«Ξεσκέπασαν» εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Αττική και Κρήτη – Μέλη της στην φυλακή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαρτίου 2019 by energinews (admin)

Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα Ρομά που διέπρατταν κλοπές εντός και εκτός Κρήτης

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα σε περιοχές της Αττικής και στα Χανιά.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν, επτά υποθέσεις κλοπών σε οικίες και επιχείρηση και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με τους δράστες όπως προκύπτει να έχουν αφαιρέσει, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 30.000 ευρώ και 200 δολάρια Αμερικής.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος έξι αντρών, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών, από τους οποίους μάλιστα οι 4 βρίσκονται στην φυλακή.

Ειδικότερα, οι έξι ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Νοεμβρίου του 2018, είχαν διαπράξει συνολικά επτά κλοπές σε οικίες και επιχείρηση και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε οι έξι ημεδαποί με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση διέπρατταν κλοπές στα Χανιά και σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στα Χανιά αφού έκλεψαν αυτοκίνητο, κατευθυνθήκαν προς την επιχείρηση από την οποία και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, που για κακή τους τύχη όπως αποδείχτηκε ήταν άδειο.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις), προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα (μεταλλικό κυτίο, καταγραφικό μηχάνημα καμερών κ.α.) η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 30.000 ευρώ και 200 δολάρια Αμερικής.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στα Χανιά

Εξιχνιάστηκαν, επτά (7) υποθέσεις κλοπών σε οικίες και επιχείρηση και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών

Αφαίρεσαν, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 30.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα σε περιοχές της Αττικής και στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος έξι ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι οι έξι ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 08.09.2018 έως την 16.11.2018, είχαν διαπράξει συνολικά επτά (7) κλοπές σε οικίες και επιχείρηση και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε οι έξι ημεδαποί με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση διέπρατταν κλοπές στα Χανιά και σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις), προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα (μεταλλικό κυτίο, καταγραφικό μηχάνημα καμερών κ.α.) η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 30.000 ευρώ και 200 δολάρια Αμερικής.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.