Ξεκινούν τα έργα για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας της Ιεράπετρας – Έτοιμη ως το καλοκαίρι


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μια εικόνα για τις τρέχουσες εργασίες και τον προγραμματισμό που υπάρχει για το επόμενο διάστημα που απασχολούν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάνος Γεωργαλάκης.

Αφορμή για τη συζήτηση η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της παλιάς πόλης που υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου και του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Μια σύμβαση που όπως λέει ο κ. Γεωργαλάκης αφορά κυρίως την ανάδειξη του θρησκευτικού στοιχείου της περιοχής με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που προβλέπεται να γίνουν γύρω από τους ναούς της παλιάς πόλης και τις πλατείες της περιοχής.

Αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές παρεμβάσεις που θα γίνουν αφού σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης όπου εκεί θα προβλέπονται και άλλες παραμβάσεις με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της παλιάς πόλης.

Μέχρι το καλοκαίρι η τελική ανάπλαση της πλατείας

Ο κ. Γεωργαλάκης αναφέρθηκε επίσης και στην ανάπλασης της πλατείας της πόλης, ένα έργο που πλέον θα ολοκληρωθεί με τα έργα να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα με στόχο η ολοκλήρωσή τους να έχει γίνει πριν το καλοκαίρι.

Μια ανάπλαση που προβλέπει την συνέχιση της πεζοδρόμησης της πλατείας στο δρόμο μπροστά από το κτίριο της Αστυνομίας ως και το παρκάκι, με παράλληλη διάνοιξη δρόμου ως συνέχεια της Δημοκρατίας όπου θα είναι η νέα έξοδος του παραλιακού πάρκινγκ και παράλληλα τη διαμόρφωση ενός «Ανοιχτού Μουσείου» όπου θα διαμορφωθεί με αρχαιότητες της περιοχής δίπλα από το κτίριο της Αστυνομίας.

Αυτές τις μέρες όπως είπε συνεχίζεται η ανάπλαση που έχει ξεκινήσει εντός του Μύρτους και παράλληλα τεχνικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία είτε αφορά για εργασίες ασφαλτόστρωσης είτε για επιδιοθρώσεις στα δίκτυα φωτισμού σε όλο το Δήμο.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.