ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιουνίου 2022 by energinews (admin)

Περιοδεία στην Κάλυμνο πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και έγινε δέκτης της αγωνίας τους για τις επιπτώσεις του ράλι ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα και προϊόντα, που ψαλιδίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αυξάνει το κόστος λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη «να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά, να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα και ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας, για να προκύψουν πολλές και καλές δουλειές, να μείνουν τα ελληνόπουλα στα νησιά μας, να κάνουν οικογένειες για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Από την Κάλυμνο με εμφανή συμβολισμό ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας ότι «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλληλεγγύη των συμμάχων δεν είναι η πολιτική κατευνασμού.Είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτροπής και αυτό για να συμβεί πρέπει όλοι οι εταίροι μας να πάρουν επιτέλους απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν. Ένα καθεστώς, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, ένα καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και προκαλεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Άρα η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια. Ειδικά την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί από την Εσθονία και την Φινλανδία μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία.

Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όταν, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι «πέρασε μόνος του» τις σχετικές προτάσεις το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην «μοναξιά» που του προκάλεσε στα κυβερνητικά έδρανα ο ακροδεξιός συνεταίρος που ο ίδιος επέλεξε και επέβαλε και τις δυο φορές που είχε την ευκαιρία.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

 

https://www.instagram.com/p/Ce_UjgttNuO/?igshid=MDJmNzVkMjY=

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιοδεύσει στην αγορά του Χαλανδρίου.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Ομιλία στην Κω πραγματοποίησε απόψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δίνοντας έμφαση στα προβλήματα των νησιωτών. «Η νησιωτικότητα δεν σημαίνει εγκατάλειψη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης προκρίνοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας και εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να μένουν στον τόπο τους.

«Ο καθένας από εσάς ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι ακρίτας που περιμένει από το κράτος δικαιοσύνη, που περιμένει η νησιωτικότητα να μην είναι αποκλεισμός, να μην είναι μία καταδίκη σε λιγοστές ευκαιρίες. Η νησιωτικότητα πρέπει να είναι εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και για τα κόμματα.Χρειάζονται αναπτυξιακά έργα, ειδικά κίνητρα για τον ελληνισμό των νησιών μας που θέλουμε να αυξηθεί πληθυσμιακά, να ευημερεί. Δεν είναι τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Ερντογάν είναι ένας διεθνής ταραξίας που είναι ικανός να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον ίδιο το λαό του, αρκεί να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας. Ποιά λοιπόν είναι η διορατικότητα του κυρίου Μητσοτάκη όταν πριν από μερικούς μήνες μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν είπε στον ελληνικό λαό ότι ξημερώνουν πολύ καλύτερες μέρες σε σχέση με την Τουρκία; Δεν καταλάβαινε πού θα πάνε τα πράγματα;» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης με φόντο την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας. «Θα βάλει -λέει- θέματα αποστρατικοποίηση των νησιών και κυριαρχίας, όταν οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει είναι ξεκάθαρες. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της χώρας μας. Είναι αδιανόητο εταίροι μας να εξοπλίζουν την Τουρκία είτε είναι του Λαϊκού κόμματος είτε Σοσιαλδημοκράτες. Πρέπει λοιπόν άμεσα να μπει εμπάργκο όπλων από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να αποδεικνύει έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα σημείωσε ότι «βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούεται με τον Αλέξη Τσίπρα για να τρομοκρατεί τους κεντρώους και δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο δρόμο της επαναφοράς μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου.Η δική μας επιστροφή είναι άβολη και για τους δύο, γιατί θυμίζει ότι ο ιστορικός, πολιτικός, κοινωνικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης στη χώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εμείς που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια κυβερνητική επιλογή σταθερότητας, μια κυβερνητική επιλογή αξιοπρέπειας».

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του προοδευτικού κέντρου και της προοδευτικής αριστεράς. «Καλώ και εδώ από την Κω, όλη την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό. Διότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δημιουργήθηκε ως ένα μικρό κόμμα του κέντρου, αλλά ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς και αυτό φιλοδοξώ να ξαναγίνουμε».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζήτησε κινητοποίηση γειτονιά-γειτονιά σημειώνοντας ότι «μπορούμε ξανά να κάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα. Ως μια περήφανη δημοκρατική δύναμη, που θα δέσει τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό το συνονθύλευμα του λαϊκισμού, εκεί που του αξίζει. Διότι ο ελληνικός λαός αξίζει πραγματικά περισσότερα, από αυτά που του προσέφεραν τα χρόνια της τοξικότητας και της διχόνοιας. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τον λαό. Με ένα σχέδιο αλλαγής και προοπτικής. Και όχι ο ελληνικός λαός να ζει συνεχώς μικρούς εμφυλίους και διχασμούς. Αξίζει περισσότερα, θα του δώσουμε περισσότερα».

«Γιατί προτείνουμε πλαφόν στη λιανική αύριο το πρωί; Γιατί θα δείτε αύριο τη μείωση στο τιμολόγιο σας. Με το πλαφόν στη χονδρική, αντίθετα, θα αποζημιώσουμε τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας βάσει της ενέργειας που παράγουν, χωρίς να είμαστε σίγουροι ποια θα είναι η ακριβής μείωση στο τιμολόγιο σας όταν θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά ο κύριος Μητσοτάκης δε θέλει να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναλύοντας την δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ράλι των ανατιμήσεων.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.