Οδηγίες προς τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ)


0
(0)

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης ως εποπτεύουσες αρχές των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κατόπιν οδηγιών του  Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και στα πλαίσια της προφύλαξης της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων συστήνει στις ΜΦΗ που λειτουργούν στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης τα παρακάτω:

 

  1. Να εντείνουν τα μέτρα ιατρικής παρακολούθησης των φιλοξενουμένων.
  2. Να απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε οποιοδήποτε που πάσχει από λοιμώδες εμπύρετο νόσημα του ανωτέρου αναπνευστικού, (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή) καθώς και σε μικρά παιδιά.
  3. Αν υπάρξει τρόφιμος που ασθενεί, να απομονώνεται σε ξεχωριστό θάλαμο ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μέχρι την εξέτασή του από τον ιατρό της Μονάδας.
  4. Το προσωπικό να εντείνει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα καθαριότητας, αλλά και ατομικής υγιεινής, τόσο στους ίδιους, όσο και στους φιλοξενούμενους.
  5. Περιορισμός του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  6. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή  των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση  χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και η συνεχής επαφή με τον Υπεύθυνο ιατρό της Μονάδας για χειρισμό οποιουδήποτε επιπλέον θέματος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *