Οι Δανοί επιλέγουν Κρήτη για τις διακοπές τους-Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην διεθνή τουριστική έκθεση Ferie for Alle


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση “Ferie for Alle” που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας. Η “Ferie for Alle” αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Σκανδιναβία, πραγματοποιείται από το 1998 και έχει κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες. Το κοινό της έκθεσης αποτελείτε κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακά ομάδας και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την εν λόγω έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία που επίσης συμμετέχουν ως εκθέτες.

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης την οποία αποτελούσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου και τα στελέχη της Δ/νσης τουρισμού  Μαρία Λαβδάκη και Γιώργος Πανταζής, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τουριστικά γραφεία που προωθούν διακοπές στην Ελλάδα, και τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκαναν πωλήσεις πακέτων διακοπών. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης στην παρουσίαση της Κρήτης από το τουριστικό γραφείο Spies, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά εδέσματα. Οι Δανοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί. Ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για τους Σκανδιναβούς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, ότι, το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς την Σητεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας τα μηνύματα που φτάνουν στο διευθυντή του Παύλο Μούρμα μέχρι τώρα είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6 % αύξηση από τις προγραμματισμένες  θέσεις για Κρήτη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.