Οδηγίες από την Περιφέρεια Κρήτης στις σχολικές μονάδες για τον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών κτιρίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον SARS-CoV-2 καθώς και οδηγίες για τις καθημερινές ενέργειες πρόληψης σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες το


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης αποστέλλει στις σχολικές μονάδες οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης  των σχολικών κτιρίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον ιό SARS-CoV-2 καθώς και οδηγίες για τις καθημερινές ενέργειες πρόληψης, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφης Κουτεντάκη στοχεύει στην προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους. Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Τα μέτρα προστασίας της υγείας της  εκπαιδευτικής κοινότητας  πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον στόχος είναι η ασφαλής επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή στην κοινωνική κανονικότητα. Απαιτείται λοιπόν συντονισμός όλων των φορέων ώστε να στηριχθεί η κοινωνία υγειονομικά και ψυχολογικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφης Κουτεντάκη.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της υγιεινής και της ασφάλειας στα σχολικά κτίρια. Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν που υλοποιήθηκε στις 26/2/2020 με θέμα «Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες μέτρων πρόληψης–καθαρισμού και απολύμανσης για τις σχολικές μονάδες». Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *