Ξεκίνημα χωρίς μεγάλη όρεξη για τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα


0
(0)

Τα καταστήματα εστίασης μπορεί να άνοιξαν ξανά μετά από καιρό στην Ιεράπετρα όμως το φετινό καλοκαίρι έχει φανεί ήδη πως θα είναι αρκετά διαφορετικό και με άλλες προσδοκίες για όλη την περιοχή.

Η εικόνα της Δευτέρας, πρώτης μέρας λειτουργίας των καταστημάτων, ήταν αρκετά αισιόδοξη με καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια να λειτουργούν γεμάτα σχεδόν όλη μέρα, όμως από χθες η κίνηση επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα πεσμένη κατά 50% σε σχέση με την πρώτη μέρα και βέβαια με εμφανή την πτώση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτή την κατάσταση περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μανώλης Μιχελαράκης, τονίζοντας πως τα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων, τηρούνται σε όλα τα καταστήματα που έχουν συμμορφωθεί σε πάρα πολύ ικανοποιητικό βαθμό και ήδη μέσα σε δύο μέρες πελάτες που επισκέπτονται και άλλες κοντινές περιοχές έχουν παρατηρήσει τη διαφορά στα μέτρα ασφαλείας που τηρούν τα καταστήματα της Ιεράπετρας.

Παράλληλα και με δεδομένο πως τουρισμός δεν υπάρχει, τα κηπευτικά στην Ιεράπετρα δεν είχαν την καλύτερη χρονιά τους, και γενικότερα επικρατεί μια αβεβαιότητα στον κόσμο που δεν επιλέγει να κυκλοφορήσει μαζικά , ο κλάδος της εστίασης όπως λέει ο κ. Μιχελαράκης θα συνεχίσει να διεκδικεί περισσότερα μέτρα στήριξης από την κυβέρνησης ώστε οι αρνητικές συνέπειες να μην γίνουν ακόμα μεγαλύτερες.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε πως δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι καταστηματάρχες, δεν προσφέρουν δραστικές λύσεις, δεν ρίχνουν χρήμα στην αγορά,  και παράλληλα φαίνεται πως η γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν θα επιτρέψει μελλοντικές παρεμβάσεις, κάτι που εντείνει την αβεβαιότητα και την πιθανότητα και για κλεισίματα επιχειρήσεων στην περιοχή και αύξηση της ανεργίας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.