Οι προτάσεις δράσεων των δήμων για το “Ελλάδα 2021” συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ με την πρόεδρο της επιτροπής


0
(0)

Από την ιστορική Παναγία τη Θυμιανή, στα Σφακιά, απ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 στην Κρήτη, άνοιξε η αυλαία των επίσημων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής επανάστασης.

Στην επίσημη έναρξη του εορτασμού, στον ιστορικό ναό, παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αγίου Νικολάου κ. Χάρης Αλεξάκης, ο οποίος σε σχετική δήλωση του, ανέφερε : “Από έναν τόπο ιερό, την “Αγία Λαύρα” της Κρήτης, όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή, οι πρώτοι των πρώτων όλης της Κρήτης, αποφάσισαν να μπουν στην φωτιά και να μεταλαμπαδεύσουν σ΄ όλο το νησί, την φλόγα της Επανάστασης των Ελλήνων του 1821, βάζοντας και αυτοί ως όφειλαν το δικό τους λιθαράκι στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, παρουσία της Γ. Γ Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένης Δουνδουλάκη, Δημάρχων του νησιού, αντιδημάρχων πολιτισμού και εκπροσώπων ΟΤΑ, συζητήθηκαν οι προτάσεις δράσεων των Δήμων που έχουν ήδη κατατεθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, συζητήθηκε η δυνατότητα για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος “Αντ. Τρίτσης” από το Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σύνολο τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *