Ξεκινά τη λειτουργία της η δομή του ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Με τις δομές του ΚΕΘΕΑ να βρίσκονται σε μια μεταβατική κατάσταση με αρκετές αλλαγές στον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας να βρίσκονται σε διαβούλευση και να έχουν προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις εντός του οργανισμού, ο υπεύθυνος της μονάδας Λασιθίου ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη, Γιώργος Τρικοίλης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, τόσο για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και για τη νέα δομή η οποία είναι έτοιμη πλέον να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ιεράπετρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα δομή στην Ιεράπετρα η οποία μετά από μακρόχρονες διαδικασίες και προβλήματα είναι πλέον ένα βήμα πριν το άνοιγμα, ο κ. Τρικοίλης ανέφερε πως ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Ιεράπετρα, είναι πλέον σχεδόν έτοιμος, τα έπιπλα και ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει μεταφερθεί στο κτίριο, και απομένουν πλέον λίγες τελικές εργασίες ώστε όλες οι προμήθειες να τακτοποιηθούν ώστε η δομή να είναι έτοιμη να υποδεχθεί άτομα που έχουν ανάγκη.

Κάτι που όπως λέει αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα και έτσι να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία της δομής του ΚΕΘΕΑ και στην Ιεράπετρα, μετά τον Άγιο Νικόλαο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία της, με διετείς προσλήψεις που έχουν γίνει μέσω ΕΣΠΑ.

Στη δομή όπως λέει μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες της Ιεράπετρας που έχουν προβλήματα με εξαρτήσεις, αν όμως υπάρχουν κάποιοι που για λόγους ιδιωτικότητας θα ήθελαν είτε να συνεχίσουν είτε να ξεκινήσουν στα προγράμματα, θα μπορούν να πηγαίνουν και στον Άγιο Νικόλαο.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο εσωτερικό του Οργανισμού, ο κ. Τρικοίλης δεν συμμερίστηκε πλήρως τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, αναφέροντας πως όσα περιγράφονται στη διαδικασία διαβούλευσης στην οποία και ο ίδιος έχει στείλει τις παρατηρήσεις του, δεν είναι απαραίτητο πως θα λειτουργήσουν αρνητικά. Όπως λέει αυτό που κυρίως αλλάζει είναι η συγχώνευση κάποιων προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, όπως η διαδικασία της θεραπείας με την επανένταξη, διαδικασία που αν γίνει με σωστό τρόπο, μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά, και να επιταχύνει τις διαδικασίες απεξάρτησης που μέχρι τώρα ακολουθούνται.

Παρόλα αυτά όπως λέει η πληροφόρηση για όσα πρόκειται να συμβούν είναι ακόμα πολύ ελλιπής και οριστικές απαντήσεις για το τι πραγματικά σχεδιάζεται δεν μπορούν να δοθούν με σαφήνεια.

Αυτό που θα ήταν πολύ αρνητικό και με σημαντικές επιπτώσεις στην λειτουργία των δομών απεξάρτησης, θα ήταν να έκλειναν κάποιες δομές του ΚΕΘΕΑ, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να συμβαίνει τώρα όπως λέει, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως θα συμβεί μελλοντικά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.