Οι πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου μιλά στο Ράδιο Λασίθι για την περιπέτεια της θαλάσσιας καραντίνας εν μέσω κορονοϊού


0
(0)

Την περιπέτεια που τόσο ο ίδιος όσα και τα περίπου 800 άτομα πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου της ΤUI «Μein Schiff», αντιμετωπίζουν τον τελευταίο μήνα, εν μέσω πανδημίας με απαγόρευση προσέγγισης στα λιμάνια σχεδόν όλου του πλανήτη, περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου κ. Τσουνάκος.

Ένα κρουαζιερόπλοιο που το τελευταίο δεκαήμερο κινείται σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ιεράπετρας και Σητείας, αναμένοντας οδηγίες για το που και πότε θα προσαράξει, με τον προγραμματισμό που υπάρχει να θέλει την μετακίνηση του στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο.

Ο κ. Τσουνάκος, κάτοικος Πειραιά με καταγωγή από τη Μάνη, ανέφερε πως το ταξίδι του πλοίου ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου από το Ντουμπάι, με δεδομένη την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών που θα γινόταν στην Ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα σε νησιά του Αιγαίου και τη Μάλτα.

Στο πλοίο βρίσκονται 800 μέλη πληρώματος, από 50 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και 30 Έλληνες, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους και χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού, κάτι που είναι σίγουρο αφού βρίσκονται μόνοι τους τον τελευταίο μήνα.

Σχετικά με τον 25χρονο Ινδονήσιο που χθες χρειάστηκε νοσηλεία ο πλοίαρχος ανέφερε πως ο γιατρός που υπάρχει στο πλοίο μετά την εξέταση και τις αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν πάνω στο πλοίο έκρινε πως ο ναυτικός έπασχε από σκωληκοειδίτιδα και χρειαζόταν άμεσα περίθαλψη σε Νοσοκομείο, όπως και έγινε με τη μεταφορά του 25χρονου στον Άγιο Νικόλαο, όπου και παραμένει.

Ο κ. Τσουνάκος ευχαρίστησε το Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας που άμεσα ανταποκρίθηκε στην κλήση για βοήθεια, κάτι το οποίο τόνισε δεν είναι αυτονόητο σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου τον τελευταίο μήνα λόγω κορονοϊού, μέλη πληρωμάτων δεν γίνονται δεκτά για αποβίβαση και έτσι έχουν υπάρξει περιπτώσεις ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε πλοία, αφού δεν τους προσφέρθηκε βοήθεια.

Το κρουαζιερόπλοιο, όπως είπε, έχει προμήθειες σε καύσιμα και τρόφιμα για περίπου 1,5 μήνα ακόμα, οπότε ο ανεφοδιασμός δεν είναι αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή, όσο το να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να συνεχιστεί η εργασία όλων.

Μέσα στο πλοίο η κατάσταση που βιώνουν όλοι είναι πρωτόγνωρη, τόνισε, αφού βρίσκονται για πολύ καιρό στη θάλασσα χωρίς επιβάτες, αναφέροντας παράλληλα πάντως πως το πλήρωμα βιώνει και μια προνομιακή πραγματικότητα, αφού η καθημερινή δουλειά γίνεται χωρίς άγχος, με ασφάλεια αφού δεν υπάρχουν κρούσματα, αλλά και με ελευθερία κινήσεων και ωραίες εικόνες, όπως αυτές του Λασιθίου, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ο καθένας βρισκόταν σε απομόνωση μέσα σε ένα σπίτι, όπως όλοι οι υπόλοιποι.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.