«Οικία Ναπολέοντα» – Νέο σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος για τον Δήμο Ιεράπετρας


0
(0)

Την «οικία του Ναπολέοντα» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Εφορείας αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες που εκτελούνται για την ανάδειξη του χώρου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αναδεικνύουμε ένα ιστορικό σημείο μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας ενισχύοντας ταυτόχρονα την τουριστική δυναμική του Δήμου.

 Οι παρεμβάσεις που απαιτεί το κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος είναι εκτεταμένες λόγω της παντελούς απουσίας συντήρησης του χώρου και των φθορών που έχει υποστεί από πρότερη χρήση του.

 Παρ’ όλα αυτά η ανάδειξη του σπιτιού του Ναπολέοντα ήταν ένας στόχος της Δημοτικής μας Αρχής που παρότι απαιτούσε πολύ προσπάθεια καταφέραμε, συνεργαζόμενοι με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, να το βλέπουμε σήμερα να υλοποιείται

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *