
Ξεκινά το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τελευταία ενημέρωση 22 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και από 21-30 Αυγούστου επιστρέφει με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια, σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του φεστιβάλ. Εικοσιμία παραγωγές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σε 5 συνολικά σημεία της πόλης: Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, Εναλλακτικός Χώρος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Πλατεία (με ελεύθερη είσοδο) της πόλης, ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Όσον αφορά τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο εκτυλίσσεται το φεστιβάλ, αυτός είναι η «ανάγκη νέας ισορροπίας και αφουγκράσματος του εσωτερικού μας ρυθμού», όπως υπογραμμίζει η Λίντα Καπετανέα, σε μια δύσκολη και παγκόσμια ιστορική συγκυρία. Από τους διεθνείς προσκεκλημένους θα δούμε ξανά μεταξύ άλλων τους Wim Vandekeybus και Peeping Tom, ενώ για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η κορυφαία χορεύτρια Tereza Ondrová. Εντυπωσιακές είναι και οι ελληνικές συμμετοχές με το «Kaos» της Ιωάννας Πορτόλου και της Griffón Dance Company και την «ὕλη» των kóka&panú (Κ. Ευθυμιάδου και Π. Μανουηλίδη), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Το 26ο Φεστιβάλ Χορού ανοίγει στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez με το έργο «Traces», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (21 & 22/8). Δέκα χορευτές κινούνται επί σκηνής υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του «Inasmuch as Life is Borrowed» και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus «Galloping Mind».
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.
athinorama.gr