Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ EΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

«Έλληνες και Αρμένιοι παλεύουμε μαζί για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου ενάντια στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας».

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, ενάντια στην στρατιωτική επέμβασης του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, μίλησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κας Γιαννακοπούλου:

“Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Βρίσκομαι σήμερα ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, για να δηλώσουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα της Δημοκρατίας της Αρμενίας που δέχεται αυτές τις μέρες την μεγάλης έκτασης απροκάλυπτη, βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν με την στήριξη της Τουρκίας. Είμαστε κοντά σας, θα είμαστε σταθερά στο πλάι σας!

Η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο ένα δείγμα ωμής καταπάτησης της κυριαρχίας Κράτους λίγους μήνες μετά την βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχει χρέος να καταγγείλει και να απομονώσει την αναβίωση ενός επικίνδυνου αναθεωρητισμού με βασικούς εκφραστές την Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ερντογάν που και σ΄ αυτή την περίπτωση συμμετέχει ενεργά σε μια τέτοια επίθεση στηρίζοντας την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν. Οφείλει να σταματήσει και να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και οδηγεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση για την Ειρήνη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά από τέτοιους κινδύνους. Χθες ήταν η Ουκρανία, αυτές τις μέρες οι βάρβαροι βομβαρδισμοί και η επίθεση στην Αρμενία , όλο το τελευταίο διάστημα η διαρκής επιθετικότητα της Τουρκίας που απειλεί με επίθεση στην Ελλάδα, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνικότητα των νησιών μας.

Απέναντι σ΄ αυτές τις προκλήσεις, αυτές τις επιθέσεις είμαστε όλοι μαζί. Έλληνες και Αρμένιοι είμαστε μαζί! Για την υπεράσπιση της κυριαρχίας των Κρατών μας, για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Έχουμε βιώσει και οι δύο λαοί και οι δύο χώρες γενοκτονίες και επιθέσεις στο διάβα του χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε σ όσους θέλουν να επαναχαράξουν σύνορα, να αμφισβητήσουν κυριαρχίες, να απειλήσουν την Ειρήνη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο πλάι σας, η Ελλάδα είναι μαζί σας.

Η Διεθνής αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, δυνατή, αποφασιστική.

Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε λάτρεις του αναθεωρητισμού και θα νικήσουμε!”

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της από 26.7.2022 μηνυτήριας αναφοράς του για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator. Ο Εισαγγελέας προσήλθε για την κατάθεση στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη λόγω της μετεγχειρητικής του κατάστασης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αμέσως μετά την προφορική κατάθεσή του εγχείρησε προς τον κ. Εισαγγελέα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου

Η συμπληρωματική αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα πράξει το καθήκον της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που ρητά της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ώστε να φτάσει στην αλήθεια, που κάποιοι ματαίως επιχειρούν επί εβδομάδες να κρύψουν. Διότι στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου.

Ακολουθεί γραπτή δήλωση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη:

Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω.

Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη.

Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.