ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ

ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 έτος by manos (ceo)-admin

Βασικά σημεία της συνέντευξής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου Βουλής στο OPENκαι την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αξιολόγηση των κυβερνήσεων του παρελθόντος και επίσης είναι σημαντικό επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χρεωκόπησε τη χώρα, αφού δέκα χρόνια τώρα δεν έλεγεαπολύτως για αυτό. Πρέπει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε το σύστημα Καραμανλή με κομβικά πρόσωπα, όπως οκ. Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα υιοθέτησε βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Κόκκαλης που αντίκειται στα νομοσχέδια προστασίας και προαγωγής τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα όραμα για τη χώρατην ώρα που βαλλόμαστε από πολλές κρίσεις ταυτόχρονα. Πρώτα από όλα υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα με το ιδιωτικό χρέος και τα funds, τα οποία νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα επί ΝΔ, τα fundsπαίρνουν ακόμα την πρώτη κατοικία των πολιτών. Η μόνη διαφορά απέναντι στα δυο κόμματα και τα νομοθετήματά τους ήταν ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία.

Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή ενέργειας : ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα. Γιατί δεν προτείνουν «κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική», αλλά προστατεύουν τους ηλεκτροπαραγωγούς. Μιλούν γενικά για πλαφόν στην ενέργεια. Αλλά μόνο μέσω του κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμήτα κέρδη δεν θα επιστρέφονται στους ηλεκτροπαραγωγούς. Για να γίνει πιο κατανοητή η αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή στα θέματα ενέργειας, θα δώσω ένα παράδειγμα: Είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού σταθμού να παίρνει την ίδια επιδότηση με μια συνταξιούχο; Όχι, είναι ηθικά λάθος. Αυτές τις αδικίες θα αποκαταστήσει η πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας για κλιμακωτό πλαφόν στην ενέργεια.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχουμε πει πολλές φορές τις θέσεις μας αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών. Εγώ δεν ψήφισα την απλή αναλογική που δίνει τη δυνατότητα στηνπλειοψηφία της αντιπολίτευσηςνα μπορεί να υπερκεράσει τη δυναμική τουπρώτου κόμματος. Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα ο κ. Τσίπρας που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση ηττημένος. Αυτό μας κάνει να συμπεράνουμε ότι αποδέχεται την ήττα του. Κατά συνέπεια, ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.

Αναφορικά με τη νέα μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την υπόθεση παρακολούθησης: Δεν κάνουμε την αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την διερεύνηση της παράνομης επισύνδεσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και της απόπειρας παρακολούθησης του μέσω του Predatorγια την εκμετάλλευση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, αλλά για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στη χώρα. Γιατί επιτέλους πρέπει να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αξιόπιστα.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 20 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα προεδρεύσει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις Εργασίες του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες των διεθνών συνεδρίων ClintonGlobalInitiative&Concordia Summit.

Επίσης, θα είναι ομιλητής σε πάνελ του NGIC με θέμα: «The Summit of the Future: How to put Agenda 2030 back on track: Challenges and Opportunities to turbocharge SDG Implementation».

Σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 μμ, θα επισκεφθεί την έδρα της Eλληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπισκοπο Ελπιδοφόρο. Αμέσως μετά, θα μεταβούν από κοινού στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Ground Zero.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΣΩΚΡΑΤΗΣ- ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΔΑ

Θέμα: “Προβλήματα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την Ελλάδα στο Σχολείο «Σωκράτης- Δημοσθένης» του Μόντρεαλ Καναδά”.

Το Σχολείο «Σωκράτης-Δημοσθένης» στο Μόντρεαλ του Καναδά, είναι ένα σχολείο ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του. Έχει πέντε παραρτήματα σε ολόκληρη την περιφέρεια του Μόντρεαλ, προσφέροντας τρίγλωσσες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το σχολείο, με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, προσφέρει ένα εμπλουτισμένο και σύγχρονο ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που δίνει τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές ελληνοπαίδων, όχι μόνο να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, αλλά και την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ελληνικές τους ρίζες. Για τον λόγο αυτό, οι αποσπασμένοι από την Ελλάδα εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στη συνέχιση της αποστολής τού σχολείου και στην ανάπτυξή του για τις επόμενες γενιές ελληνικής καταγωγής.

