Ν. Κεραμέως: Υπό συζήτηση από ποια τάξη θα φορούν υποχρεωτικά τα παιδιά μάσκες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξειδικευτούν οι οδηγίες για τα σχολεία, που όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι υπό συζήτηση από ποια τάξη θα πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκες, αν δηλαδή το μέτρο θα αφορά τα παιδιά του νηπίου και της πρώτης δημοτικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο σχολικό τμήμα, το τμήμα θα κλείνει και θα γίνεται τηλεκπαίδευση, όπως δηλαδή θα γίνεται και σε  περίπτωση αυξημένων μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης το οποίο είναι έτοιμο, και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει το ίδιο σύστημα με αυτό της προηγούμενης εξεταστικής. Δηλαδή τα πανεπιστήμια έχουν την επιλογή μεταξύ διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τι θα γίνει εάν επιβεβαιωθεί κρούσμα σε σχολείο

Για το ενδεχόμενο κρούσματος κορωνοϊού εντός σχολείου, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε σε ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλεεκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί».

Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες «θα είναι πολύ συγκεκριμένο», όπως είπε η υπουργός και οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής τρεις περιπτώσεις:

-Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
-Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
-Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.