Ξεκινούν κατεδαφίσεις παράνομων κατασκευών στη Χρυσή


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Σε πρόγραμμα κατεδαφίσεων μπαίνει και φέτος η Χρυσή, με την Αποκεντρωμήνη Διοίκηση Κρήτης να είναι έτοιμη να ξεκινήσει κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε όλη την Κρήτη.

Σε ότι αφορά το Λασίθι η αρχή πρόκειται να γίνει από την περιοχή της Ελούντας όπου εργολάβος που έχει αναλάβει ξεκινά σύντομα τις εργασίες, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κατεδαφίσεις και σε άλλες περιοχές του νομού, σε δασικές και μη εκτάσεις, αλλά και στη Χρυσή.

Όπως λέει ο διευθυντής δασών Λασιθίου κ. Συλιγάρδος που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, σε ότι αφορά τη Χρυσή έχουν καταγραφεί και αποσταλεί προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αρκετές παραβάσεις με παραπήγματα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τις τελευταίες κατεδαφίσεις που έγιναν, και κάποιες απ’ αυτές αφορούν σε κατασκευές που είχαν κατεδαφιστεί αλλά κατασκευάστηκαν από την αρχή.

Το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μπαζών που προκύπτουν μετά τις κατεδαφίσεις δεν φαίνεται να έχει λυθεί όπως είπε ο κ. Συλιγάρδος αφού είναι αμφίβολο πως τα χρήματα του προϋπολογισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επαρκούν για τη μεταφορά μπαζών από όλες τις κατεδαφίσεις και έτσι ο ίδιος θεωρεί πολύ πιθανό να ζητηθεί ξανά η βοήθεια του Δήμου Ιεράπετρας στο να μεταφέρει τα μπάζα από τη Χρυσή στην Ιεράπετρα, αν και όπως είπε οι εργασίες αυτές δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Για το θέμα αυτό μίλησε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως ο Δήμος Ιεράπετρας δεν έχει αρμοδιότητα μεταφοράς των μπαζών που προκύπτουν από τις κατεδαφίσεις, παρά μόνο για την καθαριότητα, για την οποία ανέφερε πως δεν έχουν υπογραφεί ακόμα συμβάσεις αναμένοντας κατευθύνσεις από τα αρμόδια Υπουργεία αφού δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το τοπίο των μισθώσεων των παραλιών και των δρομολογίων των ημερόπλοιων.

Σε ό, τι αφορά αυθαίρετες κατασκευές εντός δασικών εκτάσεων δεν έχουν καταγραφεί άλλες παραβάσεις στην περιοχή της Ιεράπετρας, τόνισε ο κ. Συλιγάρδος με τα περισσότερα δασικά αυθαίρετα να είναι στην περιοχή του Μεραμπέλλου όπως είπε.
πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.