Επειδή είναι άμεση ανάγκη η έγκαιρη απόσπαση εκπαιδευτικών της ελληνικής γλώσσας από το ΥΠΑΙΘ, που θα παρέχουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες στο Σχολείο, πρωτίστως για το σχολικό έτος 2023-2024 και δευτερευόντως για τα επόμενα σχολικά έτη.

Επειδή οι υπουργικές αποφάσεις για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το ωρολόγιο πρόγραμμα καθορίζεται τέλη Ιουνίου και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Επειδή οι διοικητικές διαδικασίες για τις άδειες εργασίας για να πάνε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, λόγω των πολυάριθμων εγγράφων και διαδικασιών που χρειάζονται, το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγγίζει τον έναν χρόνο, εξαιτίας των ομοσπονδιακών κατευθυντηρίων της χώρας του Καναδά, σε συνδυασμό πάντοτε με τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις της περιφέρειας του Κεμπέκ για την απόκτηση άδειας εργασίας.

Επειδή με τις υπουργικές αποφάσεις αποσπάσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την έγκαιρη άφιξη του αποσπασμένου εκπαιδευτικού κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επειδή, επιπλέον, όσον αφορά στους ήδη αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο Μόντρεαλ, οι διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας εργασίας τους είναι και σε αυτή την περίπτωση μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία καθώς το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της αγγίζει τους έξι μήνες.

Μετά τα ανωτέρω ερωτώνται η κα και ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόσπασης των εκπαιδευτικών από τη χώρα μας για το Σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης» στο Μόντρεαλ, για να μπορούν έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία κατά την εκεί έναρξη της σχολικής χρονιάς;
Θα εξετάσετε τη δυνατότητα σύναψης Διμερούς Συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και του Καναδά και της Επαρχίας του Κεμπέκ, για να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διοικητικές διαδικασίες άδειας εργασίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αναλαμβάνουν υπηρεσία στην έναρξη του εκάστοτε σχολικού έτους στο Σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης» του Μόντρεαλ;
Σε ποιες άλλες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την περεταίρω ενίσχυση του πρότυπου και ιδιαίτερου Σχολείου «Σωκράτης – Δημοσθένης» στο Μόντρεαλ;
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Ανδρέας Λοβέρδος

Αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ”ΠΑΡΟΧΕΣ” ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ’’

Η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ τύπου «εγώ δίνω τόσα χρήματα για ρεύμα», να διογκώσει τα ποσά, σε σχέση με τις δήθεν παροχές που δίνει.

Παράλληλα, υπάρχουν αντιφάσεις, που υποκρύπτουν κακό σχεδιασμό, σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση λαμβάνει. Π.χ. για το επίδομα θέρμανσης θέτει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ την ίδια στιγμή δεν βάζει εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση του ρεύματος, με αποτέλεσμα πιθανόν να δίνονται χρήματα εκεί που δεν χρειάζεται, αποστερώντας τα από οικογένειες οι οποίες αγοράζουν ενέργεια – ακόμη και καυσόξυλα – σε πολλαπλάσιες τιμές από πέρυσι.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν επεδίωξε να κάνει στοχευμένη πολιτική και «το μάρμαρο θα το πληρώσουν χιλιάδες οικογένειες», ιδίως στις πιο κρύες περιοχές της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν εξεπλάγην από το «πακέτο παροχών» του κ. Μητσοτάκη.

Είναι, εξάλλου, προεκλογική περίοδος και, έτσι, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από το να υποσχεθεί η κυβέρνηση «τα πάντα στους πάντες».

