Ξεκίνησε από τα Χανιά η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 (ΒΙΝΤΕΟ)


0
(0)

Ξεκίνησε από τα Χανιά η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027
Έργα 80 εκ. ευρώ και διεκδίκηση επιπλέον πόρων για τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης

Από τα Χανιά ξεκίνησε η διαβούλευση για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027 στην Κρήτη. Οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο). Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης θα πρέπει να διεκδικηθούν επιπλέον πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των Υπουργείων δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 500 εκ. ευρώ για τη χώρα στο συγκεκριμένο τομέα.
«Ξεκινούμε σήμερα από τα Χανιά τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με στόχο να είμαστε πανέτοιμοι και να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ποσό στη νέα περίοδο θα διπλασιαστεί και στα Χανιά θα φτάσει στα 20 εκ. ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο για τα Χανιά μέσα από το πρόγραμμα αυτό», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης κατά την ενημέρωση που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων.
Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για τις προτεραιότητες που τίθενται και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης και τόνισε πως «θα υλοποιηθούν στοχευμένα έργα που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα του Δήμου και θα αναδείξουν την πολύ καλή συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 15 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα της το έργο της Δημοτικής Αγοράς.
Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη η αστική διάσταση της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης.
Αντίστοιχες διαβουλεύσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες στο Δήμο Ηρακλείου, το Δήμο Ρεθύμνου αλλά και το Δήμο Αγίου Νικολάου.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *