Ξεπερνά τα 5 ευρώ η τιμή στο ελληνικό ελαιόλαδο και έπεται συνέχεια σε μια ιστορική χρονιά…


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Τα πρώτα σημάδια έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους και όσο προχωρά η σεζόν τόσο καλύτερα δείχνουν τα πράγματα για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά σε όλη την Ελλάδα με τις τιμές να κινούνται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Η ξηρασία που έπληξε πέρυσι την Ισπανία και την Ιταλία και είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση της φετινής τους παραγωγής έχουν ευνοήσει πάρα πολύ το ελληνικό ελαιόλαδο για το οποίο αναμένεται πολύ μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης, η φετινή παραγωγή στην Ελλάδα υπολογίζεται αυξημένη κατά 52% με τη συνολική παραγωγή στους 320.000 τόνους.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή την περίοδο από εμπόρους είναι πάρα πολύ έντονο και αυτό φαίνεται και στις τιμές οι οποίες σε γενικές γραμμές κινούνται πλέον πάνω από τα 4,5/λίτρο σε όλη τη χώρα, ενώ στην Πελοπόννησο οι τιμές πώλησης έχουν φτάσει τα 5,20 ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για μια μεγάλη δημοπρασία που ολοκληρώνεται αύριο και υπολογίζεται πως θα κλείσει στην τιμή των 5,10 ανά λίτρο.

Ο κ. Χιλετζάκης τόνισε πως τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία στις τιμές που διακινείται το ελαιόλαδο σε Ιταλία και Ισπανία δείχνουν πως η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί και σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται πτώση, καλώντας παράλληλα τους παραγωγούς να μην βιάζονται να συγκομίσουν και να πωλήσουν το ελαιόλαδό τους, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το δάκο.

ακουστε (εδώ)

15

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.