«Οι πυρκαγιές στο GIS Crete της Περιφέρειας Κρήτης»


0
(0)

Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 σημαντικά συμβάντα πυρκαγιών στην επικράτεια του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω των ψηφιακών εργαλείων που πλέον διαθέτει, εκτός από τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που ανακοίνωσε για την αντιπυρική περίοδο 2021, απεικονίζει πλέον σε χάρτες, το μέγεθος και το είδος των καμένων εκτάσεων (δασικές, χορτολιβαδικές, κατά Corine χρήσεις γης, κλπ).

Μέσω των αναφορών αυτών, η Περιφέρεια  έχει σαφή εικόνα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, για το μέγεθος της ζημιάς, αποτιμώντας έτσι με ακρίβεια την έκταση και το είδος της πληγείσας περιοχής.

Ο εντοπισμός και η ψηφιοποίηση των αποτεφρωμένων εκτάσεων, βασίστηκε στις δυνατότητες της υποδομής GIS Crete, η οποία συμβάλλει έτσι με κάθε τρόπο στην επιχειρησιακή δράση και συντονισμό Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας.

Τα ανωτέρω στοιχεία, είναι ελεύθερα προσβάσιμα, στο link:

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε ετοιμότητα, παρακολουθεί δυναμικά και εντοπίζει τα γεγονότα, με σκοπό να συμβάλλει στην πρόληψη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Έως και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, καλούμε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *