Ν. Παναγιωτόπουλος: Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα αν γίνει προκλητική κίνηση στην Κρήτη


Τελευταία ενημέρωση 18 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

“Δεν είμαστε πολεμοχαρείς και δε θέλουμε να φτάσουμε σε στρατιωτική αναμέτρηση”

Έντονο… άρωμα Κρήτης περιελάμβανε η τηλεοπτική παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο ΣΚΑΪ.

Την ώρα που ανεβαίνουν οι τόνοι στη διπλωματική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενόψει και της διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιείται την Κυριακή στο Βερολίνο, ο υπουργός Άμυνας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα αναφορικά με το ενδεχόμενο κάποιας προκλητικής κίνησής της στην περιοχή της Κρήτης.
Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί τουρκικό πλοίο νότια της Κρήτης για έρευνες ή και γεωτρήσεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως δε θα γίνει ανεκτή επουδενί μια τέτοια κίνηση, η οποία, όπως είπε, θίγει ζωτικά κυριαρχικά μας συμφέροντα και επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια». Ο ίδιος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» και ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια.

«Δεν είμαστε πολεμοχαρείς και δε θέλουμε να φτάσουμε σε στρατιωτική αναμέτρηση, αλλά αν χρειαστεί θα το εξετάσουμε και αυτό. Θίγονται βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε», διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος δε θέλησε φυσικά να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ελληνική απάντηση θα κλιμακωθεί ανάλογα με την τουρκική προσβολή, ενώ έκανε λόγο για «ετοιμότητα, μαχητική ικανότητα και αποτρεπτική ισχύ των δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.