Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

«Απέναντι στις προκλήσεις που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα από τον κ. Ακάρ και από άλλα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, που συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Πρέπει επιτέλους και μέσω της νέας προεδρίας της Γαλλίας υπό τον κ. Μακρόν, να υπάρξει μια απόφαση στο Συμβούλιο που δεν θα επιτρέπει σε αυτά τα κράτη να έχουν τέτοιες συνέργειες με την τουρκική ηγεσία», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του μέλη και φίλους του Κινήματος χθες αργά το απόγευμα στη Λήμνο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προσφυγικού τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου. «Η προεδρία της Γαλλίας θα είναι ευκαιρία να συζητήσουμε την αναθεώρηση του Δουβλίνου, που είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτική για να πάψουν τα νησιά μας και η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισδοχής, να έχουν το φορτίο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Αυτές λοιπόν οι πολιτικές πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι αλλαγή σκυτάλης προς τη γαλλική ηγεσία αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία και θα πρέπει και η κυβέρνηση να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία και την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της έλλειψης αρκετών σημείων δωρεάν test, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είναι αδιανόητο αυτές τις ημέρες, που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και χιλιάδες κρούσματα, να μην αυξάνονται τα σημεία που οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test και PCR test και να βλέπουμε αυτές τις πολύ μεγάλες ουρές». Και πρόσθεσε ότι «είναι επίσης αδιανόητο εδώ στα νησιά, που θα πρέπει σταθερά να στηρίζουμε τη νησιωτικότητα, να συνεχίζει να μην υπάρχει η πολιτική του μειωμένου ΦΠΑ και να συνεχίζει να συνδέεται μόνο με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Όταν λέμε στήριξη της νησιωτικότητας εννοούμε και την πολιτική του μειωμένου ΦΠΑ. Και εμείς ως παράταξη θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή». Μάλιστα, υπενθύμισε και επερώτηση του ως Ευρωβουλευτής προς τον πρώην Επίτροπο Οικονομικών κ. Μοσκοβισί, όπου είχε αποδειχτεί ότι δεν ήταν τότε επιλογή της τρόικας να μην υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ αλλά της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρξει γενναία στήριξη των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους και στη Λήμνο και στα υπόλοιπα νησιά, με ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας». Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «μέσα από αυτές τις υπηρεσίες να ενισχύσουμε τους πολίτες, να μειώσουμε τις ανισότητες και να δώσουμε προοπτική να αυξηθούν οι πληθυσμοί στα νησιά μας. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει μακροπρόθεσμα ευημερία». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η προσπάθεια μας και χαίρομαι πάρα πολύ που ξεκινώ εδώ από τα νησιά μας και ιδιαίτερα από τη Λήμνο, την πορεία προς τον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά την πορεία του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η Παράταξή μας θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια μετά τις διαδικασίες για την εκλογή της ηγεσίας, με αυτοοργάνωση παντού, σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, λόγω των συνθηκών, αυτή η προσπάθεια θα μετατεθεί για λίγο αργότερα. Όμως, προσπαθούμε με γόνιμες προσπάθειες που αφορούν την πανδημία, το υγειονομικό και το οικονομικό της σκέλος, να είμαστε κοντά στον ελληνικό λαό και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

On camera

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης. Εδώ από τη Λήμνο θέλω να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη μου για όλους τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών και να τους δεσμευθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΥ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/01 ΣΤΙΣ 11:00

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 πμ, το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Λ. Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας 119)

Το ΚΥ Λ. Αλεξάνδρας διαθέτει εμβολιαστικό κέντρο, κέντρο δωρεάν ελέγχου για τον COVID-19, ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, καθώς και εφημεριακό κέντρο 24ωρης λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τη διευθύντρια και τον υποδιευθυντή του ΚΥ, την προϊσταμένη νοσηλευτικού τομέα, καθώς και με εκπροσώπους των ιατρών.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.