Οι Γερμανοί παραδέχονται την ανωτερότητα της Tesla


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 8 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου του 2003 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, λανσάροντας μια σειρά εντυπωσιακών αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Tesla απολαμβάνει του σεβασμού όλων στον χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας αυτοκίνητα που διακρίνονται για την υψηλή αυτονομία και τις τεχνολογικές καινοτομίες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, στο πρακτορείο Reuters, η αμερικανική φίρμα είναι 2 χρόνια μπροστά στους βασικούς τεχνολογικούς τομείς, δηλαδή στο λογισμικό, στην αυτόνομη οδήγηση και στις μπαταρίες.

Οι Γερμανοί προσπαθούν να κλείσουν αυτό το χάσμα και ως ένα σημείο τα έχουν καταφέρει, ωστόσο η Tesla έχει ένα μεγάλο άσο στο μανίκι της. Πρόκειται για μια νέα γενιά μπαταριών με διάρκεια ζωής 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες, παρά τη μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και χωρητικότητα αποθήκευσης της ενέργειας, θα είναι χαμηλού κόστους, γεγονός που θα επιτρέψει στους αμερικανούς να πωλούν σε μειωμένες τιμές τα μοντέλα της, θέτοντας νέα στάνταρ στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

zougla.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.