχαν εγκριθεί κι οι οποίοι είχαν μετακομίσει και μεταγράψει τα παιδιά τους στο νέο τους σχολείο, κλήθηκαν να επιστρέψουν στις προηγούμενες υπηρεσίες τους μέσα σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, αιφνιδιαστικά, με βραδινή τροπολογία (παρ.3 και 4 του άρθρου 490 ν.4781/2021), η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για να αποσπαστεί κάποιος από μικρό, ορεινό ή νησιωτικό Δήμο θα πρέπει να είναι καλυμμένο το 80% των θέσεων του κλάδου στον οποίον ανήκει, έναντι του 65% που ίσχυε μέχρι τώρα. Έδωσε, δε αναδρομική ισχύ στην εν λόγω διάταξη, με πρόβλεψη για ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης των ανωτέρω υπαλλήλων ή για παύση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μετακίνησής τους, γεγονός που πλήττει βάναυσα την αρχή της ασφάλειας δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Καλούμε την κυβέρνηση

  • να ανακαλέσει άμεσα την αναδρομική ισχύ της τροπολογίας
  • να μια σωστή καταγραφή των κενών θέσεων και των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό την οποία να συνδέσει με τον προγραμματισμό προσλήψεων και το πρόγραμμα κινητικότητας, και
  • να πάψει να αντιμετωπίζει το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτό ως μέσα για την άσκηση μικροκομματικών παιγνίων.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.3.2021

Με τη χθεσινή παρέμβαση της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά επισημάναμε ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά και καλλιεργούν συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε αυθημερόν με τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο. Από την μια, η υπέρμετρη βία της Αστυνομίας. Από την άλλη, ενέργειες που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης. Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό. Η κοινωνία όμως που δοκιμάζεται, περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα της. Γι’ αυτό και πρέπει να απομονώσουμε όλοι μαζί τους οπαδούς της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Διότι η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Εξάλλου, η Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής, σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τα περιστατικά επίθεσης στους αστυνομικούς της Ομάδας Δράσης. Να ζήσουμε σε μια κοινωνία με ειρήνη, αλληλεγγύη και πρόοδο και όχι σε έναν κόσμο που θα ορίζεται από τα γκλοπ, τα καδρόνια και τις κουκούλες.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν αναλυτικά στα ΜΜΕ ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης.

Τουρισμός: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία

Ομογενείς: Η κυβέρνηση τους αρνείται την αξιοπρεπή διαβίωση

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους συμπολίτες μας από την Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο, αποδεικνύοντας ότι παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις να καταργήσει τη τραγική διάταξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα (ώστε να μην μειωθεί την εθνική τους σύνταξη), δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος τους. Τώρα, με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, αργότερα με πρόσχημα την δημοσιονομική στενότητα που η ίδια θα έχει προκαλέσει, διαιωνίζει την αδικία που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στερώντας από τους ομογενείς μας τα ελάχιστα που ορίζονται ως αξιοπρεπή διαβίωση δια μέσου της Εθνικής Σύνταξης καθώς και το δικαίωμα στην Ισονομία. Περισσότερα, ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.