Οι εθελοντές του Αγίου Ιωάννη Γιάννη τίμησαν όσους στηρίζουν την προσπάθεια πυροπροστασίας της περιοχής


0
(0)

Μια τιμητική εκδήλωση με υψηλό συμβολισμό και σημασία για όλες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες της περιοχής συνέβη το βράδυ Τρίτης στην αίθουσα Ιωάννης Καραβελάκης του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, όπου ο Σύλλογος βράβευσε όσους έχουν συνδράμει στην εθελοντική προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή για περιπολίες πυροπροστασίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Αθάνατος μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την εκδήλωση που έγινε αλλά και για τη γενικότερη πρωτοβουλία η οποία, όπως είπε ξεκίνησε μετά από πρόταση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε Συλλόγους και ομάδες της περιοχής ώστε να συμβάλλουν ενεργά και να γίνουν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας.

Έτσι μετά από απόφαση του Συλλόγου αποφασίστηκε η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία με 11 εθελοντές που δήλωσαν πρόθυμοι, η οποία έφερε αμέσως αποτελέσματα αφού πέρα από τις σχεδόν καθημερινές συχνές περιπολίες υπήρξαν και 2-3 περιστατικά στα οποία πρόλαβαν μόνοι τους πυρκαγιές πριν πάρουν διαστάσεις.

Παράλληλα υπήρξαν και κάποιες σημαντικές ιδιωτικές δωρεές εξοπλισμού από τον κ. Τζανή και Λαποκωνσταντάκη οι οποίοι τιμήθηκαν στην εκδήλωση μαζί με τον εκπρόσωπο της ΠΥ Ιεράπετρας, υποδιοικητή Μανώλη Ροθυβάκη και εκπρόσωπο του ΑΤ Ιεράπετρας, Διοικητή Τμήματος Ασφάλειας, Νεκτάριο Φρονιμάκη.

Ο συντονισμός και το πρόγραμμα των περιπολιών, όπως τόνισε ο κ. Αθάνατος, γίνεται σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και φέτος λόγω και της ιδιαιτερότητας της περιοχής με τους πολύ συχνούς και έντονους ανέμους υπήρξαν λίγα βράδια που δεν έγινε περιπολία ενώ υπήρξε και ευρύτερο ενδιαφέρον κατοίκων της περιοχής που περιστασιακά συμμετείχαν στις περιπολίες.

Από την πλευρά του ο κ. Ροβυθάκης που επίσης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, ευχαρίστησε θερμά τόσο τους εθελοντές του Αγίου Ιωάννη,  αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν εθελοντικά στην πυροπροστασία της περιοχής και πρακτικά είναι ένα τμήμα συνολικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες όπως είπε έχουν αναλάβει κάτοικοι στην Καλαμαύκα και τις Μάλες, ενώ έμπρακτη βοήθεια υπάρχει και από το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, 4×4 αλλά και τους εθελοντές Σαμαρείτες Ιεράπετρας.

Ακούστε αναλυτικά:

 

 

   

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.