Ξεκίνησε από το Λασίθι η ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ και τις προτάσεις της Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

H πρώτη από μια σειρά ενημερώσεων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου με σκοπό να ξεκινήσει η ενημέρωση όλων των αγροτικών φορέων για τις αλλαγές στη νέα Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Μια συνάντηση για την οποία ελάχιστοι έμαθαν ότι θα συνέβαινε και ακόμα πιο λίγοι παρευρέθησαν αφού δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση. Παρόλα αυτά σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια στάλθηκαν με email 178 προσκλήσεις σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών κλπ και τελικά μόλις 28 από αυτούς πήραν μέρος, ενώ δεν προσκλήθηκε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας λόγω των γνωστών νομικών προβλημάτων.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Φοίνικας του Κουτσουρά κ. Δασενάκης ήταν ένας από αυτούς που πήρε μέρος στη χθεσινή συνάντηση και μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα συνέβησαν και όσα ακούστηκαν εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης για το τι είναι γνωστό πως μπορεί να αλλάξει και πως η Κρήτη συνολικά θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα.

Αυτό που τόνισε ο κ. Δασενάκης είναι πως  βασικό δεδομένο της νέας ΚΑΠ είναι πως τα διαθέσιμα χρήματα θα είναι λιγότερα, κυρίως λόγω της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, με το ποσοστό της μείωσης να αναμένεται να κυμανθεί στο 8 με 10%, αν και υπάρχουν πληροφορίες για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην Κρήτη και αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες σε κάθε νομό από πλευράς Περιφέρειας, ενώ θα υπάρξει και δεύτερος γύρος διαβούλευσης από παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βασικός στόχος είναι όλοι οι φορείς της Κρήτης να καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα ενιαίο πλαίσιο προτάσεων για τη νέα ΚΑΠ ώστε το Υπουργείο να τις λάβει σοβαρά υπόψιν του.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.