ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη χώρα μας

Προς ενημέρωση σας, σας προωθούμε σημεία συνέντευξης Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου Βουλής και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στον ΣΚΑΪ

  • Σε ότι αφορά στις νέες δημοσκοπήσεις, η ΝΔ από το 39% που ήταν στις εκλογές, είναι σήμερα στο 33%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο 32%, είναι σήμερα στο 23% και μόνο το ΠΑΣΟΚ αύξησε το ποσοστό του, που από το 8% πήγε στο 12,3%. Άρα ο μόνος κερδισμένος είναι το ΠΑΣΟΚ.
  • Για τις πυρκαγιές θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και τα κόμματα να συνομιλούν χωρίς τοξικότητα και διατύπωση εκφράσεων που δε θα μας επιτρέπουν να συνεννοούμαστε για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Αν θέλουν και τα υπόλοιπα κόμματα, εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης.
  • Για την Ηλεία και για το Μάτι που υπήρξαν ανυπολόγιστες καταστροφές, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
  • Ο πρόεδρός μας, Ν. Ανδρουλάκης, με έκθεσή του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, κατάφερε να εγκριθεί η πρότασή του για το μηχανισμό rescEu ο οποίος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης βοηθάει άμεσα τα Κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία καταστροφή.
  • Αναρωτιέμαι φταίει το ΠΑΣΟΚ που φέτος δε λειτούργησε τίποτα και κάηκαν όλα; Που δεν είχαν γίνει αντιπυρικές ζώνες; Που δε μπορούσαν τα ελικόπτερα να πάρουν νερό; Που δεν υπήρχε προληπτικά παρουσία του στρατού;
  • Για το θέμα της ενέργειας, το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην πρόταση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή και όχι στη χονδρική.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής Ροδόπης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη χώρα στο κέντρο των εξελίξεων σε ότι αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής σε αντίθεση με την κυβέρνηση που φέρνει ένα νομοσχέδιο αποσπασματικό, ασαφές, γενικόλογο και χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, που επιπλέον αγνοεί την ευρωπαϊκή προσέγγιση.

«Στα άρθρα που αναφέρονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αγνοείται εντελώς η ευρωπαϊκή προσέγγιση. Απουσιάζουν οι κανόνες που ταξινομούν τα εν λόγω αλγοριθμικά συστήματα με βάση τον κίνδυνο. Γιατί για παράδειγμα δεν απαγορεύονται ρητά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που συνιστούν σαφή απειλή για την ασφάλεια, τον βιοπορισμό και τα δικαιώματα των πολιτών;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

Ο Τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται να «χωρέσουν» οι αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής στη λογική διακυβέρνησης του επιτελικού κράτους, όπου όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στο Μαξίμου, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στη φιλοσοφία των εν λόγω τεχνολογιών. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο δημιουργείται πλήθος επιτροπών και παρατηρητήριων που κοστίζουν χωρίς να βοηθούν αποτελεσματικά στο πεδίο.

«Στο πεδίο χρειάζεται συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και στρατηγική, χρειάζονται άνθρωποι με υψηλές δεξιότητες πληροφορικής που έχουν επιλεγεί μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε με έμφαση πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ υποστηρίζει πως τα έργα καινοτομίας και οι αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής στις δημόσιες υποδομές, χρειάζονται πάνω απ’ όλα διαφανείς προσεγγίσεις υλοποίησης, λέγοντας:

«Θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε ρύθμιση για περισσότερες απευθείας αναθέσεις, Απέναντι σε κάθε ρύθμιση που δεν θα προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Σε κάθε ρύθμιση που ανοίγει πόρτες για αδιαφανείς διαδικασίες και για την κατασπατάληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.[…] Σε κάθε ρύθμιση που καταργεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες!»

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δυστυχώς σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι υποστηρικτές της λύσης για επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος. Για άλλη μια φορά το κόστος θα πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης η MWh θα κυμαίνεται από 150-170 ευρώ για τα νοικοκυριά. Θα υπάρχουν όμως πολλές διαβαθμίσεις ανάλογα τον πάροχο, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος η MWh θα προσδιοριζόταν στα 140 ευρώ σταθερά για έναν χρόνο. Παράλληλα, το κόστος θα μοιραζόταν μεταξύ κράτους και ηλεκτροπαραγωγών ενώ τώρα μεταφέρεται στον Έλληνα φορολογούμενο.

Για τους εμπορικούς καταναλωτές η MWh θα κυμαίνεται πάνω από τα 200 ευρώ, την ώρα που οι επιχειρήσεις πληρώνουν ήδη το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη.

Όλοι μπορούν να κρίνουν ποια πρόταση υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Άλλωστε το opengov είναι μια μεταρρύθμιση δική μας που ας ξέρουν οι πολίτες ότι δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησαν ήδη από τις αρχές της χρονιάς την σύσταση οργάνου ελέγχου και διαφάνειας των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο στη Διάσκεψη των Προέδρων συμφωνήσαμε με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς όμως όσοι σήμερα κόπτονται για την διαφάνεια, λίγες μέρες νωρίτερα προτιμούσαν deal κορυφής με τη ΝΔ για να διορίσουν μέλος του ΑΣΕΠ, κομματικό τους στέλεχος.

Η διαφάνεια δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά θέση αρχής διαχρονικά.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.