Ξεκίνησε τη λειτουργία της η κινητή μονάδα υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2023 by energinews (admin)

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών οι οποίες ξεκίνησαν με την κινητοποίηση και οικονομική συνεισφορά πολιτών της Ιεράπετρας μέσω εκδηλώσεων της εθελοντικής ομάδας Ιerapetra V2 η κινητή μονάδα υγείας ξεκίνησε να λειτουργεί από το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Το παλιό παροπλισμένο ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ στο Δήμο Ιεράπετρας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην επισκευή του αλλά και τις νομικές διαδικασίες ώστε να είναι κατάλληλο προς χρήση ως κινητή μονάδα υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό, πλέον όμως όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, εδώ και μερικές μέρες έχουν γίνει κάποια πρώτα δρομολόγια μεταφοράς ασθενών από τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου πίσω στις κατοικίες τους. Αυτή η διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει από το ΕΚΑΒ, θα αποτελεί το ένα τομέα της λειτουργίας της κινητής μονάδας ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από το Νοσοκομείο στο σπίτι.

Ο κ. Μαμαντόπουλος επανέλαβε πως η κινητή μονάδα δεν θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο, δηλαδή δεν θα μπορεί να παραλαμβάνει περιστατικά ασθενών για μεταφορά τους προς το Νοσοκομείο μια διαδικασία που γίνεται μόνο από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ακόμα και σε περίπτωση ενός έκτακτου περιστατικού που μπορεί η κινητή μονάδα να συναντήσει στο δρόμο δεν επιτρέπεται η παραλαβή και μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο, παρά μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών και η ενημέρωση του ΕΚΑΒ για να στείλει ασθενοφόρο ή να δώσει άδεια μεταφοράς στην κινητή μονάδα.

Σε σχέση με τις μεταφορές ασθενών προς τα σπίτια τους το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι ενήμερο για αυτή τη δυνατότητα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επικοινωνίας με τον Ερυθρό Σταυρό. Οι διακομιδές θα γίνονται κυρίως απογευματινές ώρες ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εθελοντές που τα πρωινά εργάζονται, ενώ όλη η διαδικασία γίνεται δωρεάν.

Πέρα από διακομιδές περιστατικών αποθεραπείας η κινητή μονάδα θα λειτουργεί πρακτικά και ως ένας σταθμός πρώτων βοηθειών που θα βρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις της περιοχής, θα συνδράμει την Πυροσβεστική σε πυρκαγιές κλπ.

18

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.