Νοσοκομείο Ιεράπετρας, και μη χειρότερα…


0
(0)

Για το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορωνοϊού στην Ιεράπετρα δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά περισσότερα τώρα, αυτό ήταν κάτι σχεδόν δεδομένο πως θα συνέβαινε και κρίνοντας από τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, φαίνεται πως (ευτυχώς) επικρατεί ψυχραιμία στους περισσότερους. Λογικό άλλωστε μετά από τόσους μήνες που το θέμα αυτό απασχολεί τον καθένα.

Τα όσα έγιναν όμως χθες, δείχνουν άλλα, και ίσως μεγαλύτερα προβλήματα που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και αρχίζουν να δείχνουν τις επιπτώσεις τους.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Ράδιο Λασίθι ασχοληθήκαμε με ένα θέμα ενδεικτικό της κατάστασης. Η πρόθεση του αναπληρωτή διοικητή για τη μετακίνηση μιας νοσηλεύτριας από το χειρουργείο στην κλινική Covid έφερε πολύ μεγάλες αντιδράσεις από μερίδα του προσωπικού του Νοσοκομείου, και τελικά με αφορμή αυτό το θέμα, τόσο δημόσια όσο και σε ιδιωτικές συζητήσεις με όλες τις πλευρές, έγινε γνωστή η προβληματική κατάσταση που επικρατεί εντός του Νοσοκομείου και μεταξύ γιατρών, νοσηλευτών και διοίκησης. Για όποιον θέλει μπορεί να τα ξανακούσει ΕΔΩ 

Το ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση, επίσης δεν είναι της παρούσης, όμως χθες είδαμε να διαδραματίζεται με πολύ περίεργη και ανησυχητική κατάσταση με αφορμή τη διαχείριση του περιστατικού που προέκυψε με την 38χρονη γυναίκα από την Αλβανία που γνώριζε πως είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και ζήτησε βοήθεια από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό έχει διαμορφώσει κλινική Covid για να μπορεί να υποδέχεται με ασφάλεια τέτοια περιστατικά.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό χθες το μεσημέρι, άρχισαν να γίνονται γνωστές και κάποιες  αντιδράσεις, με κάποιους εντός του Νοσοκομείου να μην θέλουν να αναλάβουν το περιστατικό, και κάποιους να θεωρούν πως θα μπορούσε το Νοσοκομείο να χειριστεί ένα ήπιο στην πραγματικότητα περιστατικό.

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνουν τα όσα συμβαίνουν εντός του Νοσοκομείου, ήταν και κάποιες λάθος πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στο Ράδιο Λασίθι από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή διοικητή που βρισκόταν εκτός Ιεράπετρας να μας λέει πως η γυναίκα εξεταζόταν στο Νοσοκομείο, (προφανώς τέτοια ενημέρωση είχε και ο ίδιος) κάτι το οποίο αφενός δεν συνέβη, και αφετέρου το δημοσίευμα ανατροφοδότησε την κόντρα εντός του Νοσοκομείου, με κάποιους να ψάχνουν για σκοπιμότητες, που φυσικά δεν υπήρχαν.

Με δεδομένο λοιπόν πως ένα απλό περιστατικό όπως το χθεσινό δημιουργήθηκε τέτοια αναστάτωση εντός του Νοσοκομείου, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι σοβαρότερο ή θα έπρεπε να υπάρξει διαχείριση σε περισσότερα ή σοβαρότερα περιστατικά κορωνοϊού.

Κάποιοι οφείλουν να σοβαρευτούν άμεσα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.