Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

               Ξεκίνησε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός κατά του covid 19. Το εμβόλιο έλαβε την πολυσυζητημένη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προχώρησε στην μαζική διανομή προς τα κράτη μέλη.

Στη χώρα μας πρώτη εμβολιάστηκε η κυρία  Ευσταθία Καμπισιούλη η οποία είναι νοσηλεύτρια στην ΜΕΘ του <<Ευαγγελισμού>>, καθώς και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης ο οποίος δήλωσε ότι ουδέ ένα πρόβλημα υπήρξε κατά την διαδικασία. ακολούθησαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός όντας οι πρώτοι από τον πολιτικό χώρο που έλαβαν το εμβόλιο.

Τα πρώτα 9.000 εμβόλια εκ των οποίων μέρος αποτελούν και τα παραπάνω πέρασαν τα σύνορα το βράδυ των Χριστουγέννων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο γενικός εμβολιασμός πληθυσμού θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του νέου έτους, καθώς και ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ακίνδυνα χαρακτηρίστηκαν τα εμβόλια από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ευρώπη αλλά και ανά τον κόσμο αντικρούοντας έτσι δηλώσεις αρνητών του εμβολίου. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία BioNTech προς τη Γερμανίδα καγκελάριο άνγκελα Μέρκελ αναφέρουν ότι στη Βρετανία επί συνόλου 140.000 εμβολιασθέντων μόλις δύο παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες ( αναφυλαξία ). Εκείνο τώρα που προσπαθεί να καταφέρει η Ευρώπη, η Αμερική αλλά και όλος ο επιστημονικός κόσμος είναι ο κατευνασμός και η ενημέρωση όσων πολιτών επιθυμούν με την συνεχή παροχή επιστημονικών ερευνών και στοιχείων προκειμένου να διαλευκανθούν απορίες οι οποίες υπάρχουν στον κόσμο και είναι λογικές λόγω τις κατάστασης αλλά και σε ιδέες οι οποίες βασίζονται περισσότερο σε θεωρίες συνωμοσίας παρά επιστημονικές αποδείξεις

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.