Ξεκινά το νέο Εθνικό Πρόγραμμα του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση παιδαγωγών που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία-Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης


Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών από το νομό Ηρακλείου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 1η ημερίδα Επιμόρφωσης Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας, που υλοποιεί το ΕΛΙΖΑ, σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»,(κτίριο Ανδρόγεω) με την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.
Η ημερίδα απευθύνεται στους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στα παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία και στόχο έχει να τους εφοδιάσει με γνώσεις για την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών παιδιών με υποψία κακοποίησης. Προς το σκοπό αυτό, το ΕΛΙΖΑ έχει σχεδιάσει ένα ολοήμερο σεμινάριο με θεματικές γύρω από όλες τις εκφάνσεις του φαινομένου της κακοποίησης, όπως είναι η ιατρική, η ψυχολογική, η αναπτυξιακή και η νομική διάσταση, οι οποίες θα παρουσιαστούν από μία ομάδα επιστημόνων με πολυετή εμπειρία στην προστασία ευάλωτων παιδιών και οικογενειών.
Το ΕΛΙΖΑ εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίηση της ημερίδας, όπως η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ευχαριστίες εκφράζονται στο Μέγα Χορηγό, την κα. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, καθώς και στο χορηγό αερομεταφορών, AEGEAN, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στη δυναμική του προγράμματος και το υποστήριξαν με θέρμη.
Η Διοικητική Διευθύντρια του ΕΛΙΖΑ, κα. Αφροδίτη Στάθη δήλωσε σχετικά: «Το ΕΛΙΖΑ έχει αναπτύξει μία δυνατή σχέση με την Κρήτη, μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς φορείς και εξαιρετικούς επαγγελματίες που φροντίζουν παιδιά. Επιλέξαμε να υλοποιήσουμε εδώ την 1η ημερίδα του νέου μας εθνικού προγράμματος, μέσα από τη σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και είμαστε βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα, με τη βοήθεια της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και όλων των πολιτών που αγαπούν τον τόπο τους και, κυρίως, τα παιδιά»
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κος Ν. Φακουρέλης ανέφερε σχετικά : “Με μεγάλο ζήλο και θαυμασμό για το έργο του συγκεκριμένου οργανισμού έγινε η πρόσκληση εκ μέρους του ΔΟΠΑΦΜΑΗ καθώς κρίθηκε σημαντικό να υπάρξει εξειδικευμένη εκπαίδευση των παιδαγωγών που εργάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για το τρόπο που εκδηλώνονται συμπεριφορές που εγείρουν υποψίες κακοποίησης. Τα περιθώρια δράσης των παιδαγωγών δεν είναι μεγάλα. Το ενδιαφέρον όμως όλων μας περισσεύει”.
Λίγα λόγια για το ΕΛΙΖΑ
Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση. Ως εξειδικευμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση είναι η μόνη στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στην προσχολική ηλικία. Όλες οι ενέργειες του ΕΛΙΖΑ στοχεύουν στην πρόληψη, αντιμετώπιση, θεραπεία και αποκατάσταση της κακοποίησης, σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα. Όχι Αύριο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε με: ΕΛΙΖΑ – Τ. 210 3231704, Ε. info@eliza.org.gr

Download (PDF, Unknown)

Download (PDF, Unknown)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.