Οι κυνηγοί της Ιεράπετρας στέλνουν επιστολή σε Μητσοτάκη ζητώντας να συνεχίσουν να κυνηγούν


0
(0)

Με μια επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητά την εξαίρεση της θήρας από τα πρόσφατα πλαίσια απαγορεύσεων σύμφωνα με τα οποία τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ερασιτέχνες αλιείς, δεν επιτρέπεται να ασκούν τη δραστηριότητά τους.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Μοναχός μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι αναλύοντας τις θέσεις και τα αιτήματα του Συλλόγου, αναφέρθηκα στα πολλά παράπονα που υπάρχουν ήδη από τα μέλη τα οποία πληρώνουν σημαντικά ποσά για να ασκούν την δραστηριότητά τους και τον τρόπο με τον οποίο οι κυνηγετικοί Σύλλογοι όλης της χώρας σκοπεύουν να πιέσουν για να λυθεί το πρόβλημά τους.

Διαβάστε την επιστολή και ακούστε όσα ανέφερε ο κ. Μοναχός παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας
εκφράζει τα παράπονα του καθώς και αυτά των 600 πολιτών κυνηγών που εκπροσωπεί σχετικά με την απαγόρευση της θήρας, στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19

Η Θήρα, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μια αυστηρά ρυθμισμένη δραστηριότητα, για την άσκηση της οποίας, ο κάθε κυνηγός καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό στην Πολιτεία. Συνεπώς, oι κυνηγoί πέρα από τις σχετικές υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, τα οποία αυτή τη στιγμή καταπατούνται αδίκως.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι τα λεφτά για τα παράβολα έκδοσης άδεια Θήρας της περιόδου 2020-21 θα συμψηφιστούν στα παράβολα άλλης περιόδου, την κρίνουμε ως άτοπη, ανεφάρμοστη και κυρίως παραπλανητική..

Το κυνήγι βάσει νόμου αποτελεί ατομική αθλητική δραστηριότητά που ασκείται· μόνο στη φύση [Δασικός Κώδικας (ΝΔ. 86/89 άρθρο 251 παρ. 1), «..η Θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ όλην την Επικράτειαν. »].

Η αναγνώριση, λοιπόν, της Θήρας ως αθλήματος, έπρεπε αυτοδικαίως να εντάσσει τους κυνηγούς σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που έχουν τη δυνατότητα ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (μάλιστα λαμβάνει χώρα μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να υπάρχουν επαφές μ άλλους ανθρώπους).

Με την προϋπόθεση., φυσικά, αποστολής του σχετικού 5 που προβλέπεται για τους αθλούμενους πολίτες όλων των κατηγοριών.

Εξάλλου, κ. Πρωθυπουργέ, στο τελευταίο σας διάγγελμα, κάνατε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη «ελαστικότητας» ως προς την υπαίθρια άσκηση στο βουνό και στην ύπαιθρο.

Αξίζει φυσικά να επισημάνουμε ότι ο κυνηγός ότι δεν ασκεί μόνο ένα άθλημα, αλλά ο ρόλος του με την παρουσία του στην ύπαιθρο είναι σημαντικός και αναντικατάστατος. Είναι αυτός που πάντα πρώτος επεμβαίνει κατασταλτικά, αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμα και. της ζωής του προκειμένου να προστατεύσει τη χλωρίδα και την πανίδα, ενώ παράλληλα με την οικονομική του συνδρομή και μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων έχει οργανώσει και λειτουργεί την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, που αποτελεί το πιο αξιόπιστο όργανο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην ύπαιθρο, μέρα και νύχτα.

Με την απόφαση όμως αναστολής της Θήρας, ο κυνηγός και οι οργανώσεις τους θεωρούν τους εαυτούς τους άδικα θύματα, ενώ επίσης αισθάνονται ότι εμπαίζονται (δεχόμαστε εκατοντάδες μηνύματα αγανακτισμένων συναδέλφων μας), καθώς όλα το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από στελέχη της κυβέρνησης έτι η Θήρα θα εξαιρεθεί.

Πιο συγκεκριμένα, έγκαιρα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας είχε ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. .Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ταγαρά, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ, Δήμα., τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο και τον καθηγητή Κ. Τσιόδρα, χωρίς από την πλευρά τους να έχει υπάρξει η παραμικρή ένσταση ως προς την ένταξη του κυνηγίου και των κυνηγών στις επιτρεπόμενες «αθλητικές δραστηριότητες».

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σεβόμαστε όλα τα μέτρα που έχετε λάβει ως Πολιτεία για τη μη μετάδοση του κορονοϊού και θα τα τηρήσουμε με ευλάβεια για το καλό όλων μας.

Ζητάμε όμως την επανεξέταση· της περίπτωσης της Θήρας και την εξαίρεση των κυνηγών, ώστε αυτοί να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα με τα σκυλιά τους, τηρώντας ότι προβλέπεται από το νόμο για τις μετακινήσεις, όπως επιτρέπεται γιο τους αθλητές, .ορειβάτες, πεζοπόρους, κολυμβητές και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.

Αλήθεια, γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση: Σε τι διαφέρει πχ. ο ορειβάτης από τον κυνηγό, ο οποίος μάλιστα πληρώνει για να ασκήσει τη δραστηριότητά του; Πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση των πολιτών που ασκούν Θήρα, ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης τους είναι πολύ πιο εύκολο να διαπιστώνεται από τις Αστυνομικές Αρχές, καθώς αυτό ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες του διαθέτουν άδεια θήρας για την περίοδο 2020-21 η οποία Είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.
Αναμένουμε να πάρετε τη σωστή και δίκαιη απόφαση, η οποία πιστεύουμε ότι Θα συμβάλλει επιπρόσθετα, όσο στην περιοδική αποσυμφόρηση των πόλεων, άσο και στη διατήρηση της ψυχικής υγείας δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

 

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.