Η κυβέρνηση εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ορθώς ότι τάζει πάρα πολλά τα οποία μάλιστα είναι υποκοστολογημένα. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των κόκκινων δανείων και ειδικότερα σε σχέση με την εταιρεία«Ηρακλής»έχει «γράψει» 14 δις ευρώ επιπλέον χρέος. Όχι άδικα, ηEurostat ζητά να καταγραφεί το έξτρα χρέος ήδη από φέτος, ωστόσο η κυβέρνηση ζητά να καταγραφεί μετά το 2023…Αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί δηλαδή είναι να μεταφέρει ένα χρέος επιπλέον 14 δις ευρώ, για μετά τις εκλογές!Οι μνήμες της περιόδου 2007-2009 είναι ακόμη ζωντανές, τότε που πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε όλα τα χρέη στους επόμενους… Αυτή είναι η δημοσιονομική σοβαρότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη;

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στον δρόμο της πολιτικής και των προτάσεων. Ο κόσμος είδε και δοκίμασε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είδε στη ΔΕΘ τόσο το νυν πρωθυπουργό, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες, στην έναρξη μιας προεκλογικής χρονιάς, να διαγκωνίζονται ο καθένας με το δικό του κρεσέντο παροχών, υποσχέσεων και εξαγγελιών που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Άρα τώρα οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να μιλήσουν οι πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις δικές του προτάσεις, βάσει των οποίων θα καλέσουμε τα υπόλοιπα κόμματα να συζητήσουν πάνω στο πρόγραμμά μας.

Αυτήν την περίοδο φαίνεται ότι ήδη διαμορφώνονται και οι συμμαχίες της επόμενης ημέρας: Η σημερινή κυβέρνηση καλυπτόταν από ένα δήθεν κεντρώο και φιλελεύθερο προσωπείο,το οποίο κατέπεσε με το θέμα των υποκλοπών.Πλέον αποκαλύφθηκε και η πρόθεση της ΝΔ να συγκυβερνήσει την επόμενη ημέρα με τον κ. Βελόπουλο. Αυτό καταδεικνύει ότι ορισμένοι ενδιαφέρονται να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο. Το κόμμα της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, προσανατολισμένη στην σταθερότητα και τη προοπτική της χώρας. Και αυτή ακριβώς είναι και η ποιοτική διαφορά μας του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΗ Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

on camera

Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη σήμερα, καθώς ο κ. Δεμίρης, ο Διοικητής της ΕΥΠ, γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Είπε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ να ενημερωθεί, αλλά πρόκειται για μία καινοτομία, δηλαδή στην ουσία μία πατέντα του κ. Μητσοτάκη. Περαιτέρω δε, για τον ουσιαστικό λόγο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα μπορούσε και αν του επιτρέπεται να πει τον πραγματικό λόγο της παρακολούθησης. Η απόλυτη κοροϊδία.

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΚΟΝΤΟΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Η σημερινή κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, κατέρριψε όλες τις σαθρές γραμμές άμυνας του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ , Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιουλίου) που οι δικηγόροι του Προέδρου του Κινήματος διαβίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή.

Μόλις αντιλήφθηκαν δηλαδή ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Ο κ. Κοντολέων αφού έδωσε εντολή να καταστραφούν τα πειστήρια, προσήλθε στις 29 Ιουλίου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μαζί με τους Υπουργούς Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη λέγοντας ψέματα και παραπλανώντας τη Βουλή.

Καταρρέει άλλος ένας κυβερνητικός μύθος ότι τάχα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία, αν δεν προκύψουν στοιχεία. Ότι τάχα η καταστροφή του αρχείου συνδέεται με την παραλαβή νέου μηχανήματος στην ΕΥΠ, όπως κατέθεσε ο κ. Κοντολέων προ ημερών στην εξεταστική επιτροπή.

Επίσης, δια στόματος του νυν Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, έπεσε στο κενό και η επικοινωνιακή κυβερνητική παράσταση όλων των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση εγκαλούσε τον κ. Ανδρουλάκη γιατί δεν παραβιάζει το νόμο και δεν πάει να ενημερωθεί στο αυτί.

Σήμερα ο κ. Δεμίρης ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο ούτε προηγούμενο πρόσκλησης παρακολουθούμενου και ενημέρωσης του από την ΕΥΠ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα καινοτομία να ενημερωθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής.

Κάθε μέρα που περνά, εκτίθενται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.