Οι απαντήσεις του Δημάρχου για την άρνηση του Δήμου Ιεράπετρας να ενταχθεί σε πρόγραμμα προειδοποίησης τσουνάμι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Τις δικές του απαντήσεις σε ένα θέμα που από το πουθενά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις έδωσε στην εκπομπή του Δημήτρη Τουρλούκη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, σχετικά με την άρνηση του Δήμου να συμμετάσχει δωρεάν σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών, εκπόνησης σχεδιασμού, και πρόληψης φαινομένων τσουνάμι το οποίο προτάθηκε πολύ πρόσφατα από το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι.

Μετά τα όσα ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης και τις πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ιεράπετρας, Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο κ. Καλαντζάκης, στήριξε την απόφαση που πάρθηκε απ’ όσους την χειρίστηκαν με βασικό επιχείρημα το πολύ ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που δόθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας για να προετοιμαστεί και να απαντήσεις.

Ο κ. Καλαντζάκης όπως λέει, απουσίαζε στην Αθήνα, όταν εξελίχθηκε το θέμα, αφού όμως ενημερώθηκε, θεώρησε σωστή την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντας το θέμα πάρα πολύ ευαίσθητο το οποίο χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς και ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο Δήμος Ιεράπετρας όπως είπε θα χρειαζόταν τουλάχιστον 15 ημέρες για να μπορέσει να διαβουλευτεί με όλους τους φορείς της περιοχής και από κοινού να συναποφασιστεί κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα και μόνο το γεγονός ότι ο Δήμος ειδοποιήθηκε τόσο αργά δείχνει πως από πλευράς του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί, εφόσον θεωρούσαν πως υπάρχει ανάγκη να ενταχθεί η Ιεράπετρα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως στην Ιεράπετρας εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί παλιρροιογράφος ο οποίος συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και ενημερώνει αυτόματα όλους τους αρμόδιους φορείς αν παρατηρηθεί κάτι το ασυνήθιστο στη στάθμη της θάλασσας μετά από ένα σεισμό.

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.