Ν. Λυγερός: Επικοινωνιακές όλες οι κινήσεις της Τουρκίας με «δήθεν» έρευνες – Η Ελλάδα κινείται ορθολογικά και βρίσκει συμμάχους


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Τη δική του ανάλυση σχετικά με όσα συμβαίνουν από τον περασμένο Αύγουστο με επίκεντρο το Καστελόριζο και τις κινήσεις της Τουρκίας που έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο γεωστρατηγιός αναλυτής, Νίκος Λυγερός.

Ο κ. Λυγερός εκτιμώντας όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες παρουσίασε μια εικόνα αρκετά ψύχραιμη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας πως όλες οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν κατά κύριο λόγο επικοινωνιακό και όχι τόσο ουσιαστικό χαρακτήρα, με στόχο να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να παρουσιάσει μια εικόνα δύναμης στο εσωτερικό της Τουρκίας όπου τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια.

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται όπως είπε από τις τοποθεσίες που κινείται το τουρκικό σεισμικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο αλλάζει συνεχώς τοποθεσίες κάτι που δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει «πραγματικές» έρευνες οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο στα ίδια σημεία. Φαίνεται παράλληλα και από τους χάρτες που κατά καιρούς παρουσιάζουν Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν έχουν καμιά πραγματική ισχύ, όπως αυτός με τα σημεία έρευνας και διάσωσης που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, και απευθύνονται μόνο σε αυτούς που δεν έχουν αρκετές γνώσεις για το πως γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο κ. Λυγερός ανέφερε πως η Ελλάδα για την ώρα αντιμετωπίζει την κατάσταση με τρόπο ορθολογικό εμμένοντας στις διεθνείς συνθήκες και στην προστασία των χωρικών υδάτων, κάτι που της χαρίζει διεθνή αξιοπιστία και διευκολύνει κατά πολύ το να βρίσκει συνεχώς και νέους συμμάχους. Επίσης ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί κυρίως σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία από τις κινήσεις της Τουρκίας, χώρες οι οποίες έμπρακτα έχουν κάνει κινήσεις εναντίον των τουρκικών σχεδιασμών και έχουν οριοθετήσει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο στο οποίο μπορεί η Τουρκία να κινείται.

Ακούστε αναλυτικά όλη τη συζήτηση:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.