ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


0
(0)

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Όλα πολύ καλά πιστεύει ότι τα έκανε η Κυβέρνηση στις πυρκαγιές.
Για τον κ. Μητσοτάκη φταίει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής.
Αποδεικνύεται ότι οι λέξεις «πολιτική ευθιξία» είναι άγνωστες για την κυβέρνηση.
Αλλά και κάτι δεν πάει καλά στην Μαξίμου ΑΕ.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΗΛΕΙΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ 2007 ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή της στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ηλείας

Είμαστε στην επόμενη ημέρα μιας μεγάλης καταστροφής. Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιέργειες και χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και δικαιολογημένα νιώθουν σήμερα οργή και αγανάκτηση.

Ζητήσαμε την απόδοση ευθυνών και θα επιμείνουμε σε αυτό. Για την κυβέρνηση φαίνεται πώς όλα έγιναν καλά. Φταίει μόνο η επικοινωνία. Γι’ αυτό διόρισαν σήμερα νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: με τέτοια καταστροφή κανένας στην κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθιξία;

Οι καταστροφές πέρα από τις ζημιές, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση στις περιοχές που επλήγησαν. Θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν. Γι’ αυτό και έχουμε προτείνει ολοκληρωμένα προγράμματα ανασυγκρότησης, που απαιτούν συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διακομματικό έλεγχο των πόρων από την ίδια Βουλή.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να δεχτεί λύσεις τύπου 2007 που απέτυχαν παταγωδώς και άφησαν πίσω βαριές σκιές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου από την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ.

Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο. Θα υπάρξει έλεγχος στα προγράμματα ανασυγκρότησης, που έτσι κι αλλιώς ξεπερνούν την κυβερνητική θητεία του κ. Μητσοτάκη. Θα συμμετέχουν οι θεσμικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των περιοχών που επλήγησαν. Οι οποίοι και λογοδοτούν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε να κάνει κουμάντο για άλλη μια φορά η ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε., που μόλις ανασχηματίσθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες, όταν σβήσουν οι κάμερες και θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να στηριχθούν μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μία νέα παραγωγική δραστηριότητα. Να ζήσουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν.

Δεν θα αφήσουμε να ερημώσει η ελληνική περιφέρεια.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PLAYMOBIL!

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής

Ορίστηκε νέος υφυπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Τις αρμοδιότητές του δεν τις γνωρίζουμε όπως, επίσης, δεν γνωρίζουμε πως αυτές θα συνυπάρξουν με τις αρμοδιότητες του κ. Χαρδαλιά. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, ποια από τις αρμοδιότητες για τα θέματα της κρατικής αρωγής που έχει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών θα πάψει να ασκεί, αφού πρόσφατα με νόμο της κυβέρνησης αυτά τα θέματα περιήλθαν σ’ αυτόν.

Οπότε καλούμε τον Πρωθυπουργό να διευκρινήσει άμεσα τι θα αναθεωρηθεί από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των καταστροφών και πως δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μια ακόμη επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ του μέχρι πρότινος εκλεκτού του Μαξίμου και του νέου.

Η τοποθέτηση του νέου υφυπουργού σηματοδοτεί ακόμη μια πράξη συγκέντρωσης εξουσίας στον πρωθυπουργό. Βεβαίως, αυτός επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του. Πλην όμως είναι, πλέον, και τυπικά, ό ίδιος υπεύθυνος για τα θέματα της αντιμετώπισης καταστροφών. Αναμένουμε, λοιπόν, άμεσα τις οφειλόμενες εξηγήσεις, προκειμένου να κατανοήσει ο ελληνικός λαός γιατί θα πρέπει να συντηρεί πολλαπλές διοικητικές και πολιτικές δομές με το ίδιο αντικείμενο και πως αυτές θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της καταστροφής.

Ο χρόνος των επικοινωνιακών πομφόλυγων τελειώνει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑΤΟΪ

Ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που άγγιξαν τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και προξένησαν εκτεταμένες ζημιές στα κτίρια στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, ζητάμε από την Κυβέρνηση και του Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων για την προστασία των πολιτιστικών μας μνημείων, όπως προβλέπεται στο σχέδιο «Ελλάδα 02» της Κυβέρνησης, μέτρα τα οποία προφανώς βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.

Γιατί είναι προφανές ότι δεν αποτελεί μέτρο προστασίας η φύλαξη πολύτιμων ιστορικών αντικειμένων σε κοντέινερ, σε κτίρια μέσα στο δάσος, σε εποχή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Το ότι το κυριότερο μέρος αυτών σώθηκε ή η προσπάθεια να εμφανιστούν ως μειωμένες οι απώλειες, δεν αποτελούν στοιχείο εφησυχασμού, αλλά προβληματισμού.
Ζητάμε να παρθούν όλα τα δυνατά μέσα για την προστασία και σωστή αξιοποίηση των διασωθέντων αντικειμένων, αλλά και για την αποκατάσταση των πληγέν ων κτιρίων.

Επίσης ζητάμε να επισπευτεί η θέσπιση μέτρων προστασίας των πολιτιστικών μας μνημείων, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της Κυβέρνησης, όπως και να μας ενημερώσει το Υπουργείο για τα μέτρα που προτίθεται να θεσπίσει, τη διαδικασία διαβούλευσής τους και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Επειδή η πρόληψη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την προστασία των μνημείων μας και επειδή αυτή τη στιγμή, όπως αποδεικνύεται, η προστασία αυτή είναι επισφαλής, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Δήλωση Ανδρέα Λοβέδρου, Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής για τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη

Μετά από ενημέρωση που είχα από το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

Οι Τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα.

Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *