ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» στον ΣΚΑΪ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τοποθετήθηκε για τρέχοντα θέματα της ειδησεογραφίας.

Για την ακρίβεια και τα μέτρα προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών:

«Χθες ο κύριος Οικονόμου είπε να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την ενέργεια, τις οποίες επιδοτεί το κράτος από το σύμφωνο σταθερότητας. Δυστυχώς σήμερα δεν είδαμε κάτι τέτοιο από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό συμβούλιο. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση σχετικά με το πλαφόν που πρέπει να επιβληθεί, αλλά τις τεχνικές λεπτομέρειες θα τις ετοιμάσει η κυβέρνηση και η Ευρώπη. Διότι πλέον πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό θέμα που απειλεί με κλείσιμο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για αυτά τα θέματα. Έχουμε ήδη επισημάνει στην κυβέρνηση ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% από την Ρωσία και με τις συνεχείς αυξήσεις, σε λίγο δε θα μπορούν να επιβιώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης από το Στρασβούργο, είχε μπαράζ επαφών με μέλη της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και μεταξύ άλλων ζήτησε :

-την επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες των αυξήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο που υφίστανται οι καταναλωτές

-τη ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν

-την ανάγκη επενδύσεων στα δίκτυα και τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των Κρατών Μελών και ιδιαίτερα της Ελλάδας που είναι σχετικά ενεργειακά απομονωμένη

-στοχευμένα μέτρα ώστε ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι να μπορούν να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν μέσα από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες καθώς και

-φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας.»

Για την συνάντηση Μητοτάκη – Ερντογάν:

«Εμείς δεν είμαστε τόσο θετικοί όσο η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε στο διάλογο, αλλά εκτιμούμε ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία για αυτή τη συνάντηση. Δεν υπήρχε συμφωνία ως προς την ατζέντα και αυτό φάνηκε από όσα ανέφερε ο κ. Τσελίκ. Η συνάντηση θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως σε χαμηλότερο διπλωματικό επίπεδο, κατά την πάγια διεθνή πρακτική.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βασικά σημεία ομιλίας του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Εισηγητή ΚΙΝΑΛ επί του νομοσχεδίου για την οπαδική βία

«Να επενδύσουμε στην πρόληψη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας»

Για την οπαδική βία

«Πριν από μόλις 8 μήνες, ψηφίστηκε ο ν. 4809/2021 με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πίστευε ότι θα θέσει τέλος στην ανομία στους συνδέσμους και θα αντιμετώπιζε την οπαδική βία και το χουλιγκανισμό στη ρίζα του. Η τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού και η επακόλουθη αναστολή της λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων αποδεικνύουν ότι ο νόμος δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.»
«Η οπαδική βία είναι ένα σύνθετο ζήτημα και όχι αμιγώς αθλητικό, όπως το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να εστιάσουμε επιτέλους στην πρόληψη κι όχι απλά στην καταστολή με διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ιδιωτικών φορέων, των ομάδων, των φιλάθλων.»
«Θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Μόνιμης Χρηματοδότησης καινοτόμων ερευνών τεκμηριωμένων παρεμβάσεων και εκπαίδευσης για τη βία στον αθλητισμό και την αθλητική συμμετοχή, με πόρους από τα έσοδα των ομάδων και με συμμετοχή της πολιτείας. Μια καλή πρόταση που ακούσαμε κατά την ακρόαση των φορέων.»
«Χρειάζεται η καλλιέργεια μιας διαφορετικής κουλτούρας για τον αθλητισμό και η δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας όλων των παραγόντων, ομάδων, συνδέσμων, ιδιοκτητών, θεσμικών οργάνων αθλητισμού και αρχών διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων. Ένα αθλητικό – κοινωνικό συμβόλαιο συνευθύνης. Είναι αυτές οι διατάξεις που λείπουν από το Νομοσχέδιο. Διατάξεις για την ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη του φαινομένου. Διατάξεις με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας για την επαφή των παιδιών, της νέας γενιάς, με τις αξίες του αθλητισμού.»
Για τις Λέσχες Φιλάθλων

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι πολλές Λέσχες δυστυχώς δεν λειτουργούν εντός της νομιμότητας. Τα ευρήματα της Αστυνομίας στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη ήταν αποκαλυπτικά και δεν συνάδουν με το φίλαθλο πνεύμα, ούτε με την αγάπη προς την ομάδα. Η συνευθύνη Πολιτείας, ομάδων και συνδέσμων είναι δεδομένη. Αυτή είναι και η κυρίαρχη αντίληψη στην κοινωνία.»
«Με το παρόν νομοσχέδιο διασυνδέετε τις λέσχες με τις ομάδες. Σε περίπτωση παραβάσεων, η Λέσχη θα έρχεται αντιμέτωπη με ποινές ή ακόμα και με αναστολή της λειτουργίας της. Ταυτόχρονα, κλείνετε τις λέσχες φιλάθλων μέχρι 31 Ιουλίου για να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα. Το ζητούμενο, όμως, είναι πέρα από ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων που δημιουργεί, να γίνονται και έλεγχοι. Η εποπτεία των Λεσχών από τις ομάδες, δεν είναι κάτι νέο, απλά τώρα προβλέπονται και κυρώσεις για την πλημμελή εποπτεία. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση συσχέτιση της λειτουργίας Λεσχών με τη λειτουργία των ομάδων, δεν πρέπει να οδηγήσει σε συγκάλυψη των παραβατών όταν τελούνται αδικήματα.»
Για την επέκταση του ιδιώνυμου αδικήματος

«Επεκτείνετε το ιδιώνυμο αδίκημα, με την εξάλειψη των εξαιρέσεων που έδιναν τη δυνατότητα για αναστολή των ποινών. Έτσι όμως, ενδέχεται να δημιουργηθούν κίνδυνοι για το σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας και αυτό ας κρατηθεί. Η δε κοινωφελής εργασία ως ποινή, έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»
Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων

«Σας το είχαμε προτείνει και όταν συζητούσαμε τον ν. 4809/2021. Το ζήτημα είναι να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα κατά την τήρηση του Μητρώου. Όσον αφορά στην αποκλειστική διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, χρειάζεται εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία ανάμεσα στον φίλαθλο και στον κάτοχο του εισιτηρίου. Όχι μόνο με ευθύνη της Αστυνομίας αλλά και των συνδέσμων και ιδιαίτερα των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των σωματείων.»
«Και ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, στους χώρους του επαγγελματικού αθλητισμού, θα πρέπει οι ομάδες να τεθούν προ των ευθυνών τους. Η διασφάλιση της τάξης εντός των γηπέδων δεν μπορεί να επαφίεται στην Αστυνομία. Αλλά σε εταιρίες σεκιούριτι μπορούν να αναλάβουν το έργο διατήρησης της τάξης και ασφάλειας εντός του γηπέδου. Και τούτο βέβαια, με ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, ώστε να λογοδοτούν πρωτίστως οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.»
Για τον αθλητικό εθελοντισμό

«Στηρίζουμε τον θεσμό του εθελοντισμού, ως μηχανισμού συλλογικής προσφοράς και συμμετοχής. Ωστόσο, το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές, ώστε οι εθελοντές να συνεργάζονται αρμονικά με τους άλλους εργαζόμενους. Πρότασή μας να οριστεί ότι ο εθελοντισμός περιορίζεται μόνο στην εκτέλεση μιας αθλητικής διοργάνωσης, με τη μορφή παροχής υπηρεσιών, οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από επαγγελματίες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.»
Για τον πνευματικό αθλητισμό

«Σας επισημάναμε ότι θα πρέπει να γίνει μια προσθήκη στο άρθρο 24 που θα ορίζει ότι στο πλαίσιο του νόμου εντάσσονται και τα αθλήματα των οποίων οι αντίστοιχες παγκόσμιες ομοσπονδίες είναι αναγνωρισμένες από τη ΔΟΕ ως αθλητικές ομοσπονδίες. Αναμένουμε να αποτυπωθεί και στο νομοσχέδιο.»
Για τον εργασιακό αθλητισμό

«Ο εργασιακός αθλητισμός σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς μπορεί να συμβάλει στην υγεία και ευεξία του Έλληνα εργαζόμενου και πρέπει να ενθαρρυνθεί. Προτείνουμε, να προβλεφθεί η κατάρτιση των προγραμμάτων άσκησης από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ.»
Για τον ηλεκτρονικό αθλητισμό

«Έγινε μια μεγάλη συζήτηση στην Επιτροπή και σας καταθέσαμε τις επιφυλάξεις μας. Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός ούτε μπορεί να συγχέεται με τον κλασικό αθλητισμό αλλά ούτε και να προωθεί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μάλιστα τη στιγμή που ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται ρυθμίσεις βιαστικές, που δεν αντιστοιχούν στην πρακτική καμίας άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Θα πρέπει να το ξαναδείτε και να διασφαλίσετε ότι τα αντίστοιχα πρωταθλήματα δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα στοιχηματικά δελτία.»
Για τις συνεδριάσεις των οργάνων των αθλητικών φορέων, τη συμμετοχή στις εκλογές και τον έλεγχο νομιμότητας των κανονισμών των ομοσπονδιών

«Για ακόμα μία φορά αλλάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον ν. 2725/1999, χωρίς να τεκμηριώνει επαρκώς ποιο στόχο εξυπηρετούν οι αλλαγές αυτές. Έτσι δημιουργείται ένα θολό τοπίο, ενώ ο χώρος του αθλητισμού απαιτεί διαφάνεια και αξιοκρατία. Απαιτεί προγραμματισμό και όχι αιφνιδιασμούς και φωτογραφικές διατάξεις. Απαιτεί στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού κι όχι συνεχείς αλλαγές που φέρνουν προβλήματα.»
Για τον Σύμβουλο Αθλητικής Ψυχολογίας στις Ομοσπονδίες

«Σήμερα με το Νομοσχέδιο, καθιερώνετε ως υποχρεωτικό τον Σύμβουλο αθλητικής ψυχολογίας στις Ομοσπονδίες και προφανώς η αξία του είναι μεγάλη για τους αθλητές μας. Ωστόσο, δεν παρέχετε στις Ομοσπονδίες την αντίστοιχη στήριξη, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα, όπως είναι η διατύπωση του άρθρου σήμερα, αποκλείονται από τη θέση αυτή οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό τίτλο στην αθλητική ψυχολογία. Πτυχιούχοι δηλαδή με αυτή την εξειδίκευση. Πρέπει να δοθεί λύση, σε συνεργασία με το Υπουργείο παιδείας και προτείνουμε να υιοθετηθεί ο όρος «Σύμβουλος εμψύχωσης και αθλητικής απόδοσης», που επιλύει κάθε διαφωνία.»
Για τα κέντρα Yoga

«Για τα κέντρα Yoga σας ζητήσαμε να μας διευκρινίσετε πως θα ελέγχονται οι απαιτήσεις ασφαλείας, δεδομένου ότι αποσύρετε όλες τις προϋποθέσεις που έχουν για την ίδρυση και λειτουργία τα ιδιωτικά γυμναστήρια ή οι ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.»

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΑΝΟΙΞΗ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Την σημασία της Ενιαίας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρώπης ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο που συνεδρίασε παρουσία της Πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, για την Ουκρανία.

«Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της απέναντι στο φρικτό και τυραννικό δεσποτισμό. Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας σχετικές πρακτικές.

«Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του» έδωσε το στίγμα του ο κ. Ανδρουλάκης.

Το βίντεο της ομιλίας θα είναι pool ΕΡΤ

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της ομιλίας:

Η άνοιξη φέτος, δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Η εισβολή του Πούτιν είναι μια παράνομη και βάρβαρη πράξη, που βυθίζει στην καταστροφή και την απελπισία έναν ολόκληρο λαό.

Δυστυχώς ζούμε προκλήσεις που τις θεωρούσαμε ένα πολύ άσχημο και μακρινό παρελθόν. Η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν.

Πλέον, με έναν τραγικό τρόπο, ανοίγει μια νέα εποχή. Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της, απέναντι στο φρικτό, τυραννικό δεσποτισμό.

Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας, από την Εσθονία και την Φινλανδία, μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι προτάσεις του Πρωθυπουργού δεν αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση.

Είναι άμεση ανάγκη να τεθεί πλαφόν στις εξωφρενικές χρηματιστηριακές τιμές όχι μόνο στο φυσικό αέριο, αλλά και στο πετρέλαιο. Οι ραγδαίες ανατιμήσεις προκαλούν ασφυξία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ζητάμε άμεσα τη φορολόγηση στα απροσδόκητα κέρδη (windfallprofits) των ηλεκτροπαραγωγών. Με ειδική εισφορά και με προκαταβολή για να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Τέλος, επιμένουμε στη θέση μας για την εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Με όρους διαφάνειας και ενεργειακής δικαιοσύνης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δουλεύουν στο φουλ», έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ο κ. Γεωργιάδης ψεύδεται και επιμένει να κάνει δηλώσεις για έναν τομέα που δεν τον γνωρίζει. Τους πρώτους μήνες του έτους, με την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελλάδα ήταν στο 1/3 της δυναμικότητας των μονάδων. Ακόμη και τις τελευταίες δύο βδομάδες, όπου είχαμε πλέον εξωφρενικές τιμές στο φυσικό αέριο, η αξιοποίηση προσέγγισε μόλις το 50%. Η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από παραπλανητικές δηλώσεις και λανθασμένα στοιχεία. Έχουν ανάγκη από έναν νέο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα οδηγεί με ασφάλεια και διαφάνεια στην ενεργειακή μας αυτονομία».

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.