ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής και Πρόνοιας και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη δημιουργία κύματος νεοαστέγων (Ρομά και προσφύγων) στη χώρα μας

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να χτίσουν και όχι για να κατεδαφίζουν

Στο Δήμο Ασπροπύργου παραπήγματα στα οποία διέμεναν Ρομά κατεδαφίστηκαν. Χωρίς καμία μέριμνα για μετεγκατάσταση των κατοίκων τους όπως προβλέπει ο νόμος. Από τα παραπήγματα, στα χαλάσματα.

Στο Δήμο Αθηναίων αφαιρέθηκαν τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να μην προσελκύουν τους άστεγους πρόσφυγες που αφέθηκαν στην τύχη τους από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τα παγκάκια, στο πλακόστρωτο της πλατείας.

Όσο κι αν οι δυο αυτές ειδήσεις αφορούν πρωτοβουλίες δημοτικών αρχών, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις διαχρονικές και τις πρόσφατες ευθύνες των κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έλυσα και δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν και καινούργια.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύσεις. Έχει εκλεγεί για να χτίσει και όχι για να κατεδαφίσει.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΒΟΡΙΔΗ;

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις Βορίδη, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βορίδη περί κλεισίματος του Μουσείου Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, ως αντίποινα για την Αγία Σοφιά, είναι εθνικά επικίνδυνες.

Επιχειρεί να μετατρέψει ως θέμα ελληνοτουρκικής διαφοράς, μια πρόκληση του κ. Ερντογάν που αφορά όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Που πρέπει να αντιμετωπισθεί με συγκεκριμένες διεθνείς και ευρωπαϊκές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τι έχει να πει για τις Ακροδεξιάς αντίληψης δηλώσεις του Υπουργού του;

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Η Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Επιστολή Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ

Αγαπητέ Sergei,

Σου γράφω για να σου εκθέσω τις απόψεις μου για τα δύο κρίσιμα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής στις Βρυξέλλες και παρακαλώ να μεταφέρεις στους συντρόφους μας τις απόψεις μου.

Πρώτον, όσον αφορά το θέμα του ταμείου Ανασυγκρότησης, θέλω να επισημάνω ότι η Πολιτική μας Οικογένεια θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση (negotiating box) που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που θα αποδυναμώσουν την αναγκαία προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Πιο συγκεκριμένα:

Το ύψος τόσο του Ταμείου όσο και του ΠΔΠ να παραμείνουν στο επίπεδο που έχει προτείνει η Επιτροπή.
Οι χρηματοδοτήσεις να έχουν τη μορφή μεταβιβάσεων και όχι δανείων.
Οι μεταβιβάσεις δεν θα πρέπει να συνοδευτούν από όρους τύπου μνημονίων από τα οποία οι κοινωνίες μας ιδιαίτερα του Ευρωπαικού Νότου έχουν υποφέρει.
Η κατανομή (allocation) των πόρων θα πρέπει να γίνει με βάση την κλείδα της Επιτροπής.
Η «ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη» είναι τώρα. Απόφαση χωρίς υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και αστερίσκους.

Το δεύτερο μείζον θέμα είναι αυτό της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει περάσει από τις προκλήσεις σε επιθετικές ενέργειες και σε παράνομες πράξεις.

Ξεδιπλώνει την αναθεωρητική της στρατηγική παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου και αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες. Από την εισβολή της στη Συρία, την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ της Κύπρου, ως το παράνομο και προϊόν εξαναγκασμού μνημόνιο με την Λιβύη και τους σχεδιασμούς για έρευνες νότια της Κρήτης. Επιδιώκει να παίξει ρόλο ηγεμονικής περιφερειακής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Εξελίσσεται πλέον σε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και τον χριστιανισμό. Περιφρονεί τη σχετική απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, που την έχει ανακηρύξει ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς εδώ και 35 χρόνια.

Η βέβηλη πράξη της Τουρκίας θα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από το σύνολο της ανθρωπότητας. Ειδικά όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ένωση αξιών, δικαίου και ελευθερίας, οφείλει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για την αναίρεση αυτής της πρωτοφανούς απόφασης του προέδρου Ερντογάν. Εξίσου, η ΕΕ πρέπει εγκαίρως να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ουσιαστικών και αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που παραβιαστούν είτε η κυριαρχία, είτε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.