Ν αναδειχθούν οι ιδιαίτεροι τόποι του Δήμου Αγίου Νικολάου που φέρουν την σφραγίδα της αυθεντικής Κρήτης


0
(0)

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, κυκλοφοριακά, ζητήματα, προτάσεις για νέες θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της ενδοχώρας Αγίου Νικολάου και την ενδυνάμωση της ως τουριστικού προορισμού, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/11) στον Δήμο, παρουσία των κ.κ.: Μ. Βλατάκη (προέδρου του Συλλόγου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης), Γ. Πελεκανάκη (πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων), Ε. Σεραφειμίδη (προέδρου του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων), Γ. Μανουσάκη (Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων) και Μ. Παπαδάκη (προέδρου του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης).
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενημέρωσε τους παριστάμενους, για τις εξελίξεις που υπάρχουν με τις υφιστάμενες αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης, αλλά και στην Ελούντα, εξετάζοντας λεπτομερειακά, ζητήματα που σχετίζονται με την εξεύρεση πρόσθετων θέσεων στάθμευσης και στις δυο περιοχές.
Γενική ήταν η διαπίστωση, ότι τα μέτρα έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, θα βελτιώσουν συνολικά την εικόνα της πόλης, αλλά και την ποιότητα ζωής ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Όπως εξ άλλου έγινε γνωστό, ο χώρος που σήμερα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Ελούντα – με αφορμή την εργολαβία αλφαστοστρώσεων που ήδη εκτελείται – αναμένεται να συμβάλλει στο εξής, στην άνετη πρόσβαση και αποχώρηση των οχημάτων.
Να αναδειχθούν οι τόποι που φέρουν την σφραγίδα της αυθεντικής Κρήτης
Με αφορμή την παραπάνω σύσκεψη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συζήτησε με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων την δυνατότητα να ενταχθεί στον χάρτη των τουριστικών προορισμών η ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης (Λαογραφικό Μουσείο, Μονή Φραρώ, Βιοτεχνίες Λαδιού, Τυριού, παραδοσιακά καφενεία Λιμνών, Μητρόπολη, εκκλησίες, Μοναστήρια κ.α) .
Μάλιστα, ο ίδιος, δεσμεύτηκε ώστε να υπάρξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επίσκεψη στους συγκεκριμένους χώρους και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου, να δοθεί η δυνατότητα ν΄αναδειχθούν οι ιδιαίτεροι τόποι του δήμου, που φέρουν την σφραγίδα της αυθεντικής Κρήτης !
Ο κ. Ζερβός, χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμη την παραπάνω συνάντηση, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει την δυνατότητα να ενταχθούν και άλλοι προορισμοί (Παναγιά Κεραγωνιώτισσα, Μονή Κρεμαστών, παραδοσιακά καφενεία Λίμνες, Παναγία Κουμπελίνα Χουμεριάκο), στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η δυνατότητα παροχής των στοιχειωδών υποδομών που απαιτούνται.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.