Οι Προγραμματικές Συμβάσεις πρέπει να αναρτώνται στη Διαύγεια. Είναι θέμα διαφάνειας


0
(0)

O Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

  • Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε σήμερα την ολιστική μελέτη FIFA-UEFA βάσει της οποίας συντάχθηκε το Νομοσχέδιο και έγινε η συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Αυτό είναι λάθος και αποδεικνύει τον κακό τρόπο νομοθέτησης της Κυβέρνησης . Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει ώστε  να μπορούν να υπάρχουν νομοθετικές βελτιώσεις και να έχουμε το καλό νομοθετικό αποτέλεσμα που θέλουμε.
  • Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε προβλεφθεί από τον ν. 4603/2019 του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα λειτουργεί ως ΝΠΔΔ – κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Δεν καθορίζεται ρητά ως ανεξάρτητη αρχή και τα μέλη της διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και απλή γνώμη της Βουλής. Να προβλέπεται θετική γνώμη των 3/5 της επιτροπής.
  • Η αυστηροποίηση του πλαισίου για την αθλητική βία πρέπει να συνδυαστεί με πρωτοβουλίες διαπαιδαγώγησης και θετικής αλλαγής της στάσης και συμπεριφοράς των φιλάθλων. Τα κατασταλτικά μέτρα από μόνα τους δεν οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Στη σύνθεση της Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Υπουργός, κακώς, μπορεί εναλλακτικά να τοποθετήσει ή εκπρόσωπο της Γ.Γ.Α ή  εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Προσβασιμότητας  ή εκπρόσωπο από την Ε.Σ.Α.μεΑ. Αυτό δεν είναι λογικό διότι η Γ.Γ.Α είναι κυβερνητικός φορέας και η Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας είναι συμβουλευτικό όργανο παρά τον Πρωθυπουργό . Αντίθετα η Ε.Σ.Α.μεΑ είναι κοινωνικός φορέας . Η Ε.Σ.Α.μεΑ θα πρέπει να συμμετέχει οπωσδήποτε.
  • Να βελτιωθεί η πρόβλεψη για την παροχή προνομίων/επιβραβεύσεων σε αθλητές με αναπηρίες. Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι σε αθλητές που καταλαμβάνουν μία από τις 6 πρώτες θέσεις σε διεθνείς αγώνες που μετέχουν τουλάχιστον 8 χώρες, παρέχονται προνόμια/ οικονομική επιβράβευση, ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν. Θα πρέπει να προβλεφθεί και η περίπτωση που οι χώρες που συμμετέχουν είναι λιγότερες από 8. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσης τουλάχιστον για τους τρεις πρώτους.
  • Στο ζήτημα του πλαισίου των προπονητών γίνεται ένα βήμα. Όμως οι απόφοιτοι των ΤΕΕΦΑ θα πρέπει να έχουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα σε όλες τις κατηγορίες χωρίς κανένας να μπορεί να τους αφαιρέσει αυτά τα δικαιώματα που η Ελληνική Πολιτεία τους κατοχυρώνει. Η ένταξη των αποφοίτων κολλεγίων και ΙΕΚ με ίδια δικαιώματα με αποφοίτους ΤΕΦΑΑ υποβαθμίζει τους δεύτερους. Θα μπορούσε στην κατηγορία Γ να δημιουργηθούν υποκατηγορίες, να έχουμε Γ1 και Γ2 ή να επανέλθει ο χαρακτηρισμός του δόκιμου ώστε να μην αδικείται κανείς .
  • Σε σχέση με την απαίτηση της ΕΠΟ για τα σεμινάρια, για τους νυν φοιτητές να προβλεφθεί να γίνονται δέκτες των σεμιναρίων της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ενώ για τους ήδη πτυχιούχους να υπάρξει  πρόγραμμα επιχορήγησης διδάκτρων.
  • Πρέπει να είναι μόνιμο μέλημα η συντήρηση των Αθλητικών Υποδομών της χώρας, όμως υπάρχει ένα έλλειμμα, οι Προγραμματικές Συμβάσεις πρέπει να αναρτώνται στη Διαύγεια. Είναι θέμα διαφάνειας.

 

Το video από την Ομιλία: https://www.youtube.com/watch?v=faVzuGk1b7A

Επιτακτική για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” η επισκευή και ανανέωση των αυτοκινήτων των δομών

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατατέθηκε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών & Μεταφορών, με την οποία ζητούν την επισκευή και ανανέωση των αυτοκινήτων των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», έχει προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς τα αυτοκίνητα των δομών, που είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένα στα συνεργεία για επισκευές λόγω παλαιότητας μετά από εικοσαετή συνεχή χρήση.

Όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα Σωματεία, έχουν εδώ και χρόνια επισημάνει το πρόβλημα,  χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί καμία λύση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος αποτελούν οι δομές που, προκειμένου να ανταποκριθούν στη  περίοδο της πανδημίας, ενισχύθηκαν προσωρινά και για λίγους μόνο μήνες με αυτοκίνητα προσφοράς εταιριών, τα οποία και πάρθηκαν πάλι πίσω.

Επειδή το αίτημα του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» χρήζει άμεσης επίλυσης, καθώς αφορά την σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και πολιτών  αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και

επειδή η μη επισκευή των αυτοκινήτων σημαίνει μη τήρηση των όρων και των κανόνων ασφαλείας του προσωπικού

 Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση επισκευή των υπαρχουσών μέσων, προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, υπό τις προβλεπόμενες στο νόμο προϋποθέσεις και συνθήκες ασφάλειας και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
  2. Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες για την ενίσχυση του στόλου των αυτοκινήτων και την ανανέωσή του και, αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ευαγγελία Λιακούλη, Χρήστος Γκόκας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *