Ξενάγηση στο νέο Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας [βίντεο]


Τελευταία ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ανοιχτό και προσβάσιμο στο κοινό είναι πλέον το νέο Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας, το οποίο στεγάζεται στο πλήρως διαμορφωμένο ιστορικό κτίριο και πρώην Δημαρχείο της πλατείας Κανουπάκη, στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Ενας επισκέψιμος χώρος πολιτισμού, τουρισμού και μόρφωσης για μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώνει, αναδεικνύει και παρουσιάζει την Ιστορία της πόλης. Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Ράδιο Λασίθι το νέο ψηφιακό μουσείο Ιεράπετρας περιλαμβάνει οπτικοακουστικό περιεχόμενο και διαδραστικές εφαρμογές. LCD οθόνες που προβάλουν πληροφορίες για την Ιεράπετρα, την ευρύτερη περιοχή, τα μονοπάτια, τις διαδρομές κ.λπ., εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα αρχαιολογικών και άλλων ευρημάτων και ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Η αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών του δήμου Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη, μας μίλησε για την προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος για να αναδείξει τον ιστορικό, αρχαιολογικό και πολιτισμικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας καθώς και το φυσικό περιβάλλον.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν πρόσβαση στον χώρο μέσω μια ειδικής μπάρας που έχει τοποθετηθεί! Η κα Χατζημαρκάκη μας μίλησε και για τη νέα βιβλιοθήκη που ετοιμάζεται άλλα και για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η κεντρική τρισδιάστατη (3D) προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία προβάλει στερεοσκοπικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε τρία θέματα: Μινωική και αρχαία περίοδος, βυζαντινή περίοδος νεότερη περίοδος και φυσικό περιβάλλον.

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.