Ντόρα Μπακογιάννη για ΒΟΑΚ: «Δεν μπορεί να γίνει χωρίς επιβολή διοδίων»


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Σύσκεψη για τον ΒΟΑΚ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τον ΒΟΑΚ. Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

Κοινό αίτημα των φορέων προς το υπουργείο Υποδομών, ο δρόμος Σούδα – Αεροδρόμιο να ενταχθεί στον ΒΟΑΚ, ενώ αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας, το αίτημα να αποσταλεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε ότι ο δρόμος είναι αναγκαίος, όχι μόνο για τα Χανιά αλλά και για το Ρέθυμνο «καθώς το νέο Αεροδρόμιο Καστελίου τοποθετεί την πρόσβαση των Ρεθεμνιωτών σε αεροδρόμιο, σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση», όπως τόνισε.

Η ένταξη του δρόμου στον ΒΟΑΚ φιλοοδοξείται ότι το έργο θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς, ενώ ήδη έχουν γίνει απαλλοτριώσεις για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι.

Η σημερινή σύσκεψη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Flashnews.gr, έγινε εν αναμονή της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, που θα γίνει όπως σημείωσε η κ. Μπακογιάννη στις αρχές Οκτωβρίου και στο διάστημα αυτό οι συναρμόδιοι φορείς θα έχουν προετοιμαστεί ώστε να καταθέσουν στον Υπουργό τα αιτήματά τους.

«Ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια για να… είναι ασφαλής»

Ερωτηθείς η κ. Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στον ΒΟΑΚ όταν αυτός ολοκληρωθεί, η βουλευτής απάντησε ότι εξ’ αρχής είχε δηλώσει πως ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιβολή διοδίων και μάλιστα χαρακτήρισε τη θέση ότι στον ΒΟΑΚ δεν πρέπει να τοποθετηθούν διόδια ως «λαϊκίστικη» και ουτοπική.

Αυτό που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα είναι που και πώς θα μπουν τα διόδια, τι θα προβλέπεται για τους μόνιμους κάτοικους που θα χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο κτλ.

«Επί της αρχής ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια γιατί αν μπούμε σε άλλη λογική τα δισέγγονά μας δεν θα έχουν δρόμο για να μπορούν να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο ή τον Αγ. Νικόλαο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Νίκος Καλογέρης: «Σκοπός η μελέτη να είναι υλοποιήσιμη»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι σκοπός είναι η μελέτη να είναι υλοποιήσιμη και να ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ, ενώ ανέφερε ότι η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε με την υπάρχουσα μελέτη.

«Έγινε μία καλή κουβέντα, πέρα από τα τεχνικά θέματα, χρησιμοποιήθηκε και η κοινή λογική, που πολλές φορές, έχουμε πει ότι δεν αρκεί να έχουμε μία μελέτη. Η μελέτη πρέπει να είναι και υλοποιήσημη. Μπορείς να κάνεις μία μελέτη και να την έχεις στο συρτάρι και να μην αξιοποιείται και να μην αναπτυχθεί η περιοχή.

Επειδή μας ενδιαφέρει άμεσα να υλοποιηθεί η μελέτη και αυτό είναι και το νόημα της συνάντησης. Δε θέλω να μπω στο κομμάτι της απόδοσης ευθυνών, οι ευθύνες είναι διακομματικές, διακυβερνητικές, πολλοί τις χρεώνονται και δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Έχουμε τώρα μία νέα κυβέρνηση και έχει μία σαφή αναφορά στην Κρήτη και στα Χανιά και θα το αξιοποιήσουμε δεν θα το εκμεταλλευτούμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπό συζήτηση, έχουμε μία λωρίδα που την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και μπορεί να αξιοποιηθεί και να γλιτώσουμε αρκετά χρήματα. Το αποτέλεσμα μετά την μελέτη πιστεύουμε ότι θα είναι υλοποιήσιμο αυτή είναι και η πρόταση της κ. Μπακογιάννη».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.