Ξεκίνημα με χοροεσπερίδα για το νέο Σύλλογο Γυναικών «Ηρα» στην Ιεράπετρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Τα πρώτα του βήματα έχει ξεκινήσει να κάνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Γυναικών Ήρα, μια νέα πρωτοβουλία από γυναίκες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, έχοντας προετοιμάσει ως πρώτη του δράση μια χοροεσπερίδα με κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο κτήμα Νεφέλη του Apollon Palace.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τσιριντάνη και η αντιπρόεδρος Μαρία Παράσογλου, και οι δύο με προσωρινό ρόλο μέχρι την έγκριση του καταστατικού του Συλλόγου και τις εκλογές για ανάδειξη ΔΣ που θα ακολουθήσει, μίλησαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την μέχρι τώρα προσπάθεια που έχει γίνει και την οποία ήδη έχουν «αγκαλιάσει», αρκετές γυναίκες της περιοχής, οι οποίες συμμετέχουν στις πρώτες συναντήσεις του Συλλόγου αλλά και στην προσπάθεια διοργάνωσης της χοροεσπερίδας.

Μέχρι τώρα περίπου 40 γυναίκες έχουν γραφτεί μέλη σε ένα Σύλλογο που με σημείο αναφοράς τα ήθη και έθιμα της περιοχής τόσο της Ιεράπετρας όσο και ολόκληρης της Κρήτης θα προσπαθήσει να ενώσει τις γυναίκες τις περιοχής και να έχει ένα ενεργό ρόλο στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ιεράπετρας.

Η δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου συλλόγου όπως λένε δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού απαιτεί πολύ χρόνο αλλά και χρήμα και έτσι βασικός στόχος της πρώτης αυτής χοροεσπερίδας θα είναι τόσο να γνωριστούν με νέα μέλη που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο Σύλλογο αλλά και να υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση ώστε να πραγματοποιήσει περισσότερες δραστηριότητες.

Στα πλάνα του Συλλόγου είναι αρχικά η εύρεση ενός χώρου όπου θα βρίσκονται τα μέλη ενώ στην πορεία υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία μιας χορωδίας, μιας χορευτικής ομάδας κλπ.

Οι δύο κυρίες κάλεσαν τα μέλη που ήδη συμμετέχουν όλα΄και όσες άλλες γυναίκες θέλουν να εγγραφούν στην επόμενη συνάντηση του Συλλόγου που θα γίνει, αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 6 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, όπου θα συνεχιστεί  η προσπάθεια της διοργάνωσης της χοροεσπερίδας και βέβαια κάλεσμα γίνεται στον καθένα και στην ίδια την χοροεσπερίδα στις 17 Ιουλίου, στην οποία θα συμμετέχει το συγκρότημα του Στέλιου Μακρόπουλου, Το σχήμα Αστροπαλίτη-Περδικάλη, ο Αντώνης Χρυσός με την Κατερίνα Κουμάκη και θα υπάρχει φιλική συμμετοχή του Μάνου Χαιρέτη. Η είσοδος θα είναι στα 20 ευρώ με πλήρες μενού και δωρεάν ποτά και αναψυκτικά.